Erasmus için İtalya mı Polonya mı?

madmrfrosty

Hectopat
Öncelikle herkese selam,

Direkt konuya girecek olursam 1. sınıf tarih öğrencisi olarak okuduğum üniversitemde istediğim eğitimi alamadığımı fark ettiğim için Erasmus'la ya da direkt üniversite değiştirerek İtalya ya da Polonya'da öğrenimime devam etmek istiyorum. Yetersiz bulmamın nedeni ise üniversitemde Avrupa tarihinin anlatılmaması (4 yıllık program sadece 1 yarıyıl boyunca anlatılıyor). Bu eksiği fark ettiğim için bu alanda çalışma yapmak istiyorum. Bu iki ülkede Erasmus yapmış veya direkt yatay geçiş yapabilmiş arkadaşlar bana yardımcı olabilirlerse aşırı mutlu olurum.

Ekçik: Avrupa tarihi alanında ilerleyip akademisyen olmak istiyorum.

Bence ikisi de güzel seçenekler, gidebilirsen ülkeden çok üniversitenin kalitesine bak derim. Yine de tek tek ele alırsak Polonya'dan 5-10 üniversite öğrencisi ile tanıştığımda gayet mutlu gözüküyorlardı. Fiyat bakımından kira-yurt hariç Türkiye ile aynı zaten Polonya. İtalya ise zaten tarihi ile ünlü, şehrine göre daha pahalı olsa da yine rahat yaşayabilirsin.

Bence ikisi de güzel seçenekler, gidebilirsen ülkeden çok üniversitenin kalitesine bak derim. Yine de tek tek ele alırsak Polonya'dan 5-10 üniversite öğrencisi ile tanıştığımda gayet mutlu gözüküyorlardı. Fiyat bakımından kira-yurt hariç Türkiye ile aynı zaten Polonya. İtalya ise zaten tarihi ile ünlü, şehrine göre daha pahalı olsa da yine rahat yaşayabilirsin.
Polonya benim de bu sıralar aklımı daha fazla çelmeye başladı .d zaten Polonya'yı koymamın nedeni Polonya'da okumuş olan çok sevdiğim bir arkadaşım. Jagiellonian Üniversitesinde okuyormuş eğitimi, imkanları, şehrin özelliği vs. çok güzel dedi. Geçen sene kasıma kadar aklımda Polonya'nın p si bile yoktu şuan arkadaşım anlattıkça valla gidip kalasım geliyor ama şuan hala kararsızım her gün üniversite arıyorum :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı