Çözüldü Ender 3 V2 Neo baskı hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MustafaSucu

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni aldığım yazıcının kurulumunu ve kalibrasyonlari just vladin videosunu izleyerek yaptım. Fakat hiçbir türlü tam baskı alamadım. Aşağıya sorunumla alakalı video ve gorseller ekleyeceğim. Şimdiden değerli vaktinizi ayırıp yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG20240601183003.jpg
    82,8 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG20240602133336.jpg
    216,3 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG20240602133328.jpg
    139,2 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG20240601200730.jpg
    116,1 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG20240601183009.jpg
    151,9 KB · Görüntüleme: 47
Çözüm

Sorunu hallettim dediğin gibi extruder sorunuydu. Zaten ileride upgrade yapacağım şekilde yeni parçalar temin ettim ve montajını yaptım. Çift dişli extruder, V6 hotend, capricorn filament iletim borusu, tabla yaylari ve tabla sıcaklığı sabit kalsın diye izalosyon bunları taktım. Şu an gerçekten çok güzel baskılar alıyorum. Herkesin emeğine sağlık. Herkese iyi sosyaller.
Hotend sıcaklığı kaç derece? e step kalibrasyonu yapmadınmı? çekince filament rahatça geliyormu?

Hotend sıcaklığı kaç derece? E step kalibrasyonu yapmadın mı? Çekince filament rahatça geliyor mu?

Hotend sıcaklığını 200-220 derece arasında 5'er 5'er değiştirerek denedim fakat çözüm olmadı. E-step kalibrasyonunu yaptım. Menüden filamenti ilerlettigimde rahat bir şekilde akıyor. Baskı başlangıçta çok iyi fakat 15-20 dk sonra bozuluyor bozulan parçaların tablaya yapışması falan çok sağlamdı.

Malzemende bir problem olabilir mi? Zamanında elime geçen bir malzeme sürekli nozzle tıkıyordu. Extruder'ında bir problem yoksa sorun bu da olabilir.

Malzemende bir problem olabilir mi? Zamanında elime geçen bir malzeme sürekli nozzle tıkıyordu. Extruder'ında bir problem yoksa sorun bu da olabilir.

Kutu içeriğinde çıkan filament ve yeni aldığım filament ile denedim ikisi de öyleydi şimdi yeni porima filament siparişi verdim ama kesin çözüm olacağını hissetmiyorum.

Isı tablosu bastıktan sonra en iyi sıcaklığı bulursun, bazı yazıcılar yüksek sıcaklıklarda daha kusursuz çalışır ama bazıları düşük sıcaklıklarda, senin yazıcının hangiside daha iyi olduğunu anlaman için bu dediğim sıcaklık tablosunu yazdır.

Akşam deneyeceğim teşekkürler.

Extruderdan tık tık ses geliyorsa problemli kısımlarda, tıkanma başlıyor da olabilir.

Tık tık sesi duymadım fakat akşam tekrar denerken daha dikkatli şekilde dinleyeceğim. Gelişmelerden haberdar ederim.

Güncelleme: Sıcaklık kulesini tamamlayamadı bile, baskı yarım kaldıktan sonra extruderdan da herhangi bir tık tık sesi gelmedi. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Son düzenleme:

Hocam sen en iyisi aldığın yere veya yazıcının servisi ile bir konuşman olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…