Ender 3 V3 KE yazıcı yandı

HEYMİRR

Femtopat
Daha fazla  
Yazıcıma 2 kere hotend değiştirmek durumunda kaldım çünkü bütün hotendelerimin sonu neredeyse bu şekilde oluyordu ama bu seferki çok kötü oldu fotoğrafta ektedir hotendime bir baktım agzına kadar plastikle dolup taşmış nozzle ısısı dinmeden o plastikleri sökeyim de hotendim gene mahvolmasın düşüncesindeydim tam plastikleri sökerken yazıcının alt kısmında inanılmaz derece duman attı alel acele fişi çektim nemli bez koydum alev almasın diye. Mağduriyetim ve zararım benim için çok büyük. Ne yapabilirim?

@Siyah Martı

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-05-28 saat 21.28.47_8120e509.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-05-28 saat 21.28.47_8120e509.jpg
    116,9 KB · Görüntüleme: 108
  • WhatsApp Görsel 2024-05-28 saat 21.28.50_ead54204.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-05-28 saat 21.28.50_ead54204.jpg
    120,2 KB · Görüntüleme: 90
  • WhatsApp Görsel 2024-05-28 saat 21.28.53_fd6ff35f.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-05-28 saat 21.28.53_fd6ff35f.jpg
    114,9 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleme:
Hotendlerindeki taşmanın birden çok sebebi olabilir, sendekinin sebebini bilemem ama çoğunlukla parça tabladan ayrılınca nozüle yapışıp plastik itişini engellediği için bu tip taşmalar oluyor. Başlarda makineyi hep göz önünde tutmakta fayda var.

Makine açıkken temizlemeye çalıştın diye anlıyorum, plastikleri çekerken içinde kalan kablolar birbirine deyip kısa devre yapmış olabilir. Bu durumda kusur sende gibi. Düşündüğüm şekilde olmadıysa aldığın yer ile temasa geçmekten başka fazla opsiyonun olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
Hotendlerindeki taşmanın birden çok sebebi olabilir, sendekinin sebebini bilemem ama çoğunlukla parça tabladan ayrılınca nozüle yapışıp plastik itişini engellediği için bu tip taşmalar oluyor. Başlarda makineyi hep göz önünde tutmakta fayda var.

Makine açıkken temizlemeye çalıştın diye anlıyorum, plastikleri çekerken içinde kalan kablolar birbirine deyip kısa devre yapmış olabilir. Bu durumda kusur sende gibi. Düşündüğüm şekilde olmadıysa aldığın yer ile temasa geçmekten başka fazla opsiyonun olduğunu sanmıyorum.
@Siyah Martı
Merhaba hocam çok geç oldu cevabım için konuya cevap verdiğinizi görmemişim, öncelikle kusuruma bakmayın cihaz kaçak yollardan satılan bir cihazmış, mağaza ismini keşke verebilsem ama iş mahkemeye kadar gitti adamlar yasal olmayan cihazları satıyorlar yani creality sertifikaları yok.
Baştan olarak şöyle anlatayım; 'cihazdaki sorun evet filament taşması ama sorun Z offset tabla ayarından dolayı değil cihaz gece de duman çıkarmış ofisin içindeki kameralardan izledim ve bunu ara ara yapmış cihaz sabah ben geldiğim de de böyle olmuştu, neyse cihaz şu an da yatıyor yeni hotend aldım ama düzelmedi ne olursa olsun Key2509 hatasından vazgeçmiyor.

Biz sorunun PCB kart ta olduğunu düşünüyoruz çünkü eriyen ve hotenden sızan plastikler ısısıyla ve plastiğin oraya yapışmasından dolayı PCB karttaki lehimlere devrelere zarar verdiğini düşünüyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı