Ender 3 V2 tüylenme ve salçaklanma sorunu

O filamenti çekerken koyduğum bant oynamıyor hiç geri çekilme problemı yok
Borunun her iki ucunda da dibe yakın yerlerine ister çizik at, ister bant yapıştır, baskı sırasında hareketi görmek daha kolay olur.

Senin stringing sorunun büyük, şayet yapışma sorunu yaşıyorsan ilk katmanı 205 yapıp o katmanda fanı kapat, 2. katmanda fan açılsın.

Extruder dişlisinden filamentin itilip çekildiğini görebilirsin.
Mevcut durumda dediğim şekilde baskı al, baskı sırasında da extr. Kısmından itme/çekme yapıp yapmadığını tekrar kontrol et bence.

Bakıyorum dişli çekiyor, filament çekiş, ama itme çekme yapmıyor yok yani.
Dediğim şekilde baskı al derken anlamadım? Derece muhabbeti diyorsan yaptım sonuç yine aynı ufak bir yerde bir hata mı yapıyorum anlamıyorum, o problemde ayakları işlerken karşıdan karşıya giderken ufak kalıntı halince yapa yapa kalınlaşıyor arasındaki salçaklanma.

Malzemeden kaynaklı olabilir diye düşündüm adam bana verirken bayatlamış olabilir dedi bir de başka bir filament takayım mı yanında verdiklerinden, nasıl takıp cıkaracağım ucundaki olanlar nasıl cıkacak yardım edebilir misin

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunu uygulayacağım

Son düzenleme:
Geri çekme ve itme hareketi baskı sırasında olur, o nedenle baskı alırken bakman gerek.

Geri çekmiyorsa tüylenme olması normal, tüylenme olmasın diye geri çekme lazım zaten, modelin ufak olması tüylenmeyi arttırır ama geri çekme yapmıyorsa gene de tüylenme olur.

Alttaki gcode'u bastır, aynı modelin 0.08mm katmanlı hali, kesit halinde, support isteyen yerleri tıraşladım. Support(destek) isteyen bir model, olduğu gibi basamazsın, biraz okuma yapman lazım dilimleyici sitelerinde, abcsini öğrenmeden kullanamazsın.

Malzeme olası sebeplerimizden biri.

Baskı öncesi nozülün dışını artıklardan arındır.

Filamenti ısıtmadan çıkaramazsın, nozülü 200'e ayarlayıp extruder mandalına basarken filamenti çekip çıkarabilirsin. Youtube'da bu tip videolara ulaşabilirsin.

Son düzenleme:
4b158e07-7284-4889-ad7c-ed8396eca9af.jpg
,
Videoyu'da ekledim oynamıyor ne yapmam gerekiyor peki ?
Göndermiş olduğunuz g-codeyi çalıştırdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı