Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Bartın, Sinop ve Kastamonu'da afetzedelerin elektrik faturalarının 3 ay ertelendiğini açıkladı

20210816_220428.jpg


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı son dakika açıklamasında afet bölgesi ilan edilen illerde vatandaşların 3 ay boyunca elektrik faturalarının erteleneceğini duyurdu. Bakan Dönmez erteleme için vatandaşların başvurusuna gerek olmadığını da ifade etti.

Kaynak: Elektrik faturalarına 3 ay erteleme: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den afet bölgelerine yönelik açıklama
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir şey yapmışlar, ama keşke bu iş 3 aylık faturayla bitmiş olsa. Sonuçta evleri yok olan onlarca insan var.
 
Evi yanan veya sel kapan birisi 3 ayda kendini düzeltebilir mi sizce? İnsan gibi "3 ay elektrik faturası çıkarılmayacak" dese "adam ya adam" derim. Kendinizi bir bireyin yerine koyun ve eviniz yanmış. 2 çocuğunuz bir eşiniz var ve asgari ücret ile çalışıyorsunuz. İsterse hiç borcunuz olmasın 3 ay çok kısa bir süre. O kadar zam gelmiş şey olmuş yaptıkları yine ertelemek... Neyse, şimdi bundan da edilmeyelim.
 
Güzel bir haber ama ufak bir açık var. 3 ay boyunca gelmesi planlanan faturalar ertelendiyse ve vakti gelince bu 3 ay + kullanılan ay toplam 4 ay birden mi talep edilecek yoksa taksit taksit mi alınacak?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı