Epic Games Store 5 yıldır kâr edemiyor

Dostum 11 milyon dolarla başladın, birkaç yüz milyon dolarla devam ettin, şimdi 1 milyar dolardan fazladan bahsediyorsun. Kaç trilyon dolarda bitecek acaba saçma argümanların?

Uzun vadede dönüş yapan yatırım iyi yatırım değildir.

Hmm, tamam. Bu konuşma sona ermiştir benim için. Sana oturup da yatırım ne demek anlatmayayım şimdi, belki başka bir konuda bunu tartışırız uzun uzun.

Epic hissedarı değilseniz bedava oyununuzu alın, indirimlerinden faydalanın, sonra da milletle laf dalaşına girmeden çıkın arkadaşlar. Size ne Epic kar mı etmiş zarar mı etmiş. Sizin Epic'i kullanmanız kar ya da zarar durumuna göre mi şekilleniyor?

Okuduğunu anlayabildiğine emin misin?

11 milyon olan bedava oyunların değeri.
270 milyon olan firmanın yıllık zararı. 5 yıllık zararı ise 1 milyarı aşıyor.

Bence anlayabilirsin, inanıyorum sana. Çok zor değil biraz çaba göster.

Her zaman söylerim. Hazıra dağ dayanmaz, bunu her mesajımda da söyledim. Kaynakları illaki tükenecek. Bedava oyun dağıta dağıta bir yere varılmaz. Steam fiyatları pahalı olmasına rağmen kullanıcılar hâlâ Steam tercih ediyor? Neden peki? İşlevli arayüz, platformda birçok özelliği var. Epic Games'den oynanan oyunlar, korsandan farksız. Launcher'i o kadar işlevsiz ki o havayı veriyor, oyunları sadece kütüphanede tutmaya yarıyor.

Steam'e göre çok eksik ama abartılan kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Tek hataları kendilerini Steam'e rakip gibi göstermeleri. Bunu yapmasalar Uplay, EA, battle.net gibi muamele görürler.

Oyun oynama amacına uygun bir platform. Ben çökme, kasma yaşamadım hiç. Arayüzü tercih ama biraz daha filtreler üstüne çalışsalar bence bir oyun kütüphanesi arayüzü olarak fazlasıyla yeterli.

@spriggan, oyun motoruyla geliştirilen Launcher ve zamanında yaptığı reklam da Steam'e rakip olmaya geldik reklamıydı. Steam neredeyse hiç bedava oyun dağıtmamasına rağmen gene de kullanıcı sayısını koruyabildi. Bedava oyun dağıtmak, günü birlik çözümdür ve kalıcı çözümlerin düşünülmesi gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…