Epic Games'ten alınan 140 TL'lik oyun bankadan 145 TL çekilmiş

Arkadaşlar 5 TL'nin önemi yok diyenler varda isterse 1 kuruş olsun fazla alamazlar. Orada yazan fiyat neyse onu kesmek zorunda faturada. 5TL'den bir şey olmaz deyince havalı olunmuyor. Belki oyunu alan kişi için 5 TL fazla bir para. Neden fazla para ödesin.

Arkadaş bu normal bir şey Türkiye'de siniz. Vergiyi alıyorlar bir yerden bir şey demiyorsunuz kürdan dolayı Epic Games sabit kur uygulamıyor yani anladınız mı? 5TL ben küçümsemedim gerek yok dedim.
 
Normal bir şey bu o yüzden banka aramaya gerek yok. Çünkü bu ülke için normal. Aynısını ekran kartı alırken bile anlık yükseliyor yani 5 TL çekilmesi normal bunun için aramama gerek yok. Anlatırken yoruldum daha bir şey yazmayın sıkıldım.

Peki ben bu Epic'ten defalarca oyun aldım benden niye hiç fazla kesmediler? Ayrıca madem moto mot dolar kuruna bu kadar endeksli nasıl oluyorda neredeyse tüm oyunlar düz sayı olabiliyor? Madem kur ile değişiyor onların fiyatlarının mağaza ekranında değişmesi gerekmiyor mu? Bu adamlar mağazaya bir fiyat koyalım müşteri alırken gerçek miktarı çekeriz mi diyor? Müşterinin oyun satın alırken "gerçekten" kaç para ödeyeceğini bilmesi gerekmez mi?
 
5 tl için bankayı mı aradın diyen insan var, lan o 5 tl belki nasıl kazanılıyor sen biliyon mu? yazın saatlik ücretim 5 tl idi neler çektim bir ben bir Allah bilir.
 
Bugün Epic Games'ten 140 liraya oyun aldım. Epic Games mailinde ve bankanın mesajında 140 lira harcama yapılmış olarak gözüküyor. Hesap hareketlerinde ise 145 liralık çekim yapılmış. Bankayı aradığımda oyunun 19 dolar olduğu ve o anki kura göre ödeme yapıldığı gözükmüş. Şimdi bu oyunu TL üzerinden satıyor olarak gözüküyorken Epic Games nasıl dolar olarak satıyor ? Yoksa burada bankanın yaptığı bir yanlış mı var ?
5 tlde komisyondur
 
Amma uzatmışsınız yaaa. Altı üstü 5 lira yani. O oyunu alıyorsan eğer 3-5 lira eksik ya da fazla olmasını göze alacaksın. Epic'de iade oluyor. Oyunu iade et, yatsın hesabına çekilen para. Yine 5 lira eksik yatarsa bankanın suçu olur. Banka ile de nasıl uğraşacaksın ki. 5 TL yahu. 50 lira değil 500 lira değil.
 
Arkadaş bu normal bir şey Türkiye'de siniz. Vergiyi alıyorlar bir yerden bir şey demiyorsunuz kürdan dolayı Epic Games sabit kur uygulamıyor yani anladınız mı? 5TL ben küçümsemedim gerek yok dedim.
Olay anlık kur üzerinden fiyatın değişmesi. Epic bana oyun alırken 140 TL diyor, 19 Dolar fiyat demiyor. Dolar üzerinden alıp kur yüzünden fiyatı fazla ödesem sorun değil. Ben alışverişimi TL üzerinden yapıcak gözüküyorsam öyle yapmak isterim.
 

Geri
Yukarı