Çözüldü Ender 3 V2 Neo baskı hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MustafaSucu

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni aldığım yazıcının kurulumunu ve kalibrasyonlari just vladin videosunu izleyerek yaptım. Fakat hiçbir türlü tam baskı alamadım. Aşağıya sorunumla alakalı video ve gorseller ekleyeceğim. Şimdiden değerli vaktinizi ayırıp yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG20240601183003.jpg
    IMG20240601183003.jpg
    82,8 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG20240602133336.jpg
    IMG20240602133336.jpg
    216,3 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG20240602133328.jpg
    IMG20240602133328.jpg
    139,2 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG20240601200730.jpg
    IMG20240601200730.jpg
    116,1 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG20240601183009.jpg
    IMG20240601183009.jpg
    151,9 KB · Görüntüleme: 47
Çözüm
Bence extruder hatası, yaylı bölümün flamenti iyi sıktığından emin olun, motor başındaki başsız vidaları kontrol edin ve tabla ayarını iyi yapın. Motor ısındığından dolayı başsız vidalar gevşeme yapabiliyor. Ben de çok uğraşmıştım... Bu makinede kart arızası olmaması durumunda her türlü çalışan bir makinedir? Sorunları kolay, kartta bir arıza yoksa diğer sorunları kolay çözülen bir makine. Tabla ayarını yaparken de makineyi pla ısıtmayı açtıktan sonra yapmanızı öneririm. Soğukken yapılan tabla ayarı ile ısıtılan tabla ayarı çok farklı baskı oluyor. Soğuk yapılan tabla ayarları baskısı sıkıntılı çıkıyor.

Sorunu hallettim dediğin gibi extruder sorunuydu. Zaten ileride upgrade yapacağım şekilde yeni parçalar temin ettim ve montajını yaptım. Çift dişli extruder, V6 hotend, capricorn filament iletim borusu, tabla yaylari ve tabla sıcaklığı sabit kalsın diye izalosyon bunları taktım. Şu an gerçekten çok güzel baskılar alıyorum. Herkesin emeğine sağlık. Herkese iyi sosyaller.
İnopark mühendislikten almıştım, mail attım fakat dönüş yapmadılar. Yarın servisi ile konuşmayı deneyeceğim.

Hocam yarına kadar aynı sorunu yabancı forumlarda araştırmanı öneririm, ben konuyu senin kadar derinlemesine bilmediğim için bir şey diyemem.

Bence extruder hatası, yaylı bölümün flamenti iyi sıktığından emin olun, Motor başındaki başsız vidaları kontrol edin ve tabla ayarını iyi yapın.. Motor ısındığından dolayı başsız vidalar gevşeme yapabiliyor.. Ben de çok uğraşmıştım... Bu makinede kart arızası olmaması durumunda her türlü çalışan bir makinedir.. Sorunları kolay, kartta bir arıza yoksa diğer sorunları kolay çözülen bir makine.. Tabla ayarını yaparken de makineyi PLA ısıtmayı açtıktan sonra yapmanızı öneririm. Soğukken yapılan tabla ayarı ile ısıtılan tabla ayarı çok farklı baskı oluyor.. Soğuk yapılan tabla ayarları baskısı sıkıntılı çıkıyor.

Bence extruder hatası, yaylı bölümün flamenti iyi sıktığından emin olun, motor başındaki başsız vidaları kontrol edin ve tabla ayarını iyi yapın. Motor ısındığından dolayı başsız vidalar gevşeme yapabiliyor. Ben de çok uğraşmıştım... Bu makinede kart arızası olmaması durumunda her türlü çalışan bir makinedir? Sorunları kolay, kartta bir arıza yoksa diğer sorunları kolay çözülen bir makine. Tabla ayarını yaparken de makineyi pla ısıtmayı açtıktan sonra yapmanızı öneririm. Soğukken yapılan tabla ayarı ile ısıtılan tabla ayarı çok farklı baskı oluyor. Soğuk yapılan tabla ayarları baskısı sıkıntılı çıkıyor.

Sorunu hallettim dediğin gibi extruder sorunuydu. Zaten ileride upgrade yapacağım şekilde yeni parçalar temin ettim ve montajını yaptım. Çift dişli extruder, V6 hotend, capricorn filament iletim borusu, tabla yaylari ve tabla sıcaklığı sabit kalsın diye izalosyon bunları taktım. Şu an gerçekten çok güzel baskılar alıyorum. Herkesin emeğine sağlık. Herkese iyi sosyaller.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı