Erazer Defender 17 P1 vs Slayer X5t

Baran Gölge

Hectopat
Yer
Marmaris
Daha fazla  
Dostlar, yukarıda belirttiğim iki laptop arasında kaldım. Bütçem maksimum 50 bin TL, o yüzden bunları seçtim. En iyi kağıt üzerinde bunlardı. Erazer gayet iyi performans veriyor, ha belki 5060 muadillere göre bilmem ama aynı fiyattaki X5T'den FPS degerleri açık ara daha iyi. Clevo kasalar kötü diyorlar, ısınma problemi var diyorlar bu konuda bilgilendirebilecek biri var mı? Kaç derecelere çıkıyor mesela sıcaklık? 80 85 ise sorun değil benim için cihaza sorun çıkarmıyor da eğer.

Gönül isterdi ki 50 bin üstüne çıkayım X7t alayım ancak durum bu şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar, yukarıda belirttiğim iki laptop arasında kaldım. Bütçem maksimum 50 bin TL, o yüzden bunları seçtim. En iyi kağıt üzerinde bunlardı. Erazer gayet iyi performans veriyor, ha belki 5060 muadillere göre bilmem ama aynı fiyattaki X5T'den FPS degerleri açık ara daha iyi. Clevo kasalar kötü diyorlar, ısınma problemi var diyorlar bu konuda bilgilendirebilecek biri var mı? Kaç derecelere çıkıyor mesela sıcaklık? 80 85 ise sorun değil benim için cihaza sorun çıkarmıyor da eğer.

Gönül isterdi ki 50 bin üstüne çıkayım X7t alayım ancak durum bu şekilde.
3 saatlik videosunu izlediğimde erazerın öyle aman aman sıcaklıklara çıktığını görmedim. ülkeye yeni girdikleri için çok bilinmiyor. kasası clevo ama f/p açısından alıp denenebilir zaten 3 yıl garanti veriyorlar ayrıca lenovo ile bağlantılı marka.

3 saatlik videosunu izlediğimde erazerın öyle aman aman sıcaklıklara çıktığını görmedim. ülkeye yeni girdikleri için çok bilinmiyor. kasası clevo ama f/p açısından alıp denenebilir zaten 3 yıl garanti veriyorlar ayrıca lenovo ile bağlantılı marka.
Ben de izledim o videoyu zaten o videodan dolayı sıcaklıklarda sorun görmedim. Max 130watt çekiyor ancak performans değerleri x5t bin çok çok üstünde ki x5t rahat 170 wattlara cikiyor

Ben de izledim o videoyu zaten o videodan dolayı sıcaklıklarda sorun görmedim. Max 130watt çekiyor ancak performans değerleri x5t bin çok çok üstünde ki x5t rahat 170 wattlara cikiyor
İyi ekran kartı ve işlemci koyup diğer özelliklerden kısmışlar. Artık şansa kalıyor hocam ilerde problem olurmu diğer özelliklerinden net birşey yok aynısı GameGaraj içinde öyle ülkemizde yeni yeni popüler oldukları için. f/p açısından ise alıp kullanılabilir bence GameGaraj alınca da aynısı olacak biri sağlam kasa kullanıp biraz daha pahalıya satarken diğeri biraz daha kötü kasa kullanıp daha ucuza satıyor. Artık karar size kalmış hocam iki markaya da güvenmiyorsanız diğer markaların 4060'lı laptoplarınada bakabilirsiniz. Bende biraz daha araştırmak istedim yabancı forumlara falan bakıp ondan biraz geç yanıt veriyorum kusura bakmayın.

Erazer sogutma konusunda handikapli. Bir onceki Deputy ile ayni kasa ayni sogutma cihaz. Sicakliklarinin bir sure kullanimdan sonra ne seviyelere ciktigi belli.

Screenshot_20250812_010223_YouTube.jpg
Screenshot_20250812_010227_YouTube.jpg
Screenshot_20250812_010250_YouTube.jpg

Direkt ayni islemci sadece ekran kartı farkli. Cok rahat 100 dereceleri goruyor cihaz, stand ile ancak dusuyor sicakliklari. X5T genel kalite acisindanda cok daha ustun. X5T'de hicbir limit olmadigi icin ve yanalrda hava cikisi olmadigi icin cihaz isinabiliyor sadece. Limit konularak bile oldukca serinliyor cihaz. Stand ile zaten oldukca serin calisiyor. Sırf 5060 diye Erazer alinmaz.

Erazer sogutma konusunda handikapli. Bir onceki Deputy ile ayni kasa ayni sogutma cihaz. Sicakliklarinin bir sure kullanimdan sonra ne seviyelere ciktigi belli.

Eki Görüntüle 2573547Eki Görüntüle 2573548Eki Görüntüle 2573549

Direkt ayni islemci sadece ekran kartı farkli. Cok rahat 100 dereceleri goruyor cihaz, stand ile ancak dusuyor sicakliklari. X5T genel kalite acisindanda cok daha ustun. X5T'de hicbir limit olmadigi icin ve yanalrda hava cikisi olmadigi icin cihaz isinabiliyor sadece. Limit konularak bile oldukca serinliyor cihaz. Stand ile zaten oldukca serin calisiyor. Sırf 5060 diye Erazer alinmaz.
Sırf 5060 diye değil, x5tle erazer arasındaki performans farkı ortada. Bir kaç yerde daha bu attığınız ssleeri gördüm sizde çöpü paste yaptınız sanırım. 3 saat boyunca yük bindiriyor laptopla inceleyen arkadaş Cihaz.tv kanalın ismi, ekran kartı cyberpunkta 80w karda ve hiç 100 dereceye çıktığını görmedim birakin 100ü 85 o geçmedi. Evet kasası kötü olabilir ama 100 derece mi ? Bilemiyorum..

Throttlestop ile işlemciye gerekirse undervolt yaparım sıcaklığı dusururum ancak bu durumda bile x5t nin bu performansi yakalayabilecegini düşünmüyorum

Sırf 5060 diye değil, x5tle erazer arasındaki performans farkı ortada. Bir kaç yerde daha bu attığınız ssleeri gördüm sizde çöpü paste yaptınız sanırım. 3 saat boyunca yük bindiriyor laptopla inceleyen arkadaş Cihaz.tv kanalın ismi, ekran kartı cyberpunkta 80w karda ve hiç 100 dereceye çıktığını görmedim birakin 100ü 85 o geçmedi. Evet kasası kötü olabilir ama 100 derece mi ? Bilemiyorum..

Throttlestop ile işlemciye gerekirse undervolt yaparım sıcaklığı dusururum ancak bu durumda bile x5t nin bu performansi yakalayabilecegini düşünmüyorum

GPU odakli islerde zaten yakalayamaz. Ancak bu Erazer'in GPU haric her konuda geride oldugunuda degistirmez. Stand ve limit ile ideal degerlere gelir ancak X5T genel anlamda daha iyi bir cihaz. Cihaz.Tv bile 5060 Erazer ve Excalibur yerine 5050 X5T oneriyor. X5T inceledigi yayinda kendisi soyluyor.

GPU odakli islerde zaten yakalayamaz. Ancak bu Erazer'in GPU haric her konuda geride oldugunuda degistirmez. Stand ve limit ile ideal degerlere gelir ancak X5T genel anlamda daha iyi bir cihaz. Cihaz.Tv bile 5060 Erazer ve Excalibur yerine 5050 X5T oneriyor. X5T inceledigi yayinda kendisi soyluyor.
Katılıyorum ancak oyun performanslarinda x5t geride kalıyor. Benim önceliğim oyun performansı ve şimdilik 16gb ram de yeterli olacak benim için.

Sırf 5060 diye değil, X5tle Erazer arasındaki performans farkı ortada. Birkaç yerde daha bu attığınız ssleeri gördüm sizde çöpü paste yaptınız sanırım. 3 saat boyunca yük bindiriyor laptopla inceleyen arkadaş Cihaz. TV kanalın ismi, ekran kartı Cyberpunk'ta 80W karda ve hiç 100 dereceye çıktığını görmedim birakin 100ü 85 o geçmedi. Evet kasası kötü olabilir ama 100 derece mi? Bilemiyorum.

ThrottleStop ile işlemciye gerekirse undervolt yaparım sıcaklığı dusururum ancak bu durumda bile X5tnin bu performansi yakalayabilecegini düşünmüyorum

Bahsettiğiniz kanal sahibine Erazer tarafindan 5080 laptop hediye edildi.(Kendi yayınında söylüyor.)Sence bu adamin incelediği Erazer laptoplari tarafsiz değerlendirme şansı var mi? Klimalı odaya geçildi ve test edilen cihazlarinin altina stant konuldu. Önceki testlerle kıyas imkanı bu sayede bitti. Deputy serisi piyasadaki en vasat cihazlardir. Komisyonlu incelemelerin sonucunun diğerlerinden farklı çıkmasının sebebi de bellidir.
Bu kanalin yerli incelemeleri şaibelidir kesinlikle güvenmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı