Endüstri mühendisliği için MacBook mu, Windows laptop mu alınmalı?

• Konuyu başlatan ceyn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 3.956

ceyn

Centipat
Daha fazla  
Üniversiteye hazırlanıyorum ve istediğim bölüm endüstri mühendisliği gibi duruyor. Yazılım dersleri de olacak. Şimdiden PC araştırmaya başladım. Fiyatlar yükselmeden almak istiyorum. Seçeneklerim şöyle.
1. olarak Casper Excalibur g770.1180-BVL0X Intel i7 16 GB RAM 500 GB SSD RTX3050 Ti var.
2. olarak ASUS ROG STRIX G513IE-HN065 AMD Ryzen7 16 GB RAM 512 GB SSD RTX3050 Ti.
3. olarak Monster Abra A7 var.
Son seçeneğim ise MacBook Air M1 veya M.2 çipli düşünüyorum.
Çok oyun oynayan birisi değilim arada sırada LoL Valorant gibi oyunlar oynarım oynarsam daha çok dersler için kullanacağım dediğim gibi.
Sizce hangisi olsa daha iyi olur teşekkürler.
PC'lerin linkleri:

Son düzenleyen: Moderatör:
Casper laptopu boş verin. Monster'da ise Tongfang kasalılar var o modelse alınabilir. Forumdaki daha bilgili hocalarımız gördüklerinde cevap verir. ROG cihaz da iyi duruyor. Üniversitede hocalar genel olarak crackli çizim programları kullandırtıyor.(Lisans parası euro veya dolar cinsinden olduğundan almak zor) Windows cihaz daha iyi diye düşünüyorum.

Casper laptopu boş verin. Monster'da ise Tongfang kasalılar var o modelse alınabilir. Forumdaki daha bilgili hocalarımız cevap verir. ROG cihaz da iyi duruyor. Üniversitede hocalar genel olarak crackli çizim programları kullandırtıyor.(lisans parası euro veya dolar cinsinden olduğundan almak zor) Windows cihaz daha iyi diye düşünüyorum.

Mac tarafında crackli program sıkıntı olmaz sanırım.

Mac mühendislik programları konusunda biraz nazlı. Windows a neyi yüklersen onu alıyor. Özgürlük açısından Windows şart. Mac ancak böyle ekstra programları için alınabilecek bir bilgisayar. Yani Windows lu bir bilgisayarın olacak, onun yanına keyfekeder alacaksın macbook u.

MacOS'da Adobe programları dışında sağlam crack yok. Bence Windows tercih edin. Mac Türkiye'de lüks.

Alakası bile yok çatır çatır çalıştırıyor hiçbir sıkıntı olmadan.

Dosya yapısı farklı olduğundan (Windows .exe olarak çalıştırıyor yamalarken) ondan dolayı sıkıntı verebilir. Bir de Riot Games oyunları LoL dışında desteği yok galiba.

Alakasız hocam windowsda nasıl Exe'ye yamalama yapıyorlarsa macOS tarafında da aynı şekil yapıyorlar sadece uzantısı farklı gibi düşünün.
-Evet desteği yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı