Ender 3 V2 için çift fan kullanımı nasıl olmalı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen 5 3500 işlemci rx580 ekran kartı asrock a320m hdvr4 anakart highpower 500w psu
@Siyah Martı ender 3 V2 yazıcıma çift fanlı minimus og duct tasarımı ile bastım. bunun baskılara ne gibi faydası olması lazım ya da fanı fullde mi kullanmam gerekiyor?

Yazıcıyı en fazla hangi hızda kullanmalıyım? 4010 boyutlarında iki fan kullanıyor. Bu model ve cok iyi soğutuyor.

Yazıcıda klipper kullanmadığınız sürece sağlıklı şekilde 80 mm hızın üzerine çıkamıyorsunuz ( çıksanız da baskı saçmalıyor). Klipper ile 3v2 yazıcımda alabildiğim en yüksek ve sağlam hız 125mm olmuştu. Belki zorlasam 180e ulaşabilirdim.

Fanı full kullanmanız gerekiyor. Hızlanabilmeniz için soğutabilmeniz lazım. Ancak belirtmeliyim, eğer pla malzemeden bastıysanız parça ömrü çok uzun olmuyor.

@Siyah Martı ender 3 V2 yazıcıma çift fanlı minimus og duct tasarımı ile bastım. bunun baskılara ne gibi faydası olması lazım ya da fanı fullde mi kullanmam gerekiyor?

Yazıcıyı en fazla hangi hızda kullanmalıyım? 4010 boyutlarında iki fan kullanıyor. Bu model ve cok iyi soğutuyor.
PLA baskını ne kadar iyi soğutursan o kadar iyi. Fan hızı fanın kapasitesine bağlı, sesli fanlar ise ve fanlar iyi ise seviyesini düşürebilirsin ama 4010 fanların çok da canı olacağını düşünmüyorum. Overhang ve stringing testleriyle hangi yüzdede ne kadar verim alabildiğine dair fikir edinebilirsin.

Ben kendi makinelerimde PLA ise bastım ductları ama etli parçalardı ve nadir ABS baskı alırım, bendekiler deforme olmadılar ama ideali daha yüksek sıcaklıklara dayanıklı malzeme ile basmak tabii.

Son düzenleme:
Fanı Full kullanmanız gerekiyor. Hızlanabilmeniz için soğutabilmeniz lazım. Ancak belirtmeliyim, eğer pla malzemeden bastıysanız parça ömrü çok uzun olmuyor.

Ben aşırı ısı görecek yerleri karbonat + Japon yapmıştım daha sağlam olsun diye sizlere de öneririm şu an bir sıkıntısını göremedim ama tabii ki de zamanla büyük ihtimal esneme yapar sonuçta pla.

Fanları nereden temin ettiniz acaba, detayları paylaşır mısınız? Şuan arayıştayım, hangi fanlar olacak, güç devresinden nasıl besleme yapacağım gibi konular muallak, malzeme teminide öyle. Tecrübenizi paylaşırsanız seviniriz.

Fanları nereden temin ettiniz acaba, detayları paylaşır mısınız? Şu an arayıştayım, hangi fanlar olacak, güç devresinden nasıl besleme yapacağım gibi konular muallak, malzeme temini de öyle. Tecrübenizi paylaşırsanız seviniriz.

Rhino3dden 1 tane 4010 fan aldım ve diğer fana paralel bağladım ve hiçbir sıkıntı olmadı 50 saattir sorunsuz kullanıyorum kullandıgım model şu Improved Minimus Cooler for Minimus Hotend Cooler System by Brewmiester3504

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı