Epilepsi hastası biri protein tozu kullanabilir mi?


L-Carnitine sakın kullanma bende epilepsi hastasıyım diğer yazdıklarını kullanıyorum ama aktif olarak ilaç kullanmıyorum eğer kullanıyorsan doktoruna danışmadan ağır idman dahi yapma hiçbir şeyde kullanma doktoruna danışmadan sakın hiçbir ürün kullanma.
 
Hocam böyle ciddi bir konuyu buradan karar vermemenizi doktora sormanızı tavsiye ederim.

Kesinlikle hocam doktoruma danışsam daha sağlıklı olacak gibi belki benim gibi bir arkadaş vardır diye açmıştım konuyı.

L carnitine enerji içeçeği kafein hiçbirşey kullanmıyorum idman tarzım ise upper lower şeklinde 4 gün yapıyorum kullandığım tek ürün rice cream klasik karbonhidrat
 

Dozunda kreatin de kullanabilirsin.
 

Reis bunların toz olarak üretilmesinin temel amacı zaten sindirimini kolaylaştırmak. Protein tozunun sindirimi senin günlük hayatta aldığın herhangi bir besinin sindiriminden daha kolay. Bu toz suda bile aniden yok oluyor. Yani olay burada protein tozu değil. Sen herhangi bir besini midene kanına alıp yeterli su içmezsen her besin böbreğini kötü derecede etkiler. Protein tozuna özel bir şey değil.

Örnek kaç gram.

Günlük 3 ya da 5 gram ama bence 3 gramla başla vücudunun tepkisine göre 5 grama çıkart.


Ama haftada 4 gün falan et yiyebiliyorsan bence kreatin ya da protein tozu kullanman şart değil. Bunları kullandığında havaya fırlamayacaksın çünkü. Kaç aydır spor yapıyorsun bilmiyorum ama bence 1 sene düzenli spor yap takviyeleri sonrasında gelişimini hızlandırmak için alırsın. Yeni başladıysan en hızlı gelişeceğin dönemde olduğundan bence takviyelere ihtiyaç yok.
 
Günlük hayatta yediğimiz besinlerin çoğu sıvı ve yağ içerir. Ama protein tozunda bu yok. O yüzden basa basa su içmesi gerektiğinden bahsediyorum. Suyla karıştırarak içtiğimiz için sporda ani etki yapıyor ve hızlı sindiriliyor. Ama uzun vadeli kullanımda sıkıntı çıkarıyor dediğim gibi. Su önemli. Ben bunları uydurmuyorum. Hem kendi doktorum bu konuda beni uyardı, hem de aylarca protein tozu, gainer vs. ne kadar supplement varsa çoğunu kullandım.
 
İyi de bunun protein tozuyla alakası yok ki, protein tozunun toz formunda olmasıyla da bir alakası yok

Su muhabbeti protein tüketimi sonucu açığa çıkan üre vb. vücuddan atılması ile alakalı. Suyu herkesin içmesi gerekiyor. Protein tozunun sindirilimi ve emilimi tavukla pek farklı değil.

Protein tozunu çiğneyerek yemiyorsan baya da su / süt alıyorsun, sıvı alıyorsun vücuduna. Hatta tavuk vb. protein tozunun yanında kupkuru.

Supplement kullanmış olman, doktorun fikrine katılması bir şey değişmiyor ayrıca.
 

Protein tozunu toz şeklinde yutamazsın ki zaten. 25 gram protein tozunu içerken 600-800 ML arası suyla karıştırıp içiyorsun. Bu da içtiğin protein tozunun %90'dan fazlası su demek. Tozda suda çözündüğü için içtiğin herhangi bir meyve suyundan farkı kalmıyor. Ama daha fazla uzatmayacağım sen böbreklere zarar verdiğini düşünüyorsan düşünmeye devam edebillirsin.
 
Dostum bu şeyi çok sağlıklı bir şeymiş gibi göstermek için çabalama. Sadece su içmesi konusunda öneri yaptım, ve doğruda diyorum. İntertte bir sürü makale de bulabilirsin. Protein tozu zararlı da demedim ayrıca. Sadece sıvı tüketimi az olursa zararı olabileceğinden bahsettim.


Hocam benim bildiğim bu şekilde. Belki de ben diğer konularda yanlışım ama su içmesi konusunda doğru dediğimi düşünüyorum. Zaten fazla suyun kimseye zararı yok. Spor için önemli.
 

Dostum protein tozunu ben çok sağlıklı bir şeymiş gibi göstermeye çalışmıyorum zaten ki zararlı bir şey de değil çok sağlıklı bir şey de değil bunlar fabrikasyon ürünler illa zararı olacak bir şekilde. Benim söylemeye çalıştığım bir insan spor yapmadan önce günlük hayatında 2 litre falan su içiyorsa spora başladığında supplement kullanmaya başladığında bunu 5 litreye çıkarmasının mantığı yok hatta çıkarırsa günde 7-8 kez tuvalete gidip düz su atacak vücudundan hayat kalitesini düşürür bu da. Supplement bile kullansa bir insanın günde içeceği maksimum 3.5 taş çatlasa 4 litredir. Siz böyle protein kreatin kullanırsan çok su içmen lazım yoksa böbreklerin pert olur gibi sözler söylediğinizde insanlar sürekli su içmeye çalışır günde 10 kez tuvalete çıkıp hayat kalitesini düşürür. Ben zararı yoktur demiyorum. Yediğin en ufak abur cuburun bile belli bir organına zararı vardır ama dozunu kaçırmadığın sürece abarttığınız kadar bir zararı olmayacak bunun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…