Epic Games'in NVIDIA ekran kartını kullanması

Ülgen07

Hectopat
Yer
Antalya'da bir yer...
Daha fazla  
Herkese merhaba Epic Games'ten GTA 5'i indirmeye başlayacağım bir gece açık kalacak bilgisayar. Ama Epic Games uygulaması resimde görüldüğü gibi NVIDIA GTX 1050 Ti ekran kullanıyor. İster istemez ekran kartı ve bilgisayar ısınıyor ve fanlar hızlı çalışıyor. Bu uygulamayı da diğer uygulamalar gibi Intel HD Graphics 630 ekran kartında nasıl çalıştırabilirim?

Dosya Ekleri

• nvidia.jpg
    nvidia.jpg
    12,2 KB · Görüntüleme: 699
Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstüne sağ tık özellikler diyorsunuz Nvidia Denetim masasına gidiyorsunuz.Sol da 3D ayarlarının yönetilmesi kısmına geliyorsunuz.Genel ayarlar ve Program ayarları diye 2 adet sekme göreceksiniz.Program ayarları kısmına giriyorsunuz listede epic games vardır yoksa kendiniz "ekle" kısmından epic games'i ekliyorsunuz.Daha sonra aşağıdan Bu program için tercih edilen grafik işlemcisini seçin kısmından "entegre grafik" kısmını seçiyorsunuz hepsi bu.

Masaüstüne sağ tık özellikler diyorsunuz Nvidia Denetim masasına gidiyorsunuz.Sol da 3D ayarlarının yönetilmesi kısmına geliyorsunuz.Genel ayarlar ve Program ayarları diye 2 adet sekme göreceksiniz.Program ayarları kısmına giriyorsunuz listede epic games vardır yoksa kendiniz "ekle" kısmından epic games'i ekliyorsunuz.Daha sonra aşağıdan Bu program için tercih edilen grafik işlemcisini seçin kısmından "entegre grafik" kısmını seçiyorsunuz hepsi bu.
dediğinizi uyguladım ama hala aynı

dediğinizi uyguladım ama hala aynı
Arkadaşlar merhaba, belki hâlâ çözemeyenler veya yeni gelenler olabilir. Problemi şöyle çözdüm ilk önce ekran kartının son güncellemesini yükleyin, yüklüyse kaldırıp temiz kurulum yapın tekrardan. Ardından önemli olan kısım Epic'i tekrar kurmak. Oyunlar sillinmemesi için şöyle yöntem yapılabilir. Epic Launcher.exe'yi siteden indirin ve Denetim Masası > Program Kaldır > EpicLauncheri bulup üstüne tıklayın ardından üstünde ONAR seçeneği çıkacak. Programı onarıp dosyaları silmeden tekrar kurulum yapacak. Ardından alttaki yöntemi tekrar yapıyorsunuz. Nvidia 3D ayarından Entegre Grafiği seçmek olacak bu kadar.
2. Çözüm yolu ise windows 10 kullanıcısı iseniz windows > Ayarlar > Grafik Ayarları seçeneğine gelip Masaüstü Uygulaması seçeneğine göz at' a tıklayıp Epic klasörünün olduğu yeri seçip " C:/Epic Games\Launcher\Engine\Binaries\Win64 dosyasında olan EpicLauncheri seçip eklemek olacak. Ardından seçeneklere tıklayıp Güç Tasarrufu modunu seçmek olacak. win64 klasöründeki launcheri seçmeye dikkat edin yoksa işlem olmaz.

Dosya Ekleri

• son grafik.png
    son grafik.png
    42,2 KB · Görüntüleme: 609
  • güçtssrrf.png
    güçtssrrf.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 552
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, belki hâlâ çözemeyenler veya yeni gelenler olabilir. Problemi şöyle çözdüm ilk önce ekran kartının son güncellemesini yükleyin, yüklüyse kaldırıp temiz kurulum yapın tekrardan. Ardından önemli olan kısım Epic'i tekrar kurmak. Oyunlar sillinmemesi için şöyle yöntem yapılabilir. Epic Launcher.exe'yi siteden indirin ve Denetim Masası > Program Kaldır > EpicLauncheri bulup üstüne tıklayın ardından üstünde ONAR seçeneği çıkacak. Programı onarıp dosyaları silmeden tekrar kurulum yapacak. Ardından alttaki yöntemi tekrar yapıyorsunuz. Nvidia 3D ayarından Entegre Grafiği seçmek olacak bu kadar.

2. Çözüm yolu ise windows 10 kullanıcısı iseniz windows > Ayarlar > Grafik Ayarları seçeneğine gelip Masaüstü Uygulaması seçeneğine göz at' a tıklayıp Epic klasörünün olduğu yeri seçip " C:/Epic Games\Launcher\Engine\Binaries\Win64 dosyasında olan EpicLauncheri seçip eklemek olacak. Ardından seçeneklere tıklayıp Güç Tasarrufu modunu seçmek olacak. win64 klasöründeki launcheri seçmeye dikkat edin yoksa işlem olmaz.
Hocam çok teşekkür ederim. Çözüm kesinlikle sizin. elinize sağlık.

hocam dediğiniz her şeyi yaptım epic i onardım grafik ayarlarından güç tasarrufuna aldım nvidia denetim masasından entegreye çektim intel grafikleri kontrol merkezinden intel e aldım ama bir türlü olmuyor bir fikriniz var mıdır hocam acb ayrıca bu olay yalnızca epic strore da oluyor ısrarla harici ekran kartında çalışıyor

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-10-03 212421.png
    Ekran görüntüsü 2021-10-03 212421.png
    70,1 KB · Görüntüleme: 293
  • Ekran görüntüsü 2021-10-03 212445.png
    Ekran görüntüsü 2021-10-03 212445.png
    69,9 KB · Görüntüleme: 330
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı