Entegre grafik kartı 3D kullanımı aniden 100%'e fırlıyor

bumbastiq

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta denildiği gibi bazı oyunları oynarken entegre grafik kartının 3D kullanımı aniden 100% e fırlıyor ve yaklaşık 20 saniye boyunca oyunun FPS'i dibi boyluyor. Üstüne Masaüstünde bile mouse oynatılamayacak hale geliyor. NVIDIA denetim masasında biraz ayar kurcalamaya çalıştım fakat bir şey bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta denildiği gibi bazı oyunları oynarken entegre grafik kartının 3D kullanımı aniden 100% e fırlıyor ve yaklaşık 20 saniye boyunca oyunun FPS'i dibi boyluyor. Üstüne masaüstünde bile mouse oynatılamayacak hale geliyor. NVIDIA denetim masasında biraz ayar kurcalamaya çalıştım fakat bir şey bulamadım.

Öncelikle aldığınız cezadan dolayı geçmiş olsun Kaspersky Plus ücretsiz deneme sürümü ile bilgisayarı taratın herhangi bir virüs çıkmazsa geri dönüş sağlayın. İyi günler.

Öncelikle aldığınız cezadan dolayı geçmiş olsun Kaspersky Plus ücretsiz deneme sürümü ile bilgisayarı taratın herhangi bir virüs çıkmazsa geri dönüş sağlayın. İyi günler.

Ne yazık ki değişen bir şey yok. Kaspersky ile bilgisayara tam tarama yaptım fakat virüs bulamadı. Hala internette bununla alakalı bir çözüm bulamadım.

Dosya Ekleri

• a.png
    a.png
    41,2 KB · Görüntüleme: 30
  • b.png
    b.png
    36,6 KB · Görüntüleme: 30
  • c.png
    c.png
    541,7 KB · Görüntüleme: 34
  • d.png
    d.png
    1 MB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Intel Core i5-11400H
NVIDIA RTX 3050 laptop GPU.
Intel UHD Graphics.
16 GB RAM.
500GB NVMe SSD.
1080p 144 Hz.

Cevap veremediğim için çok üzgünüm @wocx benim emailini bulamadığım için kaybettiğim hesabım. Sistemde herhangi bir virüs kaynaklı sorun göremedim. Termal throttling yüzünden bu sorunu yaşıyorsunuz, işlemciniz kronik sorunları ve BIOS uyuşmazlıklarıyla bilinen bir işlemci ve aşırı ısındığı için performansı düşürmek zorunda kalıyor. BIOS'u güncelleyip soğutmayı güçlendirirseniz sorununuz çözülecektir. İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı