Endless OS 3 laptopa Windows 10 kurmak

younothing

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Merhabalar herkese iyi akşamlar. Bu konuya benzer birçok konu gördüm. Altına yazılanları da denedim ama mesajların hepsi eski. Bir alışveriş sitesi üzerinden sıfır ASUS marka bir laptop aldım bugün sabah elime ulaştı ve maalesef Endless OS işletim sistemi ile geldi. Daha önceden oluşturduğum UEFI Windows 10 USB ile Windows kurmaya çalışıyorum ama her seferinde Endless OS açılıyor. BIOS ayarlarından gereken her şeyi yaptım. YouTube'dan videolar izledim ama nafile. WoeUSB kurmama da izin vermiyor sistem. Wine kurayım dedim ama ona da izin yok. Hiçbir exe dosyasını çalıştıramıyorum. Eldeki USB belleği sileyim biçimlendireyim diyorum Endless OS üzerinden yenisini oluşturayım diyorum ama bu seferde USB'leri laptopa takıyorum ama hiçbir yerden açamıyorum. Hangi menü üzerinden açılıyor bulamıyorum. Acaba USB portlar mı bozuk dedim ama kulaklık taktım çalışıyor. Uzun lafın kısası bu işin içinden çıkamıyorum. Lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olsun. Ücretli destek almayı bile düşünüyorum o derece sıkıldım.

Hocam BIOS üzerinde gerekli ayarlamaları yaptınız ise normal Windows 10 kurulumu tüm diski silin ve gerekli bölümleri oluşturun.

BIOS altında Boot menüsünden Secure Boot ayarını disable yapın.

ASUS büyük ihtimalle Windows 10 işletim sisteminin kurulması engellemek için bir şeyler yapmıştır.

Belki işine yarar ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam buna da baktım ama olmuyor. Boot menüden usb seçmeme rağmen endless başlıyor. Teşekkür ederim yine de mesajınız için.
Hocam Boot Menuye veya BIOS'a giremiyor musunuz? Doğru mu anladım?
Giriyorum hocam. Biostan ayarları yapıyorum kaydedip çıkıyorum ama sistem izin vermiyor. Bir dahaki girmeme ayarlar sıfırlanıyor sanki hiç ayar yapmamış gibi.
Hocam BIOS üzerinde gerekli ayarlamaları yaptınız ise normal Windows 10 kurulumu tüm diski silin ve gerekli bölümleri oluşturun.

BIOS altında Boot menüsünden Secure Boot ayarını disable yapın.

ASUS büyük ihtimalle Windows 10 işletim sisteminin kurulması engellemek için bir şeyler yapmıştır.
Secure Boot ayarı disable durumundaydı ve ben enable yapıp denedim. Son 3-4 denememde enable konumunda. Şimdi tekrar deneyeceğim bios ayarlarını sıfırlayıp. Bu sefer secure boot kısmını disable bırakacağım. Kesinlikle öyle hocam son cümlenize katılıyorum bu kadar olmaz dedirtti resmen. Hiçbir şeye erişemiyorum hiçbir şey yüklenmiyor. Usb leri bile açamıyorum çok garip. İlk defa tecrübe ettim.

Eliniz başka bir USB bellek ile bilgisayar varsa hocam Linux Mint indirin canlı sürüm içinde tüm diski silin sonra Windows kurun.

Endless bir Linux dağıtımı sistem başka bir Linux dağıtımın açılmasını engelleyemez yoksa endless açılmaz.

Eliniz başka bir USB bellek ile bilgisayar varsa hocam Linux Mint indirin canlı sürüm içinde tüm diski silin sonra Windows kurun.

Endless bir Linux dağıtımı sistem başka bir Linux dağıtımın açılmasını engelleyemez yoksa endless açılmaz.
Elimde başka bir USB var ancak bilgisayar yok hocam. Zaten olsa da bu söylediklerinizi yapabilecek bilgim yok maalesef. Bunun bir çaresi mutlaka vardır diye düşünüyorum. Yani ürünü alıp memnun olan bir çok insan var. Bir ben çıkamadım herhalde işin içinden.

Elimde başka bir USB var ancak bilgisayar yok hocam. Zaten olsa da bu söylediklerinizi yapabilecek bilgim yok maalesef. Bunun bir çaresi mutlaka vardır diye düşünüyorum. Yani ürünü alıp memnun olan birçok insan var. Bir ben çıkamadım herhalde işin içinden.

BIOS ayarlarından first Boot device USB olarak ayarlayın.

BIOS ayarlarından first Boot device USB olarak ayarlayın.

Hocam sonunda başardım diyebilirim windows usb sini boot edebildim. Win 10 pro yüklemek istedim ancak ntfs dosya biçimi gerekli diye uyarı verdi. Ben fat32 hazırlamıştım. Şimdi tek yapmam gereken elimdeki usb yi yan komşumdan biçimlendirip ntfs olarak hazırlamak olacak. Size de yardımlarınız için çok teşekkür ederim galiba bu sefer olacak. Akşama tekrar deneyeceğim. OIur ise burdan her adımı teker teker yazacağım belki benim gibi bu işi beceremeyen arkadaşlara yardımcı olur.

Hocam sonunda başardım diyebilirim Windows USB'sini Boot edebildim. Win 10 Pro yüklemek istedim ancak NTFS dosya biçimi gerekli diye uyarı verdi. Ben FAT32 hazırlamıştım. Şimdi tek yapmam gereken elimdeki USB'yi yan komşumdan biçimlendirip NTFS olarak hazırlamak olacak. Size de yardımlarınız için çok teşekkür ederim galiba bu sefer olacak. Akşama tekrar deneyeceğim. Oıur ise buradan her adımı teker teker yazacağım belki benim gibi bu işi beceremeyen arkadaşlara yardımcı olur.

Hocam aslında bu endless OS olarak gelen ASUS BIOS menüsü normal ASUS BIOS menüsünden farklı çıktı benim bildiğimden.

Çözümü bu kadar geç önerdiğim için ben özür dilerim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı