Entegre Edilmiş Windows Lisansını Başka Sistemde Kullanmak

• Konuyu başlatan PaXe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 2.193

PaXe

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10 yeni çıktığında Windows 7 sahiplerine orijinal update ile Windows 10 ücretsiz olacak dediler. Ben de fırsatı değerlendirip bundan faydalandım. Sisteme sıfırdan format atmak istedim ve bir programın yardımıyla anahtarımı aldım. Riskliydi çalışmaya bilirdi amma sıfırdan her şeyi silip yeniden Windows 10 kurdum ve anahtar işe yaradı. Bunu defalarca yaptım.

Şimdiyse asıl sorum: Yeni bir bilgisayar alıp bunu satacağım. Yeni bilgisayarımda sizce yine orijinal olarak Windows 10 anahtarım etkinleşir mi? Çalışma ihtimali bence düşük çünkü esas neden Microsoft bunu yaparken anahtarı BİOS'a gömebilir ve bu da yalnız o anakartta çalışacak anlamına gelir. Deneyimli biri soruma cevap verebilir mi?

Aynen dediğiniz gibi anakartın BIOS'una entegre ediliyor. Microsoft ile iletişime geçip anakartın lisansını taşıtma işlemi yapılabiliyor diye duydum. Ayrıca Microsoft hesabı ile Windows ürün anahtarınızı çalıştırabiliyorsunuz. Aynı Microsoft hesabı olması yetiyor sanırım. Bende öyle oldu.
1540314442764.png

Son düzenleme:
Bunu deneyimlemiş birisi olarak söyleyeyim.
İşlemcim yandığında mevcut lisansımı taşımaya çalışmış, başarısız olmuştum. Microsoft normalde bu lisansları 1 lisans =1 işlemci olarak veriyor. Ancak diğer işlemcinin yandığını belirttiğimde telefon desteği bana çok yardımcı oldu. Aktivasyon bilgilerini iptal ettiler, telefonda eski işlemci numarasını kaldırıp yenisini kayıt ettiler ve bu şekilde sorunum çözüldü. Şansınızı denemekten zarar gelmez :)

Açılmış bir Microsoft hesabınız varsa kullanmış olduğunuz key o hesapta kayıtlıdır. Neticede yükseltme yaptığınız için retail lisanstir ve yeni bir bilgisayarda aynı hesabınızla kullanabilirsiniz

Hesap ve Aktivasyon kodumu biliyorum. Sistemi satdikdan sora(format edib satacagim) microsoftla iletisime gecmeden yeniden aktiv edebilecek miyim sizce? Yuzde yuz emin olan deneyimleyen biri var m ?

Bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum, arkadaşlar zaten söylemişler Microsoft ile iletişime geçin size yardımcı olacaktır.

Hesap ve Aktivasyon kodumu biliyorum. Sistemi satdikdan sora(format edib satacagim) microsoftla iletisime gecmeden yeniden aktiv edebilecek miyim sizce? Yuzde yuz emin olan deneyimleyen biri var m ?
Yüzde yüz emin ve deneyimleyen bir kullanıcıyım. Fakat sizin aklınızda halâ soru işaretleri varsa linkini verdiğim proğramı indirin. Yönetici olarak çalıştırın. Orada kurulum keyinizi göreceksiniz. Bir yere kaydedin. Daha sonra bu kaydettiğiniz keyi yeni bilgisayarınızda aktifleştirerek aynı şekilde kullanabilirsiniz.
LİNK: ShowKeyPlus - Windows Urun Anahtari Ogrenme Programi

Ayni şekilde alinmiş lisansimi nasil olduysa iki farkli cihazda etkinleştirdim. Şuan iki cihaz da aktif. ("Dijital lisans ile etkinleştirildi" yaziyor.)

Ayni zamanda Windows kurulu(etkinleştirilmiş,hesaba atanmiş) SSD'mi masaüstünden söküp, laptop'a taktim. Lisansi tanimadi. Microsoft hesabi ile tekrar sorunsuz etkinleştirdim.

Diğer yorumlarla da birlikte bir sorun yaşayacağini zannetmiyorum. En kötü ihtimalle Microsoft ile iletişime geçip halledersin.

Yeni bilgisayar almadan önce eski bilgisayarini satmazsin, elinde tutarsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı