Enver Paşa neden çok seviliyor?

Katılım
30 Temmuz 2022
Mesajlar
13.561
Makaleler
13
Çözümler
93
İyi Sosyaller. Bayağıdır kafama takılan bir konu var. Enver Paşa başarısız olmasına rağmen, neden bu kadar çok seviliyor? Çok bilge gördüğüm eski bir tarih hocam bile koyu ittihatçı ama ben tam anlamıyorum bunu. Cesur ve Yiğit bir komutan olduğunu ama Atatürk gibi askeri bir deha olmadığını düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
 

Kral bence bunu biraz daha araştırmalısın çünkü normalde sarıkamış harekatı bir baskın planı olacaktı enver paşa komutasındaki ordu düşmanın etrafını çevreleyip etkisiz hale getirecekti fakat verilen emirde hafız hakkı paşa komutasındaki ordu hakkı paşa'nın hatası nedeni ile allahuekber dağlarına sürülmüştür hatta hafız hakkı paşa'nın yazdığı günlüğünde "aman Allah'ım ben be yaptım bunu kendim düzelteceğim" demiştir fakat felakete engel olamamıştır. Burada enver paşa'da olan suç bunların hepsi olduktan sonra bir b planının olmamasıdır allahuekber dağlarına emir veren enver paşa değildir kardeşim.
 
İslamcılar, Hamitçi oluyor genelde. Enver Paşa ne alaka?

Enver Paşa ve Atatürk arasındaki çekişmesinden dolayı bu. Daha çok kitleye hitap etmek için Enver Paşa'yı seven İslamcılar'da var. Enver Paşa'da İslamcı fakat asla günümüzdekiler gibi değil.
 

Her İslam'cı kişi Enver paşadan, Atatürk'ten nefret etmiyor hocam. Genelleme yapmayınız lütfen. Bende İslam'cı bir kişiliğimdir (siyasal değil) ama Atatürk'ün de Enver paşanında askeri başarılarının takdir edilesi olduğunu düşünüyorum.
 
Bütün paşalar gibi, Enver Paşa'da Mustafa Kemal ile kıyaslanamaz bence.
 

İnsanların peçe takmasını tamamen yasaklaması bir hatası olabilir bence. Hadi Atatürk'ün amacı insanlar İslam'dan uzaklaşsın değildi tabii ama bence bu bir hataydı.
 
İnsanların peçe takmasını tamamen yasaklaması bir hatası olabilir bence. Hadi Atatürk'ün amacı insanlar İslam'dan uzaklaşsın değildi tabii ama bence bu bir hataydı.
Böyle bir durum yok.
 
Bütün paşalar gibi, Enver Paşa'da Mustafa Kemal ile kıyaslanamaz bence.
Hayır pekala da kıyaslanabilir. Mustafa Kemal Atatürk'ü müthiş sever ve saygı duyarım. Lakin ne liderlik anlamında ne de askeri başarı anlamında "Kıyaslanamaz" "En iyisi" "Sorgulananaz" olarak bakmak hatalı bir bakış açısıdır.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…