Şu anda Corsair K70 Mk.2 Red modelini kullanıyorum ama hem PBT keycapli, hem TKL boyutunda hatta daha ufak, hem de kablosuz özellikle bir klavyeye geçme hevesi oluştu. Kasamı iyice ufalttım ve klavyemi de ufak ve kablosuz bir şey yaparsam kasayı ekipmanlarla birlikte sağa sola taşıyabilirim bu sayede. Amazon'da Epomaker ürünleri satılıyor, yurt dışında da baya popülerler. Gözüme şu üç modeli kestirdim:
EPOMAKER Ajazz AK816 mekanik oyun klavyesi %75 conta, Hot-Swap özellikli, Bluetooth 5.0/2.4G/C tipi, kablolu, Win/MacOS/Android için, ses ayarı için döner düğmeli : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
En alttaki modelin kasa boyutu, kasa rengi ve keycap renkleri hoşuma gitti ama biraz asi liseli rockçı havası var, ben biraz daha minimalist ve sade olsun istiyorum. Gerçi ileride modlama imkanı mevcut, o liseli görünümden kurtarabilirim. İkincisi en ufak ve portatif olanı ama %60 boyutunda, F1-12 tuşlarını belki çok aramam ama DEL tuşu için Fn+Backspace yapmak bir zaman sonra canımı sıkabilir. İlk seçenek en çok kafama yatan seçenek, ikincisinin %75 boyutunda olanı ve ikili karşılaştırmada gövde boyutu %60 olandan çok da büyük değil. Fakat bu birinci ve ikinci seçenekte kafamı kurcalayan konu açık renk PBT keycap ve gövde çabuk kirlenir mi bilemiyorum.
Bütçe olarak üçünü de alabilirim taksitle ayarlayacağım zaten ama model anlamında ikilemde kaldım. Switch olarak Gateron Pro Yellow alacağım ve hepsi Yellow switch yukarıdakilerin. Fikir verebilirseniz sevinirim.
Aslında kompaktlığı çok cazip geliyor ama %60 boyutunda alıp keşke %75 alsaymışım diyen çok kişi gördüm, 2K para verip aynı keşkeyi ben de demek istemem. Bir de boyut kıyaslamasında TH80 ile çok fark yok gibi görünüyor videolarda.
TH66’yı aldım birkaç hafta önce ve çok memnunum. Genelde klavyeye bakmadan yazdığım için de TR karakterlerin eksikliğini hissetmiyorum. F tuşları ve Del’in yokluğuna da alıştım, sorun olmuyor.
TH66’yı aldım birkaç hafta önce ve çok memnunum. Genelde klavyeye bakmadan yazdığım için de TR karakterlerin eksikliğini hissetmiyorum. F tuşları ve Del’in yokluğuna da alıştım, sorun olmuyor.