Ender 3 V3 SE alınır mı?

klouqz

Centipat
Daha fazla  
Ender 3 V3 SE modelini almayı düşünüyorum farm kurmak gibi bir hedefim yok. Figür, maske mekanizma parçaları (çark vs) basmayı planlıyorum. Ev atölyem için kullanacağım LOTR ve Star Wars gibi filmlerden kafama esen havalı şeyleri basacağım ayrıca bazı baskıları elektronik parçalarla birleştireceğim hızı çok önemli değil ve çok da para harcamak istemiyorum.

Sizce ender 3 V3 SE tercih edebileceğim bir model mi?

Yok hayır ufak figürler basmayacağım aksine büyük veya orta boyutlarda şeylerle işim olacak.

Bu makine abs filament eritemiyormuş abs tam olarak hangi baskılarda kullanılıyor ve son olarak neptune 4 Pro modeliyle karşılaştım yine bütçeme ekleyip alabileceğim modellerden işimi görür mü parçaları bozulduğunda yeni parça bulması SE modeli kadar kolay olur mu?

Aslında ABS basar ama ideal değil çünkü PTFE boru nozüle temas ediyor, 240 dereceden sonra PTFE boru zararlı gaz yayar.

ABS, PLA'dan daha yüksek sıcaklık, kapalı ortam ister ve o da zararlı gaz yayar. Bende eskiden Ender 3 V2 vardı, açıkçası kullandığım ABSleri PLA sıcaklıklarına yakın derecelerde bastım, 220 civarıydı sanırım. Makinenin çevresini de kapatınca basabilirsin ama ortamı havalandırman lazım, oturduğun odada kullanman sağlığa zararlı olur, kuş vb. varsa onlar daha kırılganmış.

ABS, daha sağlam ve sıcağa PLA'dan daha dayanıklı. PLA modeli yaz sıcağında arabada bırakırsan model deforme olabilir, ABS'ye birşey olmaz, zaten bazı oto parçaları ABS.

Bende Neptune 4 var, TR'de distribütörü var, parçaları da satılıyor, Aliexpress'den çok daha ucuza bulunan parçaları da oluyor ama Creality gibi yaygın değil tabii.

Alacaksan pro alma, N4 9000 civarına düşmüştü geçen hafta.

Modeli yeğenime basmıştım, bu da büyük bir model, bu kadar büyük olmayanları da basabilirsin ama minyatür vb. şeyler için SLA.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler hocam bilgilendirme için forumda dolaşırken çoğu kişinin N4 modelini tercih ettiğini gördüm bir nedeni var mı varsa neden çoğu insan N4 tercih ediyor.

Rica ederim.

Çıktığında şu anki SE fiyatlarındaydı, yakın fiyata V2 Neo vardı. Arada 3-4 kat hız farkı var, ben önceki printerımı satıp tekrar alma planım yokken kendimi sipariş verirken bulmuştum. Ürün kusursuz tabii ki değil ama Reddit'den çözüm bulunabiliyor:

Aralık'a kadar fiyatı aşırı artmadı. Sonrasında KE çıktı, o da benzer bir ürün olduğu için onu alanlar da oldu ama KE'de K1 benzeri bir hotend var, K1lerin hotendleri de kullanıcıların bir kısmını yordu.

Baktığın konularda belki görmüşsündür; N4 arada benim de tavsiye ettiğim bir ürün oldu, bir kısmı da o konulara bakıp sormadan almıştır. Şu an fiyatı son 6 ayın en düşük seviyesi olsa gerek.

Hocam ben SE tercih edeceğim ucuz yeni başlayanlar içinde güzel diyorlar işimi görecek bir model hız konusunda yine işime yaramaz kaliteli baskı peşinde olacağım abs basacağımı sanmıyorum yardımlarınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı