Çözüldü Ender 3 V2 tabla ortasında filament gelmiyor ve düzgün basılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

siyahintonu

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 2 hafta önce ikinci el ender 3 V2 aldım daha acemiyim tabla ayarı sorunu var sol alt köşede çok güzel basiyor ancak ortada maalesef ya filament gelmiyor ya da düzgün basmıyor. Katman arası boşluk oluyor.

Çözüm
Evet extruderdan dolayı filament gitmiyor fakat sadece kırıktan dolayı değil attığım görselde bir parça daha olması lazım filamenti ittirebilmesi için.

Yenisi alınması gerek stok olandan almayın çift dişli alüminyum extruder alın daha iyi.
Tablanın altındaki yaylar stok ise onları tesviye silikonlarıyla değiştirebilirsin, ben turuncu kalın yaylardan kullanmıştım ama ilk seçenek daha iyi olabilir. Chep'in YT kanalındaki eski videolarına bakabilirsin, ben makineyle ilgili birçok şeyi onun videolarını izleyerek yapmıştım. Tabla kalibrasyonu için de iç içe giren karelerin olduğu bir videosu vardı, V2'yi kullanırken kağıtla tabla ayarından sonra o işlemi yaparak ince ayar çekmiş oluyordum. O haliyle bir makara bitirdiğim zamanlar oldu, BL touch kullanmadım makinede.

Makine baskıyı bitirince hemen kapatma, heatsink fanı durana kadar bekle, sonra kapat. Ben ertesi gün baskı almayacaksam makarayı torbalayıp kutusuna koyarım. Filamenti baskı sıcaklığındayken çekme.Malzemesine ve markaya göre değişir ben 120 derece civarlarına gelince önce çekip çırarırım.

3-4 sene önce yazdığım konulara da bakabilirsin.

Tablanın altındaki yaylar stok ise onları tesviye silikonlarıyla değiştirebilirsin, ben turuncu kalın yaylardan kullanmıştım ama ilk seçenek daha iyi olabilir. Chep'in YT kanalındaki eski videolarına bakabilirsin, ben makineyle ilgili birçok şeyi onun videolarını izleyerek yapmıştım. Tabla kalibrasyonu için de iç içe giren karelerin olduğu bir videosu vardı, V2'yi kullanırken kağıtla tabla ayarından sonra o işlemi yaparak ince ayar çekmiş oluyordum. O haliyle bir makara bitirdiğim zamanlar oldu, BL touch kullanmadım makinede.

Makine baskıyı bitirince hemen kapatma, heatsink fanı durana kadar bekle, sonra kapat. Ben ertesi gün baskı almayacaksam makarayı torbalayıp kutusuna koyarım. Filamenti baskı sıcaklığındayken çekme.Malzemesine ve markaya göre değişir ben 120 derece civarlarına gelince önce çekip çırarırım.
Anladım hocam yaylar stok yay deil hocam sarı yay chepin YouTube kanalına göz atıcam bide bu gcode nedir hocam tabla ayarı için vede baskı bittikten hemen sonra filamenti çekiyordum artık birdaha yapmam 120 dercelerde çekerim ve cihazı hemen kapatmıyorum nozzle sıcaklığı 35 30 derecelere geldiğinde kapatıyorum saolun hocam desteklerinizden dolayı

Açıklama kısmında link vardı, o zamanlar ücretsizdi.
Şimdi ücretlimi hocam :( yapacak birşey yok ozaman. Teşekkürler hocam herşey için slikon gelince gene yazarım iyi akşamlar.

Fikrim yok, Reddit'den kullanıcı yorumlarına bakabilirsin ama bizde çok satan bir ürün olduğunu sanmıyorum, forumda bahsi geçtiyse de hatırlamıyorum.
Hmm baktım hocam iyi hızlara çıkıyor tabla seviyesini tamamen kendi otamatik yapıyor filament sensörü falanda var iyi bir makineye benziyor acaba yedek parçası varmı birde ona bakayım

Fikrim yok, Reddit'den kullanıcı yorumlarına bakabilirsin ama bizde çok satan bir ürün olduğunu sanmıyorum, forumda bahsi geçtiyse de hatırlamıyorum.
Hocam slikon çorap geldi taktim ve sorun çözüldü cihazı satmaktan vazgeçtim saolun hocam 230 dereceye rahatlıkla çıktı

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı