Noctua kullananlar voltaj düşürücü de kullanıyor çünkü sistem 24V, Noctualar ise 12V. Hotend fanı öndeki ve hep aktif, plastiği soğutan yandaki blower/salyangoz fan devrini ihtiyaca göre slicerdan ayarlayabiliyorsun yani harici olarak yapma.
Bence önce yeni bir duct tasarımı seçip ona göre fan değişimine git.
Ben hotend fanı olarak 5cmlik noname 24V fan kullanıyorum, bence sesi fena değil, salyangoz ise her durumda işi berbat ediyor, o da noname 24V. Sessiz bir salyangoz benim için temel ses sorununu çözer.
Konuyu okuyanlardan sessiz salyangoz fan kullanan varsa 24Vluk, marka model yazarlar belki.
@kqqk13
Ekleme: PSU içindeki fanı değiştirebilirsin belki, bendeki Ender 3 V2 PSU fanı 12V. Daha yüksek ayak ile aşağı doğru çıkıntı yapacak şekilde büyük çaplı ve kalın fan takabilirsin.
Bir de kötü haber: Anakart fanı da hotend fanı ile birebir aynı.
Ekte PSU kablo görsellerini paylaşıyorum, söküp de toplamada sorun yaşayanlar için.
Normalde yapma planım yoktu. PSU için fan alınca arkası da geldi. Altta 12V Be Quiet! fan kullandım, 92mmlik. Anakart fanını 10V'da, PSU'yu olduğu gibi 12V'da kullanıyorum.
Tabla üstündekiler laptop fanları, hotendi soğutan Core 2 duo öncesi laptobumdan kalan bir fan. Diğeri eski bir Dell Latitude fanı ama sıfır ve orijinal.
Thingiverse'de tabla altı fan tasarımları mevcut ama ben direkt printerın metal kapaklarına delik açtım, tavsiyem de bu yönde.
Satsana duct tasarımını güncellemek yerine adaptör çizip onları kullandım, açıkçası kablo karmaşasından sonra ductı özelleştirme hevesim pek kalmadı.