Epic Games Store 5 yıldır kâr edemiyor

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
5 yıl boyunca en büyük politikası bedava oyun vermek olduğunu düşünürsek kalıcı kullanıcı çekemeyip üstüne kâr edememesi normal. Beleş oyun vermeye harcayacağı paranın yarısını uygulamayı geliştirmeye harcasalar ve sonra bu tarz kampanya uygulasalar kâr etme ihtimalleri daha fazla olurdu. Öte yandan Steam'in çok uzun süredir piyasada olması ve sırf CS'nin pazar tarafıyla bile kalıcı oyuncu sayısına sahip olması Epic'in kâr edememesinde büyük etken. Ortada dev bir rakip varken elinde çok fazla şey olsa bile pazar değerin zar zor yükselirdi. Bunlar ellerinde üst düzey bir şey olmadan girdi pazara. Eh yani, 2010'larda PC oyunculuğu öldü, biz konsoldan devam aga diyen adamın 2018'de bir anda yükselen PC oyunculuğuna göz dikip bu işe girişmesinden neden böyle olduğu belli oluyor zaten. Ve hayır, siz değersiz para biriminizle Steam dolara geçiyor diye Epic Games'e dönüp bu sefer orada 60 dolarlık oyunu 10 dolara alınca Epic kâr etmeyecek. Epic için değerli olan siz değilsiniz, Amerika veya Çin'deki oyuncu topluluğu.

Kaynaklar:

Kâr edememesinin sebebi çok salt bir yapıya sahip olması. Site iyi indirimler yapıyor lakin belirli bir topluluk hedefi göstermiyor Epic Games. Mesela Steam sadece oyun mağazasında ibaret değil. Öyle bir yapıya sahip ki oyunlar için modların yapılıp sunulması, belirli rehberler ve konseptlerin sunulması, Oyunlar için kozmetik veyahut bileşenlerin pazara sunulup alım-satımın yapılması Steam'ı bir numara yapıyor bu mecrada. Epic Games paso beleşe oyun vere vere kendi prestijini lekeye vuruyor pandemiden beri.

Kâr edememesinin sebebi çok salt bir yapıya sahip olması. Site iyi indirimler yapıyor lakin belirli bir topluluk hedefi göstermiyor Epic Games. Mesela Steam sadece oyun mağazasında ibaret değil. Öyle bir yapıya sahip ki oyunlar için modların yapılıp sunulması, belirli rehberler ve konseptlerin sunulması, Oyunlar için kozmetik veyahut bileşenlerin pazara sunulup alım-satımın yapılması Steam'ı bir numara yapıyor bu mecrada. Epic Games paso beleşe oyun vere vere kendi prestijini lekeye vuruyor pandemiden beri.
Epic'in en çok prestij kaybettiği zaman tekelliği yeneceğiz diye gelip tekelci politika izlediği zaman oldu. Alan Wake 2'den bahsetmiyorum. O oyun zaten Epic'in kendi yaptırdığı oyun. Bir zahmet kendi platformlarına özel olsun. Benim bahsettiğim kendilerine ait olmayan fakat parayla anlaşıp özel yaptırdıkları oyunlar. Mesela 2019'da Metro Exodus Steam'de ön siparişe açılmasına rağmen son dakika anlaşması ile Steam'den kaldırılıp Epic'e özel olmuştu. Eh millet ise bu olaya sessiz kalmadı. Ki zaten çoğu PC oyuncusu için Metro Exodus 2019 değil 2020(Steam'e 2020'de geldi) çıkışlı bir oyun sayılır. Para verip her platforma çıkacak oyunu kendine özel yaptırmış, ne var bunda diyebilirsiniz lakin insanlar bu olaya kendine özel oyun çıkartıyor diye değil, tekelci politika izliyor diye bakıyor.

Epic'in en çok prestij kaybettiği zaman tekelliği yeneceğiz diye gelip tekelci politika izlediği zaman oldu. Alan Wake 2'den bahsetmiyorum. O oyun zaten Epic'in kendi yaptırdığı oyun. Bir zahmet kendi platformlarına özel olsun. Benim bahsettiğim kendilerine ait olmayan fakat parayla anlaşıp özel yaptırdıkları oyunlar. Mesela 2019'da Metro Exodus Steam'de ön siparişe açılmasına rağmen son dakika anlaşması ile Steam'den kaldırılıp Epic'e özel olmuştu. Eh millet ise bu olaya sessiz kalmadı. Ki zaten çoğu PC oyuncusu için Metro Exodus 2019 değil 2020(Steam'e 2020'de geldi) çıkışlı bir oyun sayılır. Para verip her platforma çıkacak oyunu kendine özel yaptırmış, ne var bunda diyebilirsiniz lakin insanlar bu olaya kendine özel oyun çıkartıyor diye değil, tekelci politika izliyor diye bakıyor.
Açıkçası beni normal bir kullanıcı olarak nasıl bir politika kullandığı ilgilendirmiyor. Ben Steam'den oyun oynarken launcher kaynaklı herhangi bir sorun yaşamıyorum. Gayet akıcı ve kullanılabilir bir launcher. İnsanlarla etkileşime geçebiliyorum, takas yapabiliyorum, eşya alıp satabiliyorum yani bir nevi ticaret yapabiliyorum. Seviye kasıp hesabımı güzelleştirebiliyorum, oyunlar alıp bunu sergileyip bir nevi kendimi tatmin edebiliyorum. Epic Games bunları kendi platformuna getirmediği sürece ben Epic Games'den oyun satın almam. Verdiği bedava GTA V'i almama rağmen sorunları yüzünden gittim Steam'den bir daha aldım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı