Ender 3 V2 tabla ayarı

Quiong

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Muhendisligi Öğrencisi
Merhaba, ender 3 v2'nin kurulumunu gerçekleştirdim, 4 köşeden nozzle ile arasındaki mesafeyi belirtildiği gibi kağıtla ayarlamaya çalışıyorum ancak şöyle bir sorunum var;
Ön kısımlarda boşluğu ayarladıktan sonra arka kısımları da ayarladım ancak bu sefer tekrar öne çekip öndeki ayari kontrol etmek istediğimde tablanin yarısında nozzle cama değip çizmeye başlıyor. İzlediğim kurulumlarda böyle bir şeye rastlamadım. Tablayi çizmemesi için iki karşılıklı (sol alt-üst köşe, sağ alt-üst köşe) köşeleri gevşettiğimde tablanın orta kısımlarında artık nozzle ile sıfır teması olmuyor. Ancak bu sefer de tablanın en orta kısmında çok fazla boşluk kalıyor ve baskı alırken filament nozzle in etrafinda birikiyor (tablaya değmiyor bile). Alttaki egzantirik somunlarla da ayarlamayı denedim ancak sonuç alamadım. Ne yapabilirim?

İzlediğim kurulumda somun üstte gözüküyor ancak bende somun altta bu bir sorun yaratır mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210825-143358.png
    904,5 KB · Görüntüleme: 239
  • IMG_20210825_143717.jpg
    206,1 KB · Görüntüleme: 259
Somunları olması gerektiği şekilde monte ederek başla. Tabla ayarını egzantrik somunlar ile yapamazsın. Onlar sadece tekerleğin profile tutunmasını iyileştirmek için. Tabla ayarını elle o şekilde yapmaya çalışırken printerdan soğuyan çok oldu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki şekilde ve o Gcode dosyaları ile yap, sadece gerekiyorsa filament sıcaklık ayarını değiştir. Acele etme önce montajının iyi, herşeyin güzel şekilde aktığından emin ol. Sert yay siparişi de ver, o yaylar ile ayar kısa sürede kaçıyor.

Forumda 3d printer mesajları az sayıda, olanların çoğu da Ender 3 türevleri için, sorularının çoğuna eski konularda rastlayabilirsin.

Sert yayları sorunu forum içinde araştırma yaparken sipariş verdim zaten hocam (sizin cevabınızdı linki vb vardı). Videodaki şekilde kalibre etmeyi deneyeceğim, ben elle yaparken arkadan öne geçerken cama değip çizilme oluyordu, bunu videodaki yöntemde de yaşarsam yazıcıyı kapatayım değil mi? Yoksa tablanın çizilmesi önemsiz mi?

Makineyi her zaman koru. Z end switch montajını da kontrol et, t somunları iyi oturtamadıysan bir süre sonra sw düşebilir, o zaman end switch etkisiz kalacağından nozül tablayı ezmeye çalışır.

Yayı başka yerlerden de alabilirsin.

Gcode'daki gibi nozül köşelerde duraklamaz ise firmware güncellemesi yap boarduna göre. 4.2.2 ya da 4.2.7 board kullanılıyor, sendekini açıp görmen gerek, başka yolu yok.

Boardum 4.2.2 hocam onu biliyorum, güncelleme yapmak istedim ancak hiçbir şey anlamadım maalesef marlin vb kafamı karıştırdı. Listedeki hangi yazılım benim için uygun olandır? Şu an 1.0.2 yüklü geldi.

Dosya Ekleri

• IMG_20210825_154344_197.jpg
    195,9 KB · Görüntüleme: 212
Ok, şu an bir şey yapma, güncel.
Sadece gcode çalışırken 4 noktada sırayla durmaz ise tekrar 1.0.2'yi yüklersin. Chep'in Gcode'unu kullan, Stl'yi Gcode'a çevirip kullanma.

Evet durmadı, hatta ekrandan manuel olarak durdurmaya çalıştığımda da durmadı. Sadece köşelere gidip yakınlaşıp uzaklaştı ve Click sesi geldi. Bu arada üstte bahsettiğim somunları herkesteki gibi yaptım (ters çevirdim) şu an tabladaki oynama gitti, bende fabrikasyon olarak hatalıydı sanırım çünkü normale göre ters olduğu için rulmana vidanın yuvarlak yerine yerine somunun altıgen kısmı denk geliyordu. Şimdi 1.0.2'yi tekrar yüklerken adını ne yapmam gerek sanki bir mesajınızda aynı isimde olursa yüklemiyor gibi bir şey okumuştum.

Dosya Ekleri

• IMG_20210825_162443.jpg
    110,9 KB · Görüntüleme: 133
  • IMG_20210825_162511.jpg
    126,9 KB · Görüntüleme: 177
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…