Ender 3 V3 KE fiyatı açıklanmaya başlandı

Fiyatlar açıklanmaya başladı, bu fiyatlara paralel fiyat çekeceklerse işi zor.

@Salih Gürbüz

The Jetsons Money GIF

Son düzenleme:
Fiyatlar açıklanmaya başladı, bu fiyatlara paralel fiyat çekeceklerse işi zor.

@Salih Gürbüz

Eki Görüntüle 2023538

Hocam neredeyse 2 kat fiyat farkı var. Sizce buna değecek özelliklere sahip mi?
Hız açısından SE'de benim için yeterli ama tabii ki daha hızlı olması iyidir. Filament sensörü, hotend'de çift fan ve PEI yay çeliği yatak gibi artıları ise 1000 TL gibi bir fiyata SE modeline eklenebilir. Bunun dışında galiba tek önemli fark klipper kullanması ve ekranın yazılımını Creality OS olması. Bunun hakkında pek bir bilgim yok. Creality OS ve klipper ne gibi bir fark oluşturur? Baskı kalitesini etkiler mi veya neyi etkiliyor?

Bahsi geçen Creality OS benim bildiğim kadarıyla özelleştirilmiş Klipper. Klipper ile Marlin farklı, yeni çıkan hızlı makineler Klipperlı benim baktığım kadarıyla. Input shaping, pressure advance vb. hızlı makinelerde istenen ayarları destekliyor, Marlin biraz daha geriden takip ediyor.

N4'de de saf Klipper yok, saf halini yükleyince durum değişmediyse ekranı çalışmıyor printerın, işi bilenler uğraşıyordu, ben çok takip etmedim mevcut hali benim için yeterli olduğu için.

N4 fiyatını 8500'a geri çekti bazı satıcılar, KE biraz daha Pro'ya yakın olsa da neredeyse aynı makine benim gözümde, o fiyata ben almazdım, daha geçen hafta K1 17200'e satıldı.

N4 Pro'yu da 10500 ve üstünden satmaya çalışıyorlar, o da o fiyata alınmaz. N4 Plus'ı 14000'den açıp 11500'den sattı bir satıcı geçen hafta. Max'ı 16500 civarına sattı aynı firma, forumda alan var. Özel bir durum olabilir ama o firma da kar ediyor bunlar da.

Uğraşmak istemiyorsan ve hız çok da önemli değil diyorsan SE fiyatı bence gayet makul, ürüne de kimsenin kötü dediğini duymadım. Gene de Neptune 4 fiyatı bence mevcut kurda hala çok iyi, bu da son aklını çelme girişimim. 🙂

Son düzenleme:
Bahsi geçen Creality OS benim bildiğim kadarıyla özelleştirilmiş Klipper. Klipper ile Marlin farklı, yeni çıkan hızlı makineler Klipperlı benim baktığım kadarıyla. Input shaping, pressure advance vb. hızlı makinelerde istenen ayarları destekliyor, Marlin biraz daha geriden takip ediyor.

N4'de de saf Klipper yok, saf halini yükleyince durum değişmediyse ekranı çalışmıyor printerın, işi bilenler uğraşıyordu, ben çok takip etmedim mevcut hali benim için yeterli olduğu için.

N4 fiyatını 8500'a geri çekti bazı satıcılar, KE biraz daha Pro'ya yakın olsa da neredeyse aynı makine benim gözümde, o fiyata ben almazdım, daha geçen hafta K1 17200'e satıldı.

N4 Pro'yu da 10500 ve üstünden satmaya çalışıyorlar, o da o fiyata alınmaz. N4 Plus'ı 14000'den açıp 11500'den sattı bir satıcı geçen hafta. Max'ı 16500 civarına sattı aynı firma, forumda alan var. Özel bir durum olabilir ama o firma da kar ediyor bunlar da.

Uğraşmak istemiyorsan ve hız çok da önemli değil diyorsan SE fiyatı bence gayet makul, ürüne de kimsenin kötü dediğini duymadım. Gene de Neptune 4 fiyatı bence mevcut kurda hala çok iyi, bu da son aklını çelme girişimim. 🙂
Hocam bende tekrardan ilgilendiğiniz için gerçekten teşekkür ediyorum. aslında TTB beni aşırı şekilde uğraştırıp illallah ettirdiği için artık Creality dışında hiçbir markaya yanaşmak istemiyorum. Creality güvenilir geliyor çünkü hem topluluğu çok geniş ve en çok kullanılan 3D yazıcılar genelde Creality'nin yazıcılar hemde genel olarak insanlar çok tavsiye ediyorlar. Yine de sizin bu son aklımı çelme girişiminize bi kulak verip araştıracağım. Hatta size de sorayım. Aklımdaki en büyük soru şu; alacağım yazıcı beni uğraştırır, sorun çıkartır mı? Sizce istediğim baskıları sorumsuzca hızlıca elde edebilmek için Ender V3 SE mi daha sorunsuz bir süreç sağlar Neptune 4 mü? Ayrıca bi sorunla karşılaşma durumunda hangisinde sorunu daha hızlı çözebilirim?

Cevaplarını bildiğin hileli sorular soruyorsun? 😁

Elegoo'nun istediğin şeylere cevap vermesi mümkün değil, FDM'de Creality gibi bir topluluğa sahip değil. Sahip olsa N4ler için şimdiye kadar 10 küsür tane duct tasarımı, sayısız sessiz fan upgrade, input shaping vb. kalibrasyon videosu yayınlanırdı.

SE ile baskıları sorunsuz elde edebilirsin ama KE ve N4 hızlarında değil.

Videolardan ilki benim eski Ender 3 V2, ikincisi de N4.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hız dışındaki beklentilerini SE karşılar gibi.

Güncelleme( 3 Ocak 2024): Ön sipariş fiyatları 11500'a kadar düştü KE'de.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı