Endüstri mühendisliği okunup yazılımcı olunur?

ccetin34

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben DGS sınavına bu sene girdim ve sonuçlandı, tahminen endüstri mühendisliği gelecek gibi duruyor ama bilgisayar ve yazılım mühendisliklerini de yazacağım.
Endüstri mühendisliği eğer ki gelirse oradan yazılımcı olarak çalışma şansım olur mu? Python ve C# da temelim var ve daha önce de Arduino ve Unity ile uğraşmıştım. Not: Ön lisans: Web tasarımı ve kodlama + kontrol ve otomasyon, lise: Mekatronik.

Merhaba, ben DGS sınavına bu sene girdim ve sonuçlandı, tahminen endüstri mühendisliği gelecek gibi duruyor ama bilgisayar ve yazılım mühendisliklerini de yazacağım.
Endüstri mühendisliği eğer ki gelirse oradan yazılımcı olarak çalışma şansım olur mu? Python ve C# da temelim var ve daha önce de Arduino ve Unity ile uğraşmıştım. Not: Ön lisans: Web tasarımı ve kodlama + kontrol ve otomasyon, lise: Mekatronik.
Derslerden bazılarında python ve c++ gördük.Olunur.Hatta endüstri mühendisi olup yazılımcı olmak bence +1 verir.

Yapılamaz değil olabilir fakat yapması da kolay olmaz. Oturup emek verirsen olur çünkü bilgisayar mühendisliği okuyup iş başvurusunda hiçbir şey bilmiyor diye kovulan birsürü insan var.

Yapılamaz değil olabilir fakat yapması da kolay olmaz. Oturup emek verirsen olur çünkü bilgisayar mühendisliği okuyup iş başvurusunda hiçbir şey bilmiyor diye kovulan birsürü insan var.
Yapacağınız ilk şey her alanı araştırıp (mobil, back end, front end vb.) hangisini istediğinizi bulmak olmalı çünkü zaten siz direkt yazılım veya bilgisyar mühendisi ünvanı almayacaksınız o yüzden alan seçip o yönde projeler yapın. Eğer maddiyatınız çok kötü değilse BOÜN, İTÜ gibi üniversitelerin uzaktan eğitimlerini alın oradan gelecek sertifikalar karşılık bulur.

Aslında biraz gittiğiniz üniversiteye göre işiniz kolaylaşır, mesele bir İTÜ'ye ODTÜ'ye vs. gidiyorsanız muhtemelen endüstri mühendisliğinden mezun olup kendinizi de geliştirirseniz çok rahat yazılım mühendisi olarak çalışabilirsiniz ama anadolu üniversiteleriyse iş tabii daha zor olacaktır ama olmaz diye bir şey yok.

Hangi üniversiteyi yazdınız?

Türkiye'de bölümün maalesef ki çok bir önemi yok. Bilgisayar Mühendisi olan gidiyor İş Analiz Uzmanı oluyor, Matematik Mühendisi mezunu gidiyor Yazılım Mühendisi pozisyonunda çalışıyor. Mesela staj yaptığım yerde imza almam gerekiyordu. 4 kişi sözde Yazılım Mühendisi pozisyonunda çalışıyor ama 3'ü mühendis değil gerçekte... 17-18 kişilik ekipte toplasan 3-4 tane bilgisayar/yazılım mühendisi olarak imza yetkisine sahip kişi vardı. Ekibin yazılım müdürü bile imza atamıyordu. Boşu boşuna sürünüyoruz bu ülkede 🤣

Olabilirsin. Yalniz ilk baslarda zorlanirsin. Cunku seninle bilg. muhendisi bir aday arasinda kaldiklarinda onu tercih ederler eger tecrube seviyeniz esit ise ( ki baslangicta herkesin yakin oluyor tecrubesi = neredeyse sifir )

Olabilirsin. Yalniz ilk baslarda zorlanirsin. Cunku seninle bilg. muhendisi bir aday arasinda kaldiklarinda onu tercih ederler eger tecrube seviyeniz esit ise ( ki baslangicta herkesin yakin oluyor tecrubesi = neredeyse sifir )
Hocam burada da kendisi devreye girmeli ve bu farkı yaratacak olan staj, çevre gibi şeyler halletmeli.

Oyle tabi de, o maci kazanabilmesi icin iyi oynamasi yetmez rakip takimin da biraz kotu oynamasi gerekir.
Merak etmeyin hocam iş başvurusunda bilgisayar mühendisi olup hiçbir şey bilmiyor diye kovulan bir sürü insan var bizzat birinci elden duyuyorum bunları. Mezun oldukları üniversiteler de kötü denecek yerler değil. Sırf para var diye yazıp ağlayanlar falan...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı