Ender 3 V3 SE ikinci el alınır mı?

EmirZen

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ilk defa 3D yazıcı almaya karar verdim. Muhtemelen 2. el olacak çünkü ekstradan bir bütçe vermek istemiyorum bir de malum fiyatlardan. Bir ilan buldum altında "Ender3 V3 SE 3D yazıcımı satıyorum. Kutusu var. İlk defa kullandığım için bu yazıcıyı almayı tercih etmiştim. Yaklaşık 2 ay kullandım. Bu sürede birkaç yükseltme yaptım, Creality K1 serisi hotend seti 2000 TL Lineer ray 2200 TL Filament sensörü 900 TL Sertleştirilmiş çelik 0.4 nozul seti 500TL Sertleştirilmiş çelik 0.2 nozul seti 500TL Ayrica LED bar aydınlatma yaptım Bu makinenin orijinalinde ABS asa gibi yüksek sıcaklık filamentleri kullanılamıyor çünkü en fazla 260 dereceye kadar ısınıyor. K1 serisi hotend 300 dereceye kadar yükselir. Yazıcınin hiç̧ bir sorunu yoktur. Sadece pei plakada kullanıma bağlı izler vardır. Eğer orijinali bozulmasın diyorsanız hotend setini çıkarabiliriz." böyle bir açıklama yapmış ve 7000 TL'ye satacakmış. Bu işten alıyan kişiler sizce bu ilandaki yazıcı almalı mıyım yoksa yoksa biraz daha ekleyip sıfırınımı almalıyım ya da direkt bu yazıcıyımı almamalıyım, yorumunuz nedir?

İkinci el 3D yazıcı alımına genellikle pek sıcak bakılmaz. Sıfır cihazlarda bile sorunlar çıkabildiğinden, bu durum özellikle yeni başlayanlar için daha da zorlayıcı olabilir. Yazıcıda yapılan geliştirmeler cazip görünse de, bu yükseltmeleri zamanla kendiniz de yapabilirsiniz.

12 bin TL civarlarına bulunabilen Bambu Lab A1 mini iyi bir alternatif olabilir. Baskı boyutu küçük olsa da, tak çalıştır denecek kadar stabil çalıştığı söyleniyor.

Çoğu sitede tükendi olarak var A1 mini.

Güvenilir bir site önerir misiniz?

ELEGOO neptune 4 Pro alın geçin bu fiyat bandındayken. Ender 3 V3 SEden daha iyi.

İkinci el 3D yazıcı alımına genellikle pek sıcak bakılmaz. Sıfır cihazlarda bile sorunlar çıkabildiğinden, bu durum özellikle yeni başlayanlar için daha da zorlayıcı olabilir. Yazıcıda yapılan geliştirmeler cazip görünse de, bu yükseltmeleri zamanla kendiniz de yapabilirsiniz.

12 bin TL civarlarına bulunabilen Bambu Lab A1 mini iyi bir alternatif olabilir. Baskı boyutu küçük olsa da, tak çalıştır denecek kadar stabil çalıştığı söyleniyor.

İkinci el yazıcı almak genelde daha mantıklı oluyor. Çünkü birçok kişi yazıcıyı çocuğu için alıyor, çocuk da birkaç ay kullanıp bir kenara bırakıyor. Zaten yazıcılar hemen eskiyen ya da bozulan cihazlar değiller; eskise bile parçaları kolayca değiştirilebiliyor. Ayrıca, yazıcılarda çıkan sorunların büyük kısmı da kullanıcı hatasından kaynaklanıyor. Kendinde sorun aramaktan çok sorunu filamente ya da yazıcıya atıyor ve sonucunda yazıcıyı satılığa koyuyor çoğu kişi malesef 🙃

İkinci el yazıcı alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, ticari amaçla kullanılmış yazıcılardan uzak durmaktır. Çünkü bu tür yazıcılar genellikle yoğun kullanılmış ve yıpranmış oluyor. Bunun yerine, yazıcıyı sadece hobi amaçlı almış kişilerden almak çok daha sağlıklı olur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı