Enpara almaya değer mi?

@CutNSlice hesap açmak ücretsiz. Para gönderme banka fark etmeksizin ücretsiz.
Aidat yok. Kredi kartına yasalar ile yasaklanmış ürünler hariç her türlü.
E-ticaret sağlık vs. harcamalarına faizsiz 6 taksit.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@bazzinga Finansbank taksitlerinden faydalandirmiyor diye biliyorum.
@Tim sebep? Enpara'nin nesi kötü?

Kartı teslim etmeye gelen Enpara yetkilisi arkadaş öyle söyledi ve şu ana kadar taksitli 1-2 alışveriş yapabildim. Yani kart aidatı olmadığından taksit yok gibi bir durumu yok şimdilik anladığım kadarıyla.
 
Almanın herhangi bir zararı yok ama pek de bir faydası yok. Ücretsiz para transferi zaten çoğu bankada var ve artık pek de kampanyası olmuyor.

Çoğu banka? 😂
Enpara, CEPTETEB, Kuveyt Türk tarzı katılım bankalarında sadece EFT ve havale ücretsiz. Çoğu diyorsun ama sayılı banka yapıyor bu işlemi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  • CEPTETEB,
  • Fibabanka,
  • ING e-Turuncu Hesap,
  • DenizBank,
  • Burgan Bank,
  • VakıfBank ARI Hesabı,
  • Kuveyt Türk.
Bu bankalarda ücretsiz havale ve EFT var. Diğer bankalar da duruma göre verebiliyor. Aralarında en kullanışlısı Fibabanka. İş Bankası ile anlaşmalı. :)
Bu bankaların çoğu bir şart koyarak bu işlemi ücretsiz yapıyor. Mesela DenizBank, Kolay Adres tanımlaması istiyor. Garanti, maaş müşterilerine ücretsiz yapıyor. Ne olursa olsun Enpara gereksiz değil. Türkiye'de ücretsiz havale/EFT devrini ve ilk sanal bankayı açan ilk bankalardan, bu yüzden QNB Finansbank'a sonsuz teşekkürler.
 
Mesela DenizBank, Kolay Adres tanımlaması istiyor.
Her zaman ücretsiz olarak fastPay var. Onun dışında Kolay Adres gerekiyor.

Şartsız olarak ücretsiz yapanlardan Fibabanka, CEPTETEB, Burgan Bank, Türkiye Finans, Albaraka ve Kuveyt Türk var. Bence gayet de fazla. Fibabanka ve Burgan Bank gibi bankaların verdiği günlük mevduat faizi bile Enpara'nın çok önünde. Durum böyle olunca sadece ücretsiz para transferi için Enpara bence tercih edilmez. Kampanyalarının şartları çok ağır ve diğerlerine göre sunduğu ek bir özellik yok. Buradaki günlük hesapta para tutmak yerine oranı daha iyi olan bir bankadaki günlük hesapta tutup diledikçe ücretsiz transfer yaparım, alışveriş için de İş Bankası gibi kaliteli bir bankanın kartını kullanırım. Her türlü daha avantajlı olur.

Konu sahibi de sadece IBAN için istiyormuş. CEPTETEB, Enpara'ya göre daha avantajlı olur. En azından bankamatik kartı için kampanya yapıyor ve düzgün mevduat faizi oranı var. Finansbank'a göre bankamatik sayısı daha az ama ücretsiz para transferi özelliği olduğu için bence pek de önemi yok. Hatta iki bankadan da hesap açıp gerektiçe ikisi arasında ücretsiz transfer de yapabilir. En iyisi bu olur. :)
 

Geri
Yukarı