Ender 3 S1'in içinde de Printing Speed ayarı var

growland06

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben Cura'da hiz dahil tum ayarlarimi yaptim ama S1'inde STL'yi acarken ayarlari var. Ben Cura'da hizi 50 yapiyorum.
S1'in icinde printing Speed 100 yaziyor anlamadim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende var, bende çözemedim, hatta bazen fanıda kapatıyor, herhalde yazılımsal bir şey, başka bir yazılıma geçeceğim.

Bu şekilde hiç düşünmemiştim, farklı bir şekilde düşünmeme sebebiyet verdi şu an teşekkürler, peki bir sorum daha var, Cura'daki süre ile baskı esnasındaki süre farkı bende ütopik derecede, curada 6 saat baskı süresi gözükürken basım esnasında bu süre 22 saatlere kadar uzuyorr, bunun sebebi ne olabilir?

Yazan 100 değeri yüzde. Gcode'da yazılı değer %100'e eşit. Yani sen yüzdeyi %50 yaparsan hız 25'e düşer.

Ben en çok Simplify3d, sonra sırasıyla Prusaslicer ve Cura kullandım.
İçlerinde neredeyse nokta vuruş yapan Prusaslicerdı, diğer ikisinde de yaşadığın tarzda uçuk bir fark yoktu.

Sendeki sorunun kaynağı slicer ayarlarıyla makine firmware ayarları arasında tutarsızlık olmasından kaynaklı olabilir. Ayarları kurcaladıysan her ikisini de tekrar kurmayı deneyebilirsin ve/veya Cura'da makinene ait jerk ve acceleration speed değerlerinden farklı değerler var mı diye kontrol edebilirsin.

Prusaslicer'da da mı aynı sapma oluyor? Belki ona bakmak da fikir verebilir.

Ben en çok simplify3D, sonra sırasıyla prusaslicer ve cura kullandım.
İçlerinde neredeyse nokta vuruş yapan prusaslicerdı, diğer ikisinde de yaşadığın tarzda uçuk bir fark yoktu.

Sendeki sorunun kaynağı slicer ayarlarıyla makine Firmware ayarları arasında tutarsızlık olmasından kaynaklı olabilir. Ayarları kurcaladıysan her ikisini de tekrar kurmayı deneyebilirsin ve/veya Cura'da makinene ait jerk ve acceleration Speed değerlerinden farklı değerler var mı diye kontrol edebilirsin.

Prusaslicer'da da mı aynı sapma oluyor? Belki ona bakmak da fikir verebilir.

Prusaslicer'ı daha önce hiç kullanmamıştım, slicer ayarlarıyla Firmware ayarlarımın arasında kesinlikle bir problem var, çünkü az evel bir baskı başlattım, fan Speed %100 olması gerekirken fanı gene Tune edip kendim açmak zorunda kaldım, normalde Cura'daki ayarlarımda %100 açıktı ama baskı sırasında dönmüyordu, ve şöyle bir sorunu gözlemledim, 300 mikron bir baskı yazdırmama rağmen sanki 0.05 mikronluk ya da 100 mikronluk bir baskı gibi çıkartıyor, yazıcım bilgisayarımın yanında, kafamı çevirip şimdi baktığımda ise fan Speed %255 olmuş bir durumda, büyük ihtimalle Firmware'de bir sorun var, baskı işlemim bittikten sonra resetlemeye çalışacağım, eğer düzelmezse Custom bir Firmware aramaya koyulucam, daha öncesinde kendi yazıcımıda toplamıştım, kendim filament makineside yapmıştım ramps üzerinden, böyle bir sorun hiç yaşamamıştım, sanki slicer ayarlamalarım boşa çıkıyor da yazıcı kendi kafasına göre baskı alıyormuş gibi enteresan 🤷🏻‍♀️ şu anki baskım bittikten sonra yaptığım denemeleri ve düzelme olup olmadığını konuya eklerim, yardımın için teşekkürler dostum.

Rica ederim.

Makinenin ekranında yazan değerlere çok takılmana gerek yok, 255 değeri de %100 fan hızına denk geliyor çünkü. Yazılımda sıvıyorlar.

Prusaslicer iyidir, yakın zamanda ona da tree support özelliği eklendi. Modeli kesip kendi kendine pim/yuva ekleme vb. yeni özellikler de eklendi. Ben bunlar için Meshmixer kullanıyordum, gerçi Prusaslicer düz kesimler yaptığı için hala aynı esnekliğe sahip değil. Aşağıdaki gibi girinti çıkıntılı organik kesimlerde Meshmixer, Blender vb. hala gerekiyor.

gg.JPG

Ben Cura'yı sadece tree support gerektiği zaman kullanıyordum. V2 kullanırken Simplify3d çoğu kez en hızlı baskıyı aldırıyordu. Slicerlar bazı konularda diğerlerine göre daha avantajlı olabiliyor yani tek bir slicera bağlı kalmamakta fayda var.

Örneğin, voronoi baskılarda Prusaslicer'ın paint on support özelliği ön hazırlık süresini oldukça hızlandırır.

Son düzenleme:
Prusaslicer'ı kesin deneyeceğim bayağı merak ettim, ben 1/35 oranında WW2 konseptli dioramalarda kullanacağım parçalar için kullanıyorum Cura'yı, tabla alanı küçük olduğundan 1/35 bir tankı tek parça olarak bastıramıyorum, genelde desteksiz basabileceğim ya da minimum destekle basabileceğim şekilde kesiyorum, kesmek için netfabb kullanıyorum genelde, kesim işlemleri çok rahat oluyor tek eksiği kesmek için atadığımız noktalar çok az, girintili çıkıntılı kesimlerde kusursuz bir seçim yaptırmıyor maalesef, pin ya da delik açmak için ise Fusion 360 kullanıyorum, modeli Blender'da parçalara ayırıp Netfabb'da kabuk hale getiriyorum, voronoi baskıları çok nadir kullanıyorum, onu da genelde 60a tpu filamentle delikli lastik ya da palet basarken kullanıyorum, barel ve hotend değiştirdikten sonra tpu filamentle tekrardan voronoi basmaya cesaret edemedim, internette yeterli kaynakta bulamadım, kesinlikle haklısın farklı dilimleme programlarını kullanmakta fayda varmış sayende anlamış oldum 😌

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı