Enver Paşa İslamcı mıdır?

Geroyain

Decapat
Daha fazla  
Enver Paşa ile ilgili bir proje yapıyorum. Bununla alakalı İslamcı ya da Turancı mı olduğuna karar veremedim. Bir kısım Türkistan'a Turan için gittiğini söylüyor, kimi de İslam birliği için Kafkaslar bir bağlantı diyor (Liman Von Sanders). Bu konuda ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar varsa, kaynaklar ile birlikte yardımcı olursa, sevinirim.

Enver Paşa ile ilgili bir proje yapıyorum. Bununla alakalı İslam'cı ya da turancı mı olduğuna karar veremedim. Bir kısım türkistan'a turan için gittiğini söylüyor, kimi de İslam birliği için kafkaslar bir bağlantı diyor (liman von sanders). Bu konuda ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar varsa, kaynaklar ile birlikte yardımcı olursa, sevinirim.

Enver Paşa İslamcıdır hocam yalnız Turan hayalide vardır fakat bu ona göre Büyük İslam İmparatorluğunun ilk adımıdır.

Enver Paşa ile ilgili bir proje yapıyorum. Bununla alakalı İslamcı ya da Turancı mı olduğuna karar veremedim. Bir kısım Türkistan'a Turan için gittiğini söylüyor, kimi de İslam birliği için Kafkaslar bir bağlantı diyor (Liman Von Sanders). Bu konuda ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar varsa, kaynaklar ile birlikte yardımcı olursa, sevinirim.
Enver paşa hiçbir zaman Turancı değildi islamcıydı, Türkistanda ki ordusuna bile islam ordusu derdi, Enver paşanın turanla alakası bile yok, bu iddiayı atanlar neye göre atıyorlar anlamıyorum. Enver paşa hasıma kadar islamcı bir sürü mektubunu inceledim ve turan hakkında birşey görmedim, aynısını şuan Türkiye’de Enver paşayı çok iyi bilen ailesiyle içli dışlı olan Murat Bardakçıda diyor, proje istiyorsan Murat bardakçıdan yararlanabilirsin.

Bazıları islamcı değildi diyorda cebinde kuranı kerimle şehit olan bir adamın islamcı olmama ihtimali yok.

Enver Paşa hiçbir zaman turancı değildi islamcıydı, türkistan da ki ordusuna bile İslam ordusu derdi, Enver Paşa'nın turanla alakası bile yok, bu iddiayı atanlar neye göre atıyorlar anlamıyorum. Enver Paşa hasıma kadar İslam'cı bir sürü mektubunu inceledim ve turan hakkında bir şey görmedim, aynısını şu an Türkiye'de Enver Paşa'yı çok iyi bilen ailesiyle içli dışlı olan Murat bardakçıda diyor, proje istiyorsan Murat bardakçıdan yararlanabilirsin.

Bazıları İslam'cı değildi diyorda cebinde Kur'an-ı Kerim'le şehit olan bir adamın İslam'cı olmama ihtimali yok.

Peki İslam'cı olması üzerinden şunu sormak istiyorum. Kafkas saldırısı turana geçit deniyor. Peki islamcılığa göre bu cephe niçin açıldı?

Bu tarz konuları sadece Türkçe kaynaklardan değil yabancı kaynaklardan da araştırmak gerekiyor.

Yabancı kaynaklarda hem turan hem İslam'cı diyen var. İslam'cı daha çoğunlukta okuduğum kadarıyla.

Enver Paşa islamcıdır hocam yalnız turan hayalide vardır fakat bu ona göre büyük İslam imparatorluğunun ilk adı mıdır?

Pp güzelmiş hocam. Enver Paşa mesela İslam'cı olarak bilinmiyor. Bunu çürütmek için ne gibi şeyler sunulabilir?

İslam'cı turanist sayılır.

Türk - İslam'cı diyebilir miyiz?

Peki İslam'cı olması üzerinden şunu sormak istiyorum. Kafkas saldırısı turana geçit deniyor. Peki islamcılığa göre bu cephe niçin açıldı?

Yabancı kaynaklarda hem turan hem İslam'cı diyen var. İslam'cı daha çoğunlukta okuduğum kadarıyla.

Pp güzelmiş hocam. Enver Paşa mesela İslam'cı olarak bilinmiyor. Bunu çürütmek için ne gibi şeyler sunulabilir?

Türk - İslam'cı diyebilir miyiz?
Evet Kafkasyaya girmemizin birçok nedeni var, nedenlerinden birisi orta asyaya geçmenin bir kapısı olarak görülmesiydi, Baküden orta asyayı yönetip orta asyada bir isyan başlatılabilirdi zaten hali hazırda basmacılar orta asyada sovyetlere karşı direniyordu, bir diğeride bakünün dünyada petrol merkezlerinden biriydi o yüzden ekonomik olarak büyük kazançlar getirebilirdi, şunuda unutmamak lazım kafkasyada büyük bir türk nüfuzu vardı ve sovyetlerin baskısı altında zulüm görüyorlardı.

Ayrıca ordunun ismide Kafkas Turan Ordusu değil Kafkas İslam Ordusu idi. Güzel bir ayrıntı.

Ayrıca bunuda izlemeni öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Enver Paşa İslamcıdır. Kendi hareketleri, sözleri, ordusuna verdiği isimler hepsi bunu gösteriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı