Çözüldü Epic Games'ten alınan Tropico 5'te ses yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AzeriTürk

Decapat
Selamun Aleyküm. Azerbaycan'dan selamlar, sevgiler. Arkadaşlar, Epic Games bedava verdiği Tropico 5 indirdim bilgisayara. Oyun başlıyor normal bir şekilde ama ses yok, 0 ses var yani. İnternette Türk sitelere baktım, çözüm bulamadım. Bilgisayar Windows 10. Bir de şunu ekleyeyim, sağ altta ses düzeyi karıştırıcısını açınca Tropico oyunu gözükmüyor. İlk kez ben bu oyunda bu sıkıntıyı yaşıyorum. Eskiden yüklemişliğim oldu oyunu, ses sıkıntısı yaşamamıştım ama Epic Games'ten ücretsiz aldım, indirdim ve böyle bir sorunla karşı karşıya kaldım. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Çözüm
Sorun oyunun kendisindeymiş yeni gelen güncellemeden sonra ses sorunu düzeldi. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için yazdım bilginiz olsun. Kolay gelsin herkese Sevgi ve Saygılarımla.
Aleyküm Selam. Ses ayarlarında Tropico'yu başka bir çıkış aygıtına vermiş olabilir misiniz?
resim_2021-01-03_103031.png

Aleyküm Selam. Ses ayarlarında Tropico'yu başka bir çıkış aygıtına vermiş olabilir misiniz?Eki Görüntüle 813952
Yok kardeşim fiziki olarak bir şey yapmadım normal indirdim başlattım ses gelmedi. Normalde de kontrol ettiğimde hiç gözükmüyor oyun başlayınca sanki bilgisayar oyunu başlatmamış gibi ses düzeyi karıştırıcıda gözükmüyor.
Epic Games'te çok sorun yaşayanlar var bu ara. Oyunu Epic Games Launcher'dan ya da kısayolundan değil de Program Files/Epic Games/Tropico5 yolundan ulaştığınız klasördeki oyunun adı ile bağdaşan .exe dosyası ile başlatır mısınız?
Onu denedim kardeşim ama öyle başlatınca bile kalypso launcher den başlatıyor oyunu yine bir şey fark etmiyor açılıyor ses yok.

Onu denedim kardeşim ama öyle başlatınca bile kalypso launcher den başlatıyor oyunu yine bir şey fark etmiyor açılıyor ses yok.
Hocam launcher'ın .exe dosyasından değil, direkt olarak oyunun .exe dosyasını bulup çalıştırın. Örneğin Steam oyunlarında oyunun klasörüne girdikten sonra oyunun .exe dosyasına ulaşmak için oyun klasörünün içerisinde /bin klasörünün yolunu izlemeniz gerekiyor. Epic Games de bazı durumlarda aynı methodu kullanıyor. Tropico 5 oyununda durum nasıl bilmiyorum ama oyunun dosya konumundaki içerisinde Tropico 5 geçen tüm .exe dosyalarını sırayla çalıştırıp deneyin.

Hocam launcher'ın .exe dosyasından değil, direkt olarak oyunun .exe dosyasını bulup çalıştırın. Örneğin Steam oyunlarında oyunun klasörüne girdikten sonra oyunun .exe dosyasına ulaşmak için oyun klasörünün içerisinde /bin klasörünün yolunu izlemeniz gerekiyor. Epic Games de bazı durumlarda aynı methodu kullanıyor. Tropico 5 oyununda durum nasıl bilmiyorum ama oyunun dosya konumundaki içerisinde Tropico 5 geçen tüm .exe dosyalarını sırayla çalıştırıp deneyin.
Anladım kardeşim tüm dosyaları taradım maalesef oyunun verdiği bu iki uygulamadan başka o dizinde başka başlatıla bilecek uygulama yok

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    43,4 KB · Görüntüleme: 47
Anladım kardeşim tüm dosyaları taradım maalesef oyunun verdiği bu iki uygulamadan başka o dizinde başka başlatıla bilecek uygulama yok
İkisini de denediğinizde Kalypso Launcher mı açılıyor? Tropico5Epic.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırır mısınız? Bir de oyun dosyalarını doğrulamanızı öneririm, ses .dll dosyalarında değişiklik veya bozulma varsa doğrulama esnasında düzelecektir.

İkisini de denediğinizde Kalypso Launcher mı açılıyor? Tropico5Epic.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırır mısınız? Bir de oyun dosyalarını doğrulamanızı öneririm, ses .dll dosyalarında değişiklik veya bozulma varsa doğrulama esnasında düzelecektir.
Aynen ikisini de başlatınca Kalypso launcher açılıyor yönetici olarak da başlattım tabi sonuç aynı. Dediğiniz gibide yapmıştım oyunu doğrulatmıştım hatta silip tekrar kurdum sonuç değişmedi maalesef.

Sorun oyunun kendisindeymiş yeni gelen güncellemeden sonra ses sorunu düzeldi. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için yazdım bilginiz olsun. Kolay gelsin herkese Sevgi ve Saygılarımla.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı