Entegre Grafik Kartı Yanar Mı?

• Konuyu başlatan Kezzo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 2.569

Kezzo

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
1 hafta önce ekran kartım yandı. Oyun bağımlısı bir insanım ve bu konuda biraz tedirginim. Şuan onboard görüntü alıyorum.

Sistemim:

İntel Core i3-4130
8 GB RAM
İntel HD Graphics 4400 (4 GB)

Toplam kullanılabilir bellek : 4185 MB
Ayrılmış Video Belleği : 128 MB
Sistem Video Belleği : 0 MB
Paylaşılan Sistem Belleği : 4030 MB

Şimdi burada size sorum şu: Dolar çok fazla yükseldiği için ekran kartı alma imkanım yok. O yüzden bu sistem ile League of Legends oynayabilir miyim ? İndirdim kurdum açtı oynadım fakat asıl soru olan daha doğrusu yanar mı acaba ? Sorusu kafama takıldığı için korkumdan oynayamıyorum. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcinizi yakmanız için overclock denilen olayı (hız aşırtma) yapmanız gerekir. Bunda bile işlemciyi yakma oranınız düşük. Siz yakmaya çalışsanız da o kendinin tehlikede olduğunu anlar ve frenler veya sistem kendini kapatır. İşlemciniz oyunda yanmaz merak etmeyin.
Harici GPU da oyun oynarken 80°C oluyorsa entegre GPU da 90°C olur. Bu sorun çıkacağı yanacağı anlamına gelmez. İyi bir CPU sogutucunuz varsa sorun olmaz. Sorun dediğim yüksek grafik gerektiren oyunlarda CPU 97-98°C görürse kendini yavaşlatır ve bu korumadır ters bir durum değildir. Genel temizliğini ve termal macununu yenileyin kullanmaya başlayın.

Cevabınız için teşekkür ederim fakat sizden istediğim yani duymak istediğim net 2 tane cevap var. Bu cevapları bana verin ki içim rahat etsin. Her ne olursa olsun yanar mı yoksa yanmaz mı? Sadece bu ikisinden birisini söylerseniz çok sevinirim.

İşlemcinizi yakmanız için overclock denilen olayı (hız aşırtma) yapmanız gerekir. Bunda bile işlemciyi yakma oranınız düşük. Siz yakmaya çalışsanız da o kendinin tehlikede olduğunu anlar ve frenler veya sistem kendini kapatır. İşlemciniz oyunda yanmaz merak etmeyin.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…