Ender 3 V2 eksen motorları ısınıyor

O zaman makineyi sorun olana kadar gözlemlemen gerek. Ekrandan ısı dalgalanması ya da sorun öncesi bir uyarı çıkıyor mu diye kontrol et. Belki termistörde, ısı kartuşunda ya da kablolarında sorun vardır.

Anakarta uygun daha güncel bir firmware de kurabilirsin. SD kartını da formatlayıp kullan.

O zaman makineyi sorun olana kadar gözlemlemen gerek. Ekrandan ısı dalgalanması ya da sorun öncesi bir uyarı çıkıyor mu diye kontrol et. Belki termistörde, ısı kartuşunda ya da kablolarında sorun vardır.

Anakarta uygun daha güncel bir firmware de kurabilirsin. SD kartını da formatlayıp kullan.
Evet bak alarm çalmadan önce 205 dereceye ayarlı idi şöyle bir sorun oldu. Isısı 190 187 200 209 sonra alarm çaldı ekran dondu şimdi anladım dediğiniz gibi olabilir

Anakarta uygun daha güncel bir Firmware de kurabilirsin. SD kartını da formatlayıp kullan.

Hocam yine size geldim benim tabla ayarını kağıtla yapıyorum ama bazen bazı köşeler diğerine göre baskı sırasında zayıf kalıyor kimi ince kimi kalın ben de birkaç yerde okudum kendi yayları ince olduğu için kaçırma yapıyormuş. Şöyle bir yay buldum bu alınır mı? Bir de silikon olanı da var sizce hangisi daha iyi olur?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-07-21-19-53-41-60_8e92da805446de3460a04639a669955c.jpg
    Screenshot_2023-07-21-19-53-41-60_8e92da805446de3460a04639a669955c.jpg
    75,6 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Eski konulara bakarsan orada minik ve büyük upgradelere dair fazlaca yazışıldı. Yay al, gerekli, bendekiler 25mm yüksekliğindeydi, marka vs aldanma, bulabildiğinin en ucuzunu alabilirsin, ben 2020'de dördünü toplam 22 liraya almışım, oradan anla.
Konulara baktım evet. Bir de sizden duymak istedim. Sonuçta tecrübeniz var.

Eski konuların çoğunda zaten ben yazdım. 🙂
Size son olarak bir soru sormak istiyorum. Mesela makina baskı yapıyor ya. Başlıyor ekranda sağ alt da (yani Z ekseni kalması) 0.2 ile bazen 0.1 kalkıyor. Mesela şöyle de anlatabilirim atıyorum baskı 0.7 de 0.8 oluyor yani 0.7 den 0.9 a geçmesi lazım değil mi bu hata değil demi. Çünkü 8 saat baskı aldım gozuma çarptı 8 saatin sonuna doğru hep 0.1 gitmeye başladı ve alarm çaldı baskı sirasinda 5 kere bakıyorum ekranda da bir şey yazmıyor. Anlayisin için şimdiden teşekkür ederim

Anlamadınız mi? Görsel atıyorum. Baskı sırasında Z ekseni yukarıya kalkmıyor mu? Kalmalar da hep 0.2 mm olarak olmuyor mu? Şuan baskı alıyor ve bende 0.8 de. Bu bazen 0.1 mm olarak kalkıyor uzun baskıların sonlarına bazen de ortalarına doğru. Yani bu da bir arıza mı yoksa normal mi?
Sonuçta kağıt ile ayar yapiyoruz 0.2 mm olarak. 0.1 ile kalkmalar apsurt geldi bana

Dosya Ekleri

• IMG_20230723_160542.jpg
    IMG_20230723_160542.jpg
    107,9 KB · Görüntüleme: 18

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı