Beynimde Araknoid kist var ve Epilepsi hastasıyım. Ne yani doktorun "Elverişli" demesine mi bakıyorlar? Sadece ağzından çıkan söze mi?Elinizde bu rahatsızlığınızın olduğunu beyan eden rapor olmalı. Ancak isterseniz gidebiliyorsunuz. Mesela bende servikal diskopati var. Askeriye beni devlet hastanesine muayene için gönderdi. İlgili hekim askerliğe elverişli diye bir rapor veriyor. Siz bu raporu askerlik şubesine götürüyorsunuz. Onlar sisteme giriyor size o raporun altına rahatsızlığımdan oluşabilecek sorunları kabul ediyorum, askerlik yapmak istiyorum gibi bir şey yazdırabilirler. Önemli olan muayene için gittiğinizde hastanedeki doktorun yapamaz veya yapabilir kararı vermesi. O yapabilir derse her türlü yaptırırlar.
Elinize bir rapor verecekler. Mesela benim raporda örneğin AF13KA gibi bir kod yazıyor. O koddan sonra askerliğe elverişlidir. Şeklinde bitiyor. Bu karara itiraz etme hakkınız var.Beynimde Araknoid kist var ve Epilepsi hastasıyım. Ne yani doktorun "Elverişli" demesine mi bakıyorlar? Sadece ağzından çıkan söze mi?
O raporu hala askerken verebilirler mi?Elinize bir rapor verecekler. Mesela benim raporda örneğin AF13KA gibi bir kod yazıyor. O koddan sonra askerliğe elverişlidir. Şeklinde bitiyor. Bu karara itiraz etme hakkınız var.
Askerlik yaparken verildiği hakkında bilgim yok. Benim dediğim gitmeden önce, itiraz hakkı oluyor.O raporu hala askerken verebilirler mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.