İnceleme Endgame Gear XM2we Mouse İncelemesi

Bu mouse'u cumartesi günü aldım ve 2-3 gündür kullanıyorum. Şu anda gayet uygun bir fiyata satılıyor. Hakkında yeteri kadar türkçe bilgi olmadığı için konusunu açmak istedim. Kısa kullanıcı deneyimlerini anlattığım bir inceleme olacak.

Bu mouse Alman ekipman üreticisi Endgame Gear'ın beğenilen mouse'u XM1r'ın kablosuz versiyonu. Kablolu model özellikle FPS oyuncuları tarafından çok sevilmişti.

Shape: Simetrik bir şekli var. Ellerim 21cm ve palm-claw arası tutuyorum. Arka kısmının yüksekliği avuca geliyor. Klasik claw veya fingertip tutanlar için daha da iyi. Klasik palm tutanlar daha ergo mouselara yönelsin derim.

Ağırlık: 63gr ağırlığıyla oldukça hafif geliyor. Çok kolay yönetiyorsunuz. Benim önceki mouse'um 7 sene önce aldığım kablolu Zowie EC1A idi. Büyük ve ağır bir mouse'dan buna geçince FPS oyunlarında elim çok rahatladı. İlk yaptığım şey sensevity kısmak oldu.

Malzeme kalitesi: Sırf bu yüzden kağıt üstünde daha kaliteli olan mouse'ları tercih etmedim ve Endgame beni bu konuda yanıltmadı. Oldukça güzel bir kaplaması var. Sert bir kabuğa sahip. Hafif olduğu için elinde kalacakmış hissiyatı hiç yok.

Switch: Tartışmalı nokta burası işte. Mouse switch'lerini herkesin beğeneceğini sanmıyorum. Tuşun basış mesafesi kısa, sessiz ve tok bir tıklama var. Size hata yaptıracak ve oyun performansına etki edecek bir şey söz konusu değil. Sadece hissiyat olarak biraz farklı. Klavyeden örnek verirsek brown switch-blue switch farkı gibi bişey. Eğer daha sesli bir ekipman istiyorsanız bu mouse size hitap etmeyebilir. Bu arada sağ ve sol tık arasında da biraz fark olduğunu düşünüyorum.

Tekerlek: Hissiyatı gayet güzel. Kaliteli görünüyor bence ilerde sorun çıkarmaz.

Yan tuşlar: Temel tuşlarına göre daha net basış hissiyatı var. Kolay kullanılıyor.

Pil ömrü: Şimdiye kadar 12 saate yakın kullandım %10 şarjı gitti.

Kutu içeriği: Kutudan ekstra skatez vs. çıkmıyor. Type-C bağlantı kablosu, dongle ve mouse çıkıyor.

Fiyat: Ben 1499TL'ye Connectgame üzerinden aldım. Şu anda aynı fiyattan satılmaya devam ediyor. Yakın zamana kadar fiyat skalası 2.000-2.300 civarında idi.

Sorularınız varsa yanıtlayabilirim.

Son düzenleme:
Almayı düşündüğüm bir mouse elinizin boyutu nedir benim elim biraz küçük 15-16 cm büyük gelmeyeceğini söylediler sizin fikriniz nedir?

Almayı düşündüğüm bir mouse elinizin boyutu nedir benim elim biraz küçük 15-16 cm büyük gelmeyeceğini söylediler sizin fikriniz nedir?
Benim elim 21cm. Bana biraz küçük geldiği söylenebilir ama çok önemli değil. 18cm deseniz tam olur derdim. Mouse shape olarak güzel dizayn edilmiş her ele uygun bence.

Hocam şimdi aldım fareyi ama bağlayamıyorum gittim şarjda denedim PC de oldu ama dongle takınca olmadı nasıl bağlayacağım.

Merhaba fareyi hala kullanıyor musunuz yoksa değiştirdiniz mi bende almayı düşünüyorumda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…