PaXe
Hectopat
Daha fazla
Windows 10 yeni çıktığında Windows 7 sahiplerine orijinal update ile Windows 10 ücretsiz olacak dediler. Ben de fırsatı değerlendirip bundan faydalandım. Sisteme sıfırdan format atmak istedim ve bir programın yardımıyla anahtarımı aldım. Riskliydi çalışmaya bilirdi amma sıfırdan her şeyi silip yeniden Windows 10 kurdum ve anahtar işe yaradı. Bunu defalarca yaptım.
Şimdiyse asıl sorum: Yeni bir bilgisayar alıp bunu satacağım. Yeni bilgisayarımda sizce yine orijinal olarak Windows 10 anahtarım etkinleşir mi? Çalışma ihtimali bence düşük çünkü esas neden Microsoft bunu yaparken anahtarı BİOS'a gömebilir ve bu da yalnız o anakartta çalışacak anlamına gelir. Deneyimli biri soruma cevap verebilir mi?
Şimdiyse asıl sorum: Yeni bir bilgisayar alıp bunu satacağım. Yeni bilgisayarımda sizce yine orijinal olarak Windows 10 anahtarım etkinleşir mi? Çalışma ihtimali bence düşük çünkü esas neden Microsoft bunu yaparken anahtarı BİOS'a gömebilir ve bu da yalnız o anakartta çalışacak anlamına gelir. Deneyimli biri soruma cevap verebilir mi?