Ender 3 V3 KE 50 mm/s kayma yapıyor

bunno637

Hectopat
Daha fazla  
Bayağı uğraştım, ancak sorunu çözemedim. İlk başta yazıcı, duvara yakın olduğu için test sırasında Y ekseni tabaka ile hareket ederken duvara çarptı. Durumu fark edip yazıcıyı durdurdum ve biraz ileri aldığımda sorun düzeldi. Bunun dışında her şeyi kılavuza uygun şekilde ve video izleyerek yaptım, ancak her bastığımda sürekli kayma problemi yaşıyorum.

Bir de başlangıçta fabrikanın gönderdiği gemi dosyasının hızı 300 mm/s idi. Bu hızla denediğimde çok hızlı çalıştığı için çıktı bozuluyordu. Hız sorununu düşürerek çözdüm, ancak şu an 50 mm/s hızında bile kayma problemi devam ediyor.
@Siyah Martı yardım edebilir misin?

Dosya Ekleri

• IMG_20241211_014236-min.jpg
    IMG_20241211_014236-min.jpg
    97,3 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Bayağı uğraştım, ancak sorunu çözemedim. İlk başta yazıcı, duvara yakın olduğu için test sırasında Y ekseni tabaka ile hareket ederken duvara çarptı. Durumu fark edip yazıcıyı durdurdum ve biraz ileri aldığımda sorun düzeldi. Bunun dışında her şeyi kılavuza uygun şekilde ve video izleyerek yaptım, ancak her bastığımda sürekli kayma problemi yaşıyorum.

Bir de başlangıçta fabrikanın gönderdiği gemi dosyasının hızı 300 mm/s idi. Bu hızla denediğimde çok hızlı çalıştığı için çıktı bozuluyordu. Hız sorununu düşürerek çözdüm, ancak şu an 50 mm/s hızında bile kayma problemi devam ediyor.
@Siyah Martı yardım edebilir misin?
Tabla kalibrasyonu mu bozulmuş?

Kalibrasyonu düzgünce tamamlıyor. Ama şimdi aklıma geldide testleri yaparken Z motoru çalışıyor ama yazma işlemine geldiğince Z motoru çalışmadığı için her şeyi 1.ci katmanda basıyor o yüzden yanlara dağılıyor.
Kalibrasyon yaparken aşağı kadar iniyor ama baskı sırasında yukarı mı çıkamıyor? Rodlar sıkıştığı için olmuş olabilir.

Eve.

Kalibrasyon yaparken aşağı kadar iniyor ama baskı sırasında yukarı mı çıkamıyor? Rodlar sıkıştığı için olmuş olabilir.

Evet tam olarak öyle yukarı çıkmıyor inince.

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Anlatayım benim gibi sorun çekenlerinde işine yarar.
Çözümü ben y stoperinin bandını sıkarak çözdüm. Sizde de y ekseni çok ses çıkartıyorsa aynı sorun var demektir. Paketden çıkan alyan ile vidasını sıkın banda sıkı olsun ve sorun büyük ihtimal çözülür.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı