Çözüldü Ender 3V2 kesikli katman ve ipliklenme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Geralt0fRivia

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Herkese merhaba, yazıcım ender 3 v2, nozzle sıcaklığım 205 derece yatak sıcaklığı 65 derecede basıyorum. Yazıcıda bltouch bulunmakta. Geri çekme ayarı 5mm. Filament markası microzey. Fotoğraftada görüleceği üzere (1, 2 ve 3. fotoğraflar) baskılarımda belli katmanlarda kesikler oluşuyor. Sebebi nedir acaba ve nasıl düzeltebilirim? 2. sorunum ise ipliklenme 3. fotoğrafta görüleceği üzere baskı üzerine kötü bir görüntü bırakıyor çakmakla yakıyorum ancak bu kadar oluyor. Daha uzun tutarsam çakmağı baskı yanıyor.

Çözüm
Modelin kendisinde sorun varsa boşluklar ondan olabilir, Prusaslicer ve türevleri ile modeli tamir edebilirsin.

Dilimlenmiş modelde görsel problem gözükmüyorsa nozül kısmen tıkanmış olabilir. Temizleme, değiştir.

Baskı hızın yüksek olabilir.

Geri çekme hızın yavaş olabilir(40mm/sn iyidir).

PTFE boruyu tutan konnektörler boruyu iyi tutamıyor da olabilir, baskı sırasında boru konnektörlere girdiği yerlerde oynuyorsa her ayarı doğru olsa da oynamadan dolayı ayarladığın miktarda geri çekme olmaz, bu genel baskıyı da etkiler tabii.

Baskı kafasının içine giren boru nozüle değdiği için ucu deforme olmuş ve sürtünme sebepli sorun oluşturuyor da olabilir.
Modelin kendisinde sorun varsa boşluklar ondan olabilir, Prusaslicer ve türevleri ile modeli tamir edebilirsin.

Dilimlenmiş modelde görsel problem gözükmüyorsa nozül kısmen tıkanmış olabilir. Temizleme, değiştir.

Baskı hızın yüksek olabilir.

Geri çekme hızın yavaş olabilir(40mm/sn iyidir).

PTFE boruyu tutan konnektörler boruyu iyi tutamıyor da olabilir, baskı sırasında boru konnektörlere girdiği yerlerde oynuyorsa her ayarı doğru olsa da oynamadan dolayı ayarladığın miktarda geri çekme olmaz, bu genel baskıyı da etkiler tabii.

Baskı kafasının içine giren boru nozüle değdiği için ucu deforme olmuş ve sürtünme sebepli sorun oluşturuyor da olabilir.

Çözüm

@Siyah Martı

Hocam kusura bakmayın ancak fırsat bulabildim ve söylediğiniz gibi PTFE boru ekstruder kısmından hareket ediyor. Nasıl düzeltebilirim acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…