Erasmus ile yurtdışında okunabilir mi?

• Konuyu başlatan Hamzz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.103
Erasmus+ üye ülkeler dahilinde geçerli öğrenci değişim programıdır. Kazandığınız programda, program süreci içerisinde gider eğitim alır ve dönersiniz. Erasmus+ sürekli bir eğitim sunmaz.

Demem o ki, bir dönem gider ve sonra geri gelirsiniz. Orada yerel/örgün öğrenci olmak için, ayrıca başvuru yapmanız gerekmektedir.

Hayır. Bildiğim kadarıyla liselerde olan Erasmus+ projesi 1-2 hafta Erasmus'un belirlediği ülkede gerçekleşen bir program. Üniversitelerdeki gibi değişim programı vb. programlar lisede olmadığı için maalesef öyle bir seçeneğiniz bulunmuyor.

Belli bir süre gideceğin ülkede eğitim alırsın, süren bitince dönmek zorundasın. Ama süreyi uzatabiliyorsun tekrar sınava girerek. Üniversitede öyle liseyi bilmiyorum.

Hayır. Bildiğim kadarıyla liselerde olan Erasmus+ projesi 1-2 hafta Erasmus'un belirlediği ülkede gerçekleşen bir program. Üniversitelerdeki gibi değişim programı vs. lisede olmadığı için maalesef öyle bir seçeneğiniz bulunmuyor.
Ben de öyle hatırlıyorum.

9. sınıfa gidiyorum ve okulumuzun bu sene bir Erasmus projesi olacak bizim için.
Katılmaya hak kazanırsam eğer yurt dışında okumak gibi bir avantajım olabiliyor mu?

Genelde yabancı dil hocaları ayarlar bu seçilme işlemini. Ben de gittim 1 haftalığına Sicilya'ya. Gideceğin yerde seçilmiş bir okula gidiyorsun. Böyle böyle çeşitli ülkelerden okullar var. Mesela siz ve çeşitli ülkelerden bir grup öğrenci İsveç'te bir okula misafir olarak gidiyorsunuz. Onlar sizi orada ağırlıyorlar gezdiriyorlar. Sonra sıra size de geliyor. Böyle böyle...

Belli bir süre gideceğin ülkede eğitim alırsın, süren bitince dönmek zorundasın. Ama süreyi uzatabiliyorsun tekrar sınava girerek. Üniversitede öyle liseyi bilmiyorum.

Ben de öyle hatırlıyorum.

Öğrenim süreci boyunca maksimum, 2 semester eğitim ve 1 yaz stajı yapılabiliyor. Daha fazlası için yüksek lisansa başlayarak tekrardan bu hakkı elde etmek gerekiyor.

Lisede bildiğim kadarıyla bir kaç haftalık kısa programlar oluyor.

Liselerdeki Erasmus'da daha çok gezip görmek için 1-2 haftalığına gidiliyor.
Bir kaç gün seçilmiş bir okula gidilip oradaki okul ortamını görülüyor, geri kalanı daha çok gezip görme oluyor.
Bu program ile bir haftalığına Prag'a ve günübirlik Dresden'e gitmiştim, katılmanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı