Ender 3 V3 SE nasıl yağlanır?

Bütçe
bütçeyle ilgili sorun yok

BryceKag

Femtopat
Daha fazla  
Yazıcıyı 2. el aldım yağlamak istiyorum. Nasıl yağlarım? X ve Y ekseni yeterli. Neyle ve nasıl yağlayacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
3.2.png
2.2.png

Bu bölgeler yağlanacak. Kutusundan yağ çıkmadı mı?

Eki Görüntüle 2630745Eki Görüntüle 2630746

Ender 3 V3 SE ke değil

Eki Görüntüle 2630745Eki Görüntüle 2630746

bide benim yazıcım lineer raylı değil o yüzden bilgili nir

Ender 3 V3 SE ke değil

Bir de benim yazıcım lineer raylı değil o yüzden bilgili nir

Arkadaşa sordum dediğine göre y millete sıvı yağ Z ye gres X in rulmanlarına da WD40 sıkmalıymışım

Son düzenleme:
WD40 yağlayıcı değil temizleyicidir, rulmanları temizlemek için sıkılabilir. Z trapez mil olduğu için kıvamlı gres yağı kullanmalısınız herhangi bir gres yağı olabilir çok önemli değil, Y ekseni millerini dikiş makinesi yağı diye temin edeceğiniz yağla yağlayabilirsiniz. X ekseni zaten tekerlekli temizleyin geçin çok yapacağınız bir şey yok.

WD40 yağlayıcı değil temizleyicidir, rulmanları temizlemek için sıkılabilir. Z trapez mil olduğu için kıvamlı gres yağı kullanmalısınız herhangi bir gres yağı olabilir çok önemli değil, Y ekseni millerini dikiş makinesi yağı diye temin edeceğiniz yağla yağlayabilirsiniz. X ekseni zaten tekerlekli temizleyin geçin çok yapacağınız bir şey yok.
tamam işte rulmanlara sık dedi tozlanmıştır vs diye

tamam işte rulmanlara sık dedi tozlanmıştır vs diye
Rulmanlar tozlandıysa yağlama. İlk önce temizle sonra yağla. Yoksa tozluyken yağlarsan topak oluşur orada. Topak da rulmanın ömrünü azaltır.

Ayrıca X eksnindeki rulmanlar kapalı tip zaten. Yağlamana gerek yok. Fabrikadan yağlı olarak geliyor içleri. Üstünden sadece tozunu al. Yağlayacaksan Y ekseninde ki milleri ve Z ekseninde ki milleri yağla. Z ekseni için gres yağı kullanman lazım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı