Ender 3 V2 tabla ayarı

Her şey için çok teşekkürler hocam. Cura da modeli orta yerine ön kısma koyup baskı aldım bir sorun olmadı. Sert yaylar gelene kadar bu şekilde baskı alacağım. Zaten şimdilik birkaç Pi-Arduino projem için ufak parçalara ihtiyacım vardı, yaylar gelene kadar bu şekilde idare edebilirim. Yaylar geldiğinde de iyi bir kalibrasyon yaparım.
Cura da şunu yaptım, ender 3 V2 için halı hazırdaki ayarları araştırdım GitHub'da bir tane buldum, onu cura da import ettim.
3D baskı işinin düşündüğüm kadar kolay olmadığını anladım, zaten uğraşmayı seven biriyim ama tam da birkaç projenin ortasında kalibrasyon tüm günümü alınca haliyle bunalttı beni. Yaylara ek metal valfler almama gerek var mı yabancı kaynaklarda yaylara ek kırmızı metal valflerde kullanmışlar.
 
Rica ederim.

Cura içinde hazır profil zaten mevcut, gerçi ben Chep profilini kullanıyorum Cura kullanacaksam.

Valfe hiç gerek yok. Bazı upgradeler fark yaratır bazıları ise keyfi. Upgrade'e girince sonu yok zaten.

Uğraşmayı seviyorsan hotend fix'i de araştır, hatta bence yap. PSU ızgaraları printer kapağı tarafından engellenmiş, ona da bir el atarsın. Başlarda makine için senin çalışman gerekiyor, sonra o tam mesaiye başlıyor.

Yedek olarak PTFE boru, nozül vb. şeyler alabilirsin. Yedek mandal basabilirsin, zorlayınca kırılmaya müsait.


@vakanda foreva

Konu linkini göremedim.
 
Son düzenleme:
Rica ederim.

Cura içinde hazır profil zaten mevcut ama ben Chep profilini kullanıyorum.

Valfe hiç gerek yok.

Uğraşmayı seviyorsan hotend fix'i de araştır. PSU ızgaraları printer kapağı tarafından engellenmiş, ona da bir el atarsın.

Yedek olarak PTFE boru, nozül vb. şeyler alabilirsin.


@vakanda foreva

Konu linkini göremedim.
yeni attım hocam tekrardan bakabilirsiniz
 
Rica ederim.

Cura içinde hazır profil zaten mevcut, gerçi ben chep profilini kullanıyorum cura kullanacaksam.

Valfe hiç gerek yok. Bazı upgradeler fark yaratır bazıları ise keyfi. Upgrade'e girince sonu yok zaten.

Uğraşmayı seviyorsan hotend Fix'i de araştır, hatta bence yap. PSU ızgaraları printer kapağı tarafından engellenmiş, ona da bir el atarsın. Başlarda makine için senin çalışman gerekiyor, sonra o tam mesaiye başlıyor.

Yedek olarak ptfe boru, nozül vb. şeyler alabilirsin. Yedek mandal basabilirsin, zorlayınca kırılmaya müsait.

@vakanda foreva

Konu linkini göremedim.

Merhabalar hocam, yay geliştirmesini yaptım. Alüminyum extruder ve capricorn yukseltmelerini de yaptım. Ancak bu son iki yükseltme, yükseltmeden ziyade downgrade gibi geliyor. Kağıtla yaptığımız bed level testinde her yerde aynı sonucu alırken print testinde tabla bazı yerlere çok uzak, bazı yerlere çok yakın çıktı. İşin en garibi tabla uzak gözüken yerde 2.katmana geçerken nozzle ilk baskıya sürtüyor. Eklere fotoğrafı ekledim, noozledan filament bazı yerlerde kesik kesik akıyor. Noozle ve capricorn boru arasında boşluk yok düzlüğünü test ettim. Ve katmanların üstündeki şu saçaklanma gibi kirliliklerde can sıkıcı. Yakından baktığımda filamentin bazı yerlerde yukarı doğru kıvrılıp noozle etrafında biriktiğini gördüm.

Neleri düzeltmem gerek? Artık gerçekten tahammül edemez hale geldim, onca işin gücün içinde tüm günüm resmen buna gidiyor.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20210902_161119.jpg
    IMG_20210902_161119.jpg
    294,6 KB · Görüntüleme: 54
Hoş geldin.

Sert yaya geçtiğine göre Z end switchin pozisyonunu da değiştirmiş olmalısın, tabla daha yüksekte kalıyor çünkü.

Bende alüminyum mandal yok, yedek plastik mandal basmıştım ama henüz orijinali kırılmadı.

Orijinal Capricorn'u ben sadece hotend fix için aldım, ana hat hala beyaz boru bendekinde.

Bed levelingde kağıt testi sonrası(ben sentil kullanıyorum) baskı testi yapmanın amacı baskı testinde daha geniş bir alan ve alandaki noktaların kontrol edilmesi, kağıtta sadece 5 nokta kontrol ediliyor.

Yani kağıt testi kaba ayar, Chep'in baskı testi de ince ayar için. Baskı testinde de Chep gibi alt ayar vanalarıyla oynaman gerek. Videolardaki gibi kısa sürmeyebilir, öğrenme süreci var sonuçta.

Baskı testinde çok uzak ya da yakın diyorsan ona göre ayar vermelisin ilgili köşe vana ya da vanalarına. 2. layerda 1. layerdaki uzak olan kısımdaki baskıya çarpma sebebi ilk layerda uzaktan bastığı için filamenti hiç ezmemesi sonucu filamentin formunun bozulmaması olabilir, yakın olunca filament nozül ve tabla arasında ezildiğinden "kapsül" gibi profile sahip olur. Sebeplerden biri bu olabilir. Kafayı taşıyan eksen, x ekseni taşıyıcısını da kontrol et, fazla salınma yapmasın, tek taraftan tutulduğu için illa ki bir salınma yapar tutunca. Tekerlerin egzantrik somunlarını kullanman gerekir sağ uçta.


Boruyu iki uçta tutan pirinç somunların içinde "tenekeden" tırnaklar var, çok kolay kırılıyor, sendekilerde kısmen bir kırılma varsa boru baskı sırasında ileri geri minik minik oynar, tamamen kırılınca da boru çıkar yerinden. Filamentin beslemesinde bu tip bir durum varsa ondan olabilir kesik kesiklik. Filament kalitesinden de olabilir, e-step ayarından da belki ya da kısmi bir tıkanma varsa.

b2.JPG

1 köşesinde yeşil hatta bakarsan, orada nozül fazla yakın tablaya, 1 noktasından tablayı biraz aşağı alman gerek, en basitinden görselde bu gözüküyor. Tabla ayarı iyi olmayınca filament baskı sırasında baskı üzerinden geçerken önceki kalkan parçaları başka yerlere taşıyabilir, baskıyı gözlemlemen lazım burada şu oldu vs. diye.
Nozül çevresinde toplanma olan yerler nozülün tabladan fazla uzak olduğunu gösterir, nozül filamenti tablaya aktaramayınca nozüle yapışması normal, oralarda da tablayı yukarı alman gerek ilgili vana ya da vanalardan.
Görselde 2 köşesinde de en dış çizgiler tutunmamış bile, tablayı yukarı alman gerek.


Özetle bed levelinge elin daha alışmamış gibi, biraz daha var.

Kesik kesik baskı için ürünle gelen tel uçla nozülü de bir yoklaman iyi olur.
 
Son düzenleme:
Hoş geldin.

Sert yaya geçtiğine göre Z end Switch'in pozisyonunu da değiştirmiş olmalısın, tabla daha yüksekte kalıyor çünkü.

Bende alüminyum mandal yok, yedek plastik mandal basmıştım ama henüz orijinali kırılmadı.

Orijinal Capricorn'u ben sadece hotend fix için aldım, ana hat hala beyaz boru bendekinde.

Bed levelingde kağıt testi sonrası(ben sentil kullanıyorum) baskı testi yapmanın amacı baskı testinde daha geniş bir alan ve alandaki noktaların kontrol edilmesi, kağıtta sadece 5 nokta kontrol ediliyor.

Yani kağıt testi kaba ayar, Chep'in baskı testi de ince ayar için. Baskı testinde de chep gibi alt ayar vanalarıyla oynaman gerek. Videolardaki gibi kısa sürmeyebilir, öğrenme süreci var sonuçta.

Baskı testinde çok uzak ya da yakın diyorsan ona göre ayar vermelisin ilgili köşe ya da köşe vanalarına. 2. layerda 1. layerdaki uzak olan kısımdaki baskıya çarpma sebebi ilk layerda uzaktan bastığı için filamenti hiç ezmemesi sonucu filamentin formunun bozulmaması olabilir, yakın olunca filament nozül ve tabla arasında ezildiğinden "kapsül" gibi profile sahip olur. Sebeplerden biri bu olabilir. Kafayı taşıyan eksen, X ekseni taşıyıcısını da kontrol et, fazla salınma yapmasın, tek taraftan tutulduğu için illaki bir salınma yapar tutunca. Tekerlerin egzantrik somunlarını kullanman gerekir sağ uçta.

Boruyu iki uçta tutan prinç somunların için "tenekeden" tırnaklar var, çok kolay kırılıyor, sendekilerde kısmen bir kırılma varsa boru baskı sırasında ileri geri minik minik oynar, tamamen kırılınca tırnaklar boru da çıkar yerinden. Filamentin beslemesinde bu tip bir durum varsa ondan olabilir kesik kesiklik. Filament kalitesinden de olabilir, e-step ayarından da belki ya da kısmı bir tıkanma varsa.

Eki Görüntüle 1156156

Hoşbulduk hocam, keske borunun kolay çıkması gibi bir derdim olsa aksine zor çıkıyor özellikle extruder kısmındaki. Çıkarırken soyulduğunu dahi gördüm. (kalemtıraş la kalem çevirir gibi çevirerek zor çıkardım). Eski nozzleım sanırım 0.2ydi (üzerinde yazmıyor ancak daha ince olduğu belli) ve sivri bir yapısı var yeni taktığımın ise ucunun sivri değil düz olduğunu gördüm, belki bundan dolayı olabilir diye eskiyi geri taktım. Bildiğim kadarıyla capricorn borunun iç çapı daha dar. Evet Z Switch'ini biraz yukarı almam gerekti, yeni yaylar inanılmaz hassas, kargodan gelmeden önce eski yayların altına 2'şer somun koymuştum oda geçicide olsa iş görüyordu. Capricorn borudan sonra yapmam gereken ekstra bir ayar yok değil mi? Bu arada kağıtla yaptığım test manuel değil chep in testini kullanıyorum. Gorseldeki 2.koseyi ben çıkardım hocam temizlerken resmini çekmeyi unuttuğum aklıma geldi.1.kosede tablaya çok yakınken 4.de uzak olması garip değil mi baskı tablanın ortasında değil ucunda ve 1-4 arasında çok da mesafe yok. 4'ün köşesinin boşluklu olması çok uzak olduğu içinmiş ancak hemen yanındaki etek çizgisi de çok yakın olduğundaki sonucu veriyor, tabla cam olmasa tablada çökme olabilir diye düşüneceğim.
 
Eğer yeni başlıyorsanız ve yapışmama sorunuzu varsa tabla ayarı yapmayı öğrendikten sonra videoda gösterilen ayarları yapabilirsiniz. Kendim de Ender 3 V2 kullanıyorum ve bu ayarlarla tabla ayarını çok iyi yapamasanız bile yapışıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı