Engelli aracı kullanma yetkisi ruhsata nasıl işletilir?

Rexie

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Yarın ehliyetimi alıyorum. Bizim engelli aracımız var ve onu kullanmak için sadece ehliyet yeterli değil. Ruhsata tescil ettirmek mi ne lazımmış. Bunu nasıl yapabilirim?

Selam arkadaşlar. Yarın ehliyetimi alıyorum. Bizim engelli aracımız var ve onu kullanmak için sadece ehliyet yeterli değil. Ruhsata tescil ettirmek mi ne lazımmış. Bunu nasıl yapabilirim?

Ruhsat sahibiyle notere gidip yapacaksın fakat ruhsat sahibinin 1. dereceden yakını olman gerek. Aksi takdirde işlemi yapamazsınız.

Ruhsat sahibiyle notere gidip yapacaksın fakat ruhsat sahibinin 1. dereceden yakını olman gerek. Aksi takdirde işlemi yapamazsınız.

İnternette baktığımda bu izin 2. derece olsam bile oluyor diye gördüm. Ben 2. dereceden akrabayım. Ruhsat sahibi dediğin aracın üstüne kayıtlı olduğu kişiyle 6 yaşında çocuk kendisi. Onunla birlikte mi gitmem lazım yani?

Vekaleti kimde annesindemi babasındamı vekalet sahibiyle gitsende olur.

Vekalet işini sordum da bizimkiler öyle bir şey yok falan dedi. Yani ailecek yaşıyoruz, araç kardeşimin üstüne kayıtlı. Arabayı anne ve babamın sürme yetkisi var. Ben kendimi de ekletmek için annemle notere mi gitmeliyim?

Vekalet işini sordum da bizimkiler öyle bir şey yok falan dedi. Yani ailecek yaşıyoruz, araç kardeşimin üstüne kayıtlı. Arabayı anne ve babamın sürme yetkisi var. Ben kendimi de ekletmek için annemle notere mi gitmeliyim?

Valla tam bilmiyorum ama büyük ihtimalle kardeşinin ebeveynlerinden biriyle gidersen olur olmazsa noterde nasıl yapacağınızı söylerler zaten.

Hocam ortopedik engelli aracı mı? Yoksa %90 üzeri engelli raporla mı aldınız aracı?

Araçta tertibat yoksa ve araç sizin kardeşinizin üstüneyse 1.dereceden akraba oluyorsunuz zaten. Siz direk kullanabilirsiniz diye biliyorum. Bununla ilgili Facebook'ta engelli araç grupları var orada daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı