ENes Adlı Virüs'ü Silmek

İlk olarak saçma cevaplar vermeyi bırakın bilmiyorsanız konuya mesaj yazıp kirletmeyin. Format at, format olmadan olmaz, diski silmen lazım gibi şeyler bilinçsizliğin göstergesidir.
İlk olarak Juspedile, Pro Tista'dan sonrası yardımcı olabilecek öneriler paylaşmış gerisi boş mesaj.
İkinci olarak saçma Eset'i kaldırın. İmzamdan KIS 2018 yükleyin ve sistemi full scan yapın bitttiğinde temizlik ve önerilen seçeneklerini uyguladığınızda zararlılar temizlenecektir.
Zararlı kalmadığında Juspedile'nin dediği yerdeki gizli dosyalar kalacaktır veya AV düzeltecektir. Düzelmez ise küçük bir attrib komutuyla eski haline getirebilirsiniz.

Dediğiniz her yolu denedim, her şeyi uygulamaya çalıştım. Ama olmadı. Ayrıca internete bağlı olmama rağmen kaspersky indirmeyi yapamadı sürekli internetle alakalı hata verdi. Bazı işlemlerde hosts dosyasını sildiğini gördüm bundan dolayı yüklenmedi diye düşünüyorum. Son olarak dosyaların yedeğini aldım format attım. Hepinize çok teşekkür ederim. İyi bayramlar, esen kalın.

Konu kapanabilir ama konu adını '' Ekran Koruyucu Virüsü olarak '' değiştirmenizi rica ediyorum.

Ne demek sorununuz çözüldüyse, yardım edebilmişsek ne mutlu bize. Benim söylediğim yöntemi, o flaşlara bulaşan kısayol virüsünde de kullanabilirsiniz. İyi bayramlar. :)

Düzenleme: Murat5038'den sonra bir yorum yapmıştım, ismimin "Juspedile" değil "Yuspedile" olduğunu söylediğim. Kim tarafından silindiğini öğrenmek isterim.

Dediğiniz her yolu denedim, her şeyi uygulamaya çalıştım. Ama olmadı. Ayrıca internete bağlı olmama rağmen kaspersky indirmeyi yapamadı sürekli internetle alakalı hata verdi. Bazı işlemlerde hosts dosyasını sildiğini gördüm bundan dolayı yüklenmedi diye düşünüyorum. Son olarak dosyaların yedeğini aldım format attım. Hepinize çok teşekkür ederim. İyi bayramlar, esen kalın.

Konu kapanabilir ama konu adını '' Ekran Koruyucu Virüsü olarak '' değiştirmenizi rica ediyorum.

Dediğimiz her şeyi denemediniz. Belki bazılarını denediniz.

10.mesaj ile size nitelikli ve dünya standardında bir yol önerdim. Siz de diğer kullanıcılarda olduğu gibi önerdiğim metodu bilmediğinizden ve zararlı yazılım temizleme kültürümüzün oluşmamış olduğundan hiç önemsemediniz. Hiç merak etmediniz.

Dediğimiz her şeyi denemediniz. Belki bazılarını denediniz.

10.mesaj ile size nitelikli ve dünya standardında bir yol önerdim. Siz de diğer kullanıcılarda olduğu gibi önerdiğim metodu bilmediğinizden ve zararlı yazılım temizleme kültürümüzün oluşmamış olduğundan hiç önemsemediniz. Hiç merak etmediniz.
Ne yalan söyleyeyim sizin paylaştığınız yazıyı pek fazla anlamadım, açıkçası canımı sıktı ve daha fazla uğraşmak istemedim. Kaspersky bile kurulmuyordu PC'ye ve ne ile silersem sileyim aklıma bir yerlerde bu virüs durabilir ve ileride tekrar canımı sıkabilir düşüncesi girdi ve dosyalarımı aldım format'I attım. Bundan pişman mıyım? Hayır iyi ki format atmışım. Bundan sonra gereksiz dosya yüklemeyeceğim ve daha sağlıklı kullanmaya özen göstereceğim.

Tarayıcı olarak Firefox veya Opera kullanmanızı öneririm. Onun dışında eklenti olarak uBlock Origin kullanmanızı tavsiye ederim.
İnternetten indirdiğiniz setup dosyasından kurulum yapacaksanız da fazla acele etmeden yavaş yavaş next diyerek kurulum yapın. Arada istenmeyen programların kurulumlarına da izin vermiş olduğunuzdan yine bulaşmasın bir şeyler.
Benim girdiğim yerler belli ve bu işlerde dikkatli olduğum için antivirüs kullanmıyorum ama önerirsem Kaspersky'ı öneririm. Uzun süredir Bitdefender kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim: Bitdefender bilgisayarı adeta ele geçiriyor, kapanmak bilmiyor. Kaspersky'da böyle bir sorun yok. İşinde gayet iyiler.
Onun dışında tekrar bu gibi virüsler, istenmeyen programlar yüklenirse, AdwCleaner ve Spy Hunter 4 kullanın. Kullanırken interneti kesin ki programlar çıktığı yerle iletişim kuramasınlar. Aklınızda soru işareti varsa özelden ulaşabilirsiniz. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı