Kurumsal şirketler kolay kolay yetiştirilecek eleman almaz. Onlar yetişmiş kullanıma hazır eleman arar. O şirkette staj yapmadıysan kolay kolay giremezsin. Benim arkadaşım Gazi'den mezun oldu 3.5/4 ortalamayla. 4 aydır işsiz. Ben de Marmara'dan mezun oldum ortalamam 2.18 okula geçecek kadar gittim kalanında kendime yatırım yaptım. Bilgi ve deneyimim bol ve şu an yazılımcı olarak çalışıyorum. Hani noldu okul başarısı?

Boun, Koc, Sabanci, ODTU , ITU ve Bilkent.

Bunlardan mezun olup da issiz olan CS ci tanidigin varsa gel.

Her sirketin interne de, juniora da ihtiyaci var.

Boun, Koc, Sabanci, ODTU , ITU ve Bilkent.

Bunlardan mezun olup da issiz olan CS ci tanidigin varsa gel.

Her sirketin interne de, juniora da ihtiyaci var.
Yani Gazi olunca tırt İTU olunca iş hazır mı oluyor. Yarısı özel okul onların zaten işi hazır. Güzel kafa.

Yani Gazi olunca tırt İTU olunca iş hazır mı oluyor. Yarısı özel okul onların zaten işi hazır. Güzel kafa.
Güzel kafa değil sıralama,
İlk 5 bine girmiş kişi ile ilk 40 bine girmiş kişi aynı ise, neden bu insanlar arasında 35 bin kişi fark var?

Hocam benim soruma yönelikte bir cevap verseydin bilgin varsa mümkün mertebe geniş bir anlatımla. Ayrıca hangi bölüm mezunusun

Merhaba. Yazınızı okurken kendimi görür gibi oldum. Ben henüz 4. sınıf endüstri mühendisliği öğrencisiyim arkadaşlar kendince fikirlerini belirtmiş senin yazın hakkında ama hiçbiri senin fikirlerin kadar değerli olamaz en son karar senin tabii ki. Neyse fazla uzatmayacagım konuya gireyim. Ben işimi garantiye almak için şu an açıktan programlama okuyorum DGS ile bilgisayar mühendisliğine geçiş hakkım olabilsin ne olur ne olmaz diye. Tabii ki endüstri mühendisliği diplomasıyla herhangi bir yazılım alnında çalışabilirsin. Çalışan çok fazla tanıştığım insan var. Ama sen de fazla yıl kaybın olmaması için aöf okuyabilirsin içerik olarak pek katkısı olduğu söylenemez ama dediğim gibi geçiş hakkın doğuyor istedğin zaman 4 yıllık mühendisliğe. Üniversite dezavantajından kaynaklı. Tavsiyem kabarık CV için çabalaman yönünde olacak. Umarım az da olsa fikir verebilmişimdir.

İstemeden konuya güzel örnek vermişsiniz. Gazi zaten o mezun olunca direkt işe başlayabileceğiniz güzel okullardan değil. İş bulmak da pek tabii ki zorlaşıyor.

Konudaki soruya cevap verecek olursak, üniversitendeki çap-yap olanaklarını araştırabilirsin. Çoğu endüstri mühendisliği fakültesinde bilgisayar ile çap yapılabiliyor. Bu şekilde bir yol deneyebilirsin.

hocam iyi günler yazalı uzun zaman olmuş son durumunuz nedira acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…