Epic Games oyunları crack gibi hissettiriyor

GOG'un arayüzü iyi bu arada. Yeni güncellemelerle tek bir yerde falan toplayabiliyorsunuz tüm platformları.
Görece iyi evet ama bu arkadaşların kafasındaki gibi ''sosyal feature'' vs yok. Bir arayüzün kötü olmaması için, ''korsan'' hissiyatı vermemesi için bunların olması şartsa, bunlar da kötü. Bunu diyorum.

Yanmışsın kanka.
He şunu da söyleyeyim benim oyunum daha fazladır. ;)
Attığı emojiye bak :D Çoluk çocukla uğraşacak vaktim yok.
 
Görece iyi evet ama bu arkadaşların kafasındaki gibi ''sosyal feature'' vs yok. Bir arayüzün kötü olmaması için, ''korsan'' hissiyatı vermemesi için bunların olması şartsa, bunlar da kötü. Bunu diyorum.


Çoluk çocukla uğraşacak vaktim yok.
Hahaha çoluk çocukmuş. Sana göre birisi Epic Games'e laf söylemek o kişiyi kötü yapıyor. Bence şu an baban Kuzey Carolina'da işte. Öyle değil mi?
 
Bir arayüzün kötü olmaması için, ''korsan'' hissiyatı vermemesi için bunların olması şartsa,
Steam'in topluluk kısmı bence öne çıkan özelliklerinden. Türkçe Yamalar, Rehberler, Tartışmalar dönüyor. Forum gibi aynı. Epic Games de daha oyuna yapılan yorumlara bakamıyoruz. Yorum atma özelliği yok. Bence çok gelişmesi lazım Epic Games'in. Ama Epic Games temel görevini yerine getiriyor. Biraz sorunlu da olsa
 
Steam'in topluluk kısmı bence öne çıkan özelliklerinden. Türkçe Yamalar, Rehberler, Tartışmalar dönüyor. Forum gibi aynı. Epic Games de daha oyuna yapılan yorumlara bakamıyoruz. Yorum atma özelliği yok. Bence çok gelişmesi lazım Epic Games'in. Ama Epic Games temel görevini yerine getiriyor. Biraz sorunlu da olsa
Yüzde yüz katılıyorum, çoğu konuda da dile getirdim zaten bunu ama sırf bunlar yok diye korsan hissiyatı alıyorum demek asıl amacı göz ardı edip ekstra özelliklere takılmak olur. Ortada yapılan bir alışveriş var, oyun lisansı satılıyor, kullanmak için sen de satın alıyorsun. Amaç? Oyun yapımcısına emeğinin karşılığını vermek. Bu yapıldıktan sonra olay bitmiştir zaten. Kalan atölye, profil vs. gibi şeyler bir artıdır, tercih sebebidir ama asıl amaç değildir.

Yani şunun gibi bir şey, bazı eczaneler olur, girdiğinizde ikrama boğarlar, çay, oralet, kurabiye vs. gibi. Doğal olarak gidip orayı tercih edersiniz dümdüz ilaç satan bir yer yerine. Yalnız dümdüz ilaç satan yere gidip ilacı aldığınızda ''ilacı çalmış gibi hissediyorum'' derseniz ve bunun nedeni olarak ''çay, kurabiye alamadım'' derseniz saçma olur. Anlatmak istediğim bu. Yoksa temelde haklısınız zaten.
 
Oyun yapımcısına emeğinin karşılığını vermek.

Eğer amacın oyunu sadece oynamaksa evet. Ama bazen oyunu oynamak dışında vitrinde sergilemek için de alıyor çoğu insan. He bence mantıklı değil ama bu tercihi yapanlar var mı var.

Yani şunun gibi bir şey, bazı eczaneler olur, girdiğinizde ikrama boğarlar, çay, oralet, kurabiye vs. gibi. Doğal olarak gidip orayı tercih edersiniz dümdüz ilaç satan bir yer yerine. Yalnız dümdüz ilaç satan yere gidip ilacı aldığınızda "ilacı çalmış gibi hissediyorum" derseniz ve bunun nedeni olarak "çay, kurabiye alamadım" derseniz saçma olur. Anlatmak istediğim bu. Yoksa temelde haklısınız zaten.

Steam'in tercih edilme sebebi zaten topluluk kısmı ve hızlı ve iyi tasarlanmış arayüzü. Aynısını Epic Games'de yaparsa TR'den çok kullanıcı kazanabilir. Steamcilik yapmanın zaten manası yok ama karşılaştırdığımızda Steam'in daha premium hissettirdiği aşikar. Zaten amaç sadece orijinal olmasıysa, yapımcıya emeğinin karşılığını ha Epic ha Steam fark etmez.
 
@floppax, oyun motoruyla geliştirilmiş Launcher. Öncelikle bunu belirteyim ve yeterince iyi sisteme sahip olmama rağmen şu Launcher'da yaşamadığım sorun kalmadı. Örneğin indirmeyi kendi kendine duraklatıyordu ya da tekrardan baştan başlatıyordu tarzında birçok sorun yaşadım ve çok yavaş açılıyor, çok ağır çalışıyor, arayüzü de oldukça berbat. Yurt dışında pek tercih edilen firma değil Epic Games. Çoğu kişi Fortnite için oynuyor ve Türkiye'de tutulmasının sebebi de uygun fiyatta ya da bedava oyun verdiği için tutuluyor, yarın bir gün Epic Games'in kaynağı bittiğinde ve uygun fiyata ya da bedava oyun vermemeye başladığında, Epic Games'in adı unutulup gidecek. Buraya da not düşmüş olayım.
Ben zaten iyi demedim sorun yaşamadığımı belirttim ki zaten ekonomik durumum iyi olsa yüzüne bile bakmayacağım sitedir epic games.
 
Her yerde oyunum var valla o yüzden gelmiyor. Prime sağ olsun oyun verip duruyor. EA'de var, Ubisoft Connect'te var, GOG'da var. O yüzden bana normal geliyor. He dütdütlenmek istiyorsanız dolarla Steam'den almaya devam edebilirsiniz. Ben aşırı hypelandığım bir oyun olmadıkça oyun almam artık. Dolara geçmeden önce bende olmayan, almak istediğim oyunları satın aldım. Game Pass'de var zaten. Bana oyun oynattırması önemli.
 
@floppax işte gördüğünüz gibi savunulacak tarafı yok. Adamakıllı Launcher yapsalardı Steam piyasada belki de tekel olamazdı. Buna kızmalıyız işte. Onun haricinde ister Steam'ı ya da Epic Games'i tercih edin, orası beni ilgilendirmiyor. Benim tavsiyem, Online oyunlar için Epic Games'i tercih edin. Eğer hikâyeli oyunsa bir şekilde oynarsınız zaten. Demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum.
 
Oyun alırken en büyük amaç zaten geliştiricilere para ödemek. Mekanik hisli klavye mi bu hocam? Alt tarafı oyun oynayacaksınız, nerede ucuzsa alın oynayın bitirin silin.
 
Bence Epic Games Online bağlı olduğun hissini veremiyor. Steam'de Launcher açınca indirim fırsatlarını gösteriyor, oyuna girmeden önce son 2 haftada oyunu oynayan arkadaşlarını ve çevrim içi olup olmadıklarını ne kadar süredir oynadıklarını gösteriyor. Oyunun alt kısmında oyunun son güncelemeleri, topluluktaki insanların oyunla ilgili yaptığı paylaşımları gösteriyor. Oyundayken başka bir arkadaşınız çevrim içi olduğunda sağ altta ufak bir bildirge çıkıyor. Oyun oynarken arkadaşlarınızla Steam üzerinden mesajlaşabiliyorsunuz yani anlayacağınız gerçektende oyunu oynarken sizi internete bağlı olduğunuzu size hatırlatıyor ancak Epic Games internete bağlı olduğunuz hissini veremediği için crackden hiçbir farkı kalmıyor.
 

Geri
Yukarı