Engelli biri liseye gidebilir mi?

mahmutmertgucer

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. Liseye engelliler girebiliyor mu? Zihinden engelli değilim normal fiziksel. Anadolu lisesine girme ihtimalim var mı? Şu an ailemle bana uygun bir lise araştırıyoruz. Alt katta sınıfı olan lise ve benim evime yakın akülü araba ile gideceğim oraya rampası var. Zorbalık veya dalga geçilirim diye korkuyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Liseye engelliler girebiliyor mu? Zihinden engelli değilim normal fiziksel. Anadolu lisesine girme ihtimalim var mı? Şu an ailemle bana uygun bir lise araştırıyoruz. Alt katta sınıfı olan lise ve benim evime yakın akülü araba ile gideceğim oraya rampası var. Zorbalık veya dalga geçilirim diye korkuyorum...
Lisedeki insanlar artık olgunlaşmış olmalılar. Zaten bu hayatın maalesef ki acı bir gerçeği. Bunu hala anlamayan "kıt" şahsiyetler varsa o okulda hiç zorlama. Aslında güçlü olup takmazsan her şeyin üzerinden gelebilirsin. İçten bir şekilde geçmiş olsun bu arada..

Diğer insanlardan hiçbir eksiğin yok istediğin liseye gidebilirsin. Sınıf konusunda yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Zorbalık yapan olacağını sanmıyorum o kadar da kıt bir millet değilizdir umarım.

Benim lisemde tekerlekli sandalye kullanan engelli öğrenciler için giriş katta ayrılmış sınıflar vardı. Devlet liselerinin muhtemelen çoğunda bu vardır. Okula durumu belirtebilirsiniz.

Bu sınıflarda okuyan öğrenciler de yine engelli bireylerden oluşuyordu. Bu nedenle dalga geçilme gibi durumlar olacağını sanmıyorum.

Kendine kafa dengi birini bulursun her çeşit insan var lisede üniversitede. Salaklar hep var olur sizin engelinizle dalga geçecek kişi bir ötekini kilosuyla, birinin boyuyla, birinin gözlüğüyle, birinin kulağıyla birinin saçıyla dalga geçiyor zorbalık size özel değil.

Ama müdürlerle konuşmanızı tavsiye ederim. Müdürlerin bu konudaki tutumu önemli bana kalırsa. Olası sorunlarda gerekeni yapmayacağını belli eden bir müdürle, veya sorumluluğu direkt öğretmenlere paslayıp çekilen bir müdürle bu iş olmaz.

Lisedeki insanlar artık olgunlaşmış olmalılar. Zaten bu hayatın maalesef ki acı bir gerçeği. Bunu hala anlamayan "kıt" şahsiyetler varsa o okulda hiç zorlama. Aslında güçlü olup takmazsan her şeyin üzerinden gelebilirsin. İçten bir şekilde geçmiş olsun bu arada.

Bu ülkedeki kimse olgunlaşmış değiller hocam, en kötüsünün en kötüsünün ve onunda en kötüsüne hazırlıklı olun. Benim de fiziksel engelli bir arkadaşım vardı, bayağı iyi anlaşıyorduk bestie olduk. Ulan bestie diyincede gay gibi hissettim ama neyse.

Lisedeki insanlar artık olgunlaşmış olmalılar. Zaten bu hayatın maalesef ki acı bir gerçeği. Bunu hala anlamayan "kıt" şahsiyetler varsa o okulda hiç zorlama. Aslında güçlü olup takmazsan her şeyin üzerinden gelebilirsin. İçten bir şekilde geçmiş olsun bu arada..

Sağol teşekkürler önerin için takmamaya çalışırım illa kıt olmayan insanda denk gelir bana öyle düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı