Erazer Major 15 X1 ilk izlenimler

Erazer Major 15 X1 İlk İzlenimim
Kutu İçeriği:

Kutudan laptopun kendisi, şarj adaptörü ve sürücülerin bulunduğu 32 GB'lık bir flash bellek çıkıyor.

Kasa:
Kasanın ince ve sağlam olması muadillerine göre daha ucuza satılıp bu kadar kaliteli olması beni şaşırttı. Monitörün dış çerçevesi hariç her yeri alüminyum malzeme ile dizayn edilmiş. Clevo veya Tongfang gibi hissettirmiyor. (Zaten hiçbir kaynakta bu modelin Clevo veya Tongfang olduğu yazmıyor.) Ayrıca tasarımsal olarak ASUS ROG STRIX'lere çok benziyor.

Kurulum:
Bu kısmı kısa geçeceğim fakat hoşuma giden bir konu oldu; Windows yüklemek için taktığım USB'yi görüp direkt boot etti ve kurulum ekranına geldi. Kurulum hızlı gerçekleşti. Fakat Windows kurmak için internet bağlantısı istiyor, bunun için ise o ekranda bulunan sürücü yükle butonu ile Wi-Fi sürücüsü kurulması lazım. Bilgisayardan az çok anlayan kişiler rahatlıkla halleder.

(Fiyat/)Performans:
Bu laptopu tercih etme sebebim AutoCAD, 3DS Max gibi ağır programları kasma donma olmadan kullanacak olmam. Şimdilik o programları indirmedim. (Zaten laptop dün teslim edildi :)) Kısaca özelliklerinden bahsetmek istersek; i9 14900HX İşlemci, 4070 8 GB 140W Ekran Kartı, 32 GB RAM ve 2TB SSD ile birlikte geliyor. Adettendir ufak bir oyun testi yapayım dedim. Valorant'ta en yüksek ayarlarda 2K çözünürlükte 450-500 FPS verdi. Böylesine bir performans vermesine şaşırdım. Ayrıca ekranın 240Hz olması gerçekten keyif verici. Panel tipi ise IPS. Bu özellikte muadillerine göre gerçekten bu fiyata böyle bir bilgisayarın satılması şaşırtıcı. Bu fiyata bu bilgisayarı alabilmenin haklı gururunu yaşıyorum diyebilirim :). Portlardan bahsedecek olursak 3 X USB 3.2 Gen 1 Tip A, 1 X USB 3.2 Gen 1 Tip C, 1 X Thunderbolt™ 4 Bağlantı Noktası Tip C, 1 X HDMI 2.1 ve tam boy SD kart okuyucusuna sahip. Gayet yeterli ve teknoloji olarak güncel port envanterine sahip. Klavye tek bölge RGB aydınlatmalı. Klavye tarafında en çok hoşuma giden konu: Bazı laptoplar 16", 17" olduğu halde NumPad'e yer ayırmaması fakat 15, 3"lik bu bilgisayarın NumPad'i sığdırabilmesi. Çoğu zaman es geçilen bir konu olsa da benim gibi makro tuş atayanlar için çok önemli. Ayrıca klavyenin tam kasanın sonunda bitmesi de tasarımsal olarak gerçekten şık duruyor. Laptop dediğim gibi 15, 3"lik bir boyuta ve 2 kilogramlık bir ağırlığa sahip. Bu kadar teknolojiyi yine bir o kadar küçük bir kasaya toplamaları gerçekten hayret verici. Isı ve fan sesi kaygısı olanlar için şunları söyleyebilirim: Isı anlamında 80-85⁰Cleri gördüm ve fan sesi olarak ise rahatsız etmeyecek şekilde çalışıyor. Üründe 4 hava kanalı var, ısıyı olabilecek en iyi şekilde dışarıya atıyor. Hoparlör gayet yeterli.

Özetleyecek olursam, bu fiyata böyle bir performans kaçmaz derim. Umarım Erazer markası pazarda hakettiği paya sahip olur. Soracağınız bir nokta olursa belirtin. İyi Sosyaller.

Son düzenleme:
Nasip olursa birkaç güne Almanya'dan satın alacagım tüm yorumları okudum sadece bazı endişelerim var ısınma problemi 100 dereceye yaklaştıgını söyleyenler var laptoplarda normal midir ve forumda bahsedilen BIOS ile Control Center tam olarak nedir benim için nasıl bir problem olur bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz bilgisayarı yazılım bölümü ve oyunlar için alıyorumher

Her laptop ısınırı önemli olan ısınınca performans kaybı yaşamaması ben major 15 X1 aldım ısınınca performans kaybı falan olmadı

Nasip olursa birkaç güne Almanya'dan satın alacagım tüm yorumları okudum sadece bazı endişelerim var ısınma problemi 100 dereceye yaklaştıgını söyleyenler var laptoplarda normal midir ve forumda bahsedilen BIOS ile Control Center tam olarak nedir benim için nasıl bir problem olur bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz bilgisayarı yazılım bölümü ve oyunlar için alıyorum

Isı problemi yok bilgisayarın malzeme kaliteside çok iyi tek eksi özelliği benim için şarja taktığında anlık 1 saniye görüntünün gidip gelmesi

Son düzenleme:
Her laptop ısınırı önemli olan ısınınca performans kaybı yaşamaması ben major 15 X1 aldım ısınınca performans kaybı falan olmadı

Isı problemi yok bilgisayarın malzeme kaliteside çok iyi tek eksi özelliği benim için şarja taktığında anlık 1 saniye görüntünün gidip gelmesi

Büyük ihtimal şarjdan çıkardığında batarya süresi artsın diye 60hze alıyor ekran kendini tekrar takınca geri yüksek hzsine dönünce ekran gitmesi normaldir

Gamer makinelarda zaten yüksek ısı hep mevcut, eğer ki işlemcinin watt tüketimini sınırlandırmazsanız default şeklide 90 95leri anlık görüyor, eğer ki güç sınırlaması yaparsanız, 70 80 arasında oluyor, ekran kalitesi cok iyi renkler ve keskinlik çok iyi, tabii sizin kullanım amacınız nedir tam olarak bu işlemci oyun icin çok da anlamlı degil, eger amac sadece oyun ise bence 4080 modelli i5 ya da i7 almanız daha makul olur, kendi programı undervolt yapmıyor. Zaten normal şartlarda yapmasıda imkansız cünkü işlemcide undervolt protection mevcut, bu ayarı BIOS üzerinden kapatmazsanız kim olursa olsun hangi program olursa olsun o voltaj aşağıya düşmez. Bilindik markalarda gelişmiş BIOS özellikleri mevcut belli başlı tuş kombinasyonlarıyla gelişmiş BIOS'a girip undervolt protection disable yapılabiliyor bu cihazda maalesef bu olay yok, bende kendi imkanlarımla BIOS'unu masaüstüne indirip acıp belli programlar ile undervolt protection ve overclock lock ayarlarını kapatıp tekrardan yükledim ve sorun kalıcı olarak çözüldü. Ben şu an -100mv undervolt ile kullanıyorum hem daha sessiz hem daha serin hem daha performanslı oldu. Cinebnech R23 29000 civarlarında alırken undervolt sonrası 32896 gördü cok iyi bir değer.

BIOS ayarlarını yapmak icin video cektım ve gerekli dosyaların linkini paylaştım.

Medıon Erazer major X1 BIOS mod.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Medıon Erazer major X1 14900HX -100mv undervolt Cinebench R24 ( Windows Power mod: Ultimate.

Kullanım amacım sadece oyun oynamak değil daha öncelikli olarak yazılım ve kodlama için alıyorum kolay taşınabilir olması en çeke taraflardan biri oldu kasayı küçültüp ekranı büyük tutmaları klavye düzenini neredeyse 0A 0 bitirmeleri çok ilgimi çekti Almanya'da şu an 15 euroya satın almayı düşünüyorum fakat 1TB SSD ve 16 GB RAM olarak satılıyor burada MAJOR15x1 geriye kalan tüm özellikler birebir aynı size TL olarak 60bine almış olacagım bu özellikleri farklı olacak şekilde sizce değer mi parasına biraz daha düşmesini beklemeli miyim?

Günün sonunda kullanan arkadaşlar mühendislik programları ve özellikle oyun için önerir misiniz Türkiyede yeni bir marka olması biraz düşündürdü alıp da 2 senede bir değiştirebileceğimiz cihazlar değil sonuçta minimum 5 yıl götürmesi lazım. Uzun vadede nasıl olur sizce? Msi, Asus, Lenovo gibi daha bilindik markalara mı yönelmek lazım? Bir de batarya konuşunda diğer laptoplara göre az olduğu bariz ama diğer gaming laptoplarla o kadar fark ediyor mu? Ofis modunda ortalama kaç saat gidiyor?

Günün sonunda kullanan arkadaşlar mühendislik programları ve özellikle oyun için önerir misiniz Türkiyede yeni bir marka olması biraz düşündürdü alıp da 2 senede bir değiştirebileceğimiz cihazlar değil sonuçta minimum 5 yıl götürmesi lazım. Uzun vadede nasıl olur sizce? Msi, Asus, Lenovo gibi daha bilindik markalara mı yönelmek lazım? Bir de batarya konuşunda diğer laptoplara göre az olduğu bariz ama diğer gaming laptoplarla o kadar fark ediyor mu? Ofis modunda ortalama kaç saat gidiyor?
Daha mühendislik programlarında deneyimlemedim fakat şarj konusu bir tık sıkıntı bu modelde. Ofis modunda maksimum 1.5 saat götürür. Şuan 75k bandında "Donanım" bazında alınabilecek en mantıklı laptop bu. İçindeki işlemci ve ekran kartnın 4-5 yıl götüreceğini düşünüyorum.

Ben iş için kullanıyorum. Rhinoceros, Zbrush, Blender, Keyshot ve benzeri programlar ile çalışıyorum. Şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım gayet performanslı bir şekilde çalışıyorum.

Tek sorun bahsettiğim gibi: Şarj problemi. Buna yapacak bir şey yok ne yazık ki 90 Wh bir batarya bu cihaza çok yakışırdı kompaktlığı ve sade tasarımı tam bir iş bilgisayarı buna ek olarak batarya ömrü uzun olsaydı. Fiyat/Performans Macbook katili olabilirdi.

Daha mühendislik programlarında deneyimlemedim fakat şarj konusu bir tık sıkıntı bu modelde. Ofis modunda maksimum 1.5 saat götürür. Şuan 75k bandında "Donanım" bazında alınabilecek en mantıklı laptop bu. İçindeki işlemci ve ekran kartnın 4-5 yıl götüreceğini düşünüyorum.

Ben iş için kullanıyorum. Rhinoceros, Zbrush, Blender, Keyshot ve benzeri programlar ile çalışıyorum. Şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım gayet performanslı bir şekilde çalışıyorum.

Tek sorun bahsettiğim gibi: Şarj problemi. Buna yapacak bir şey yok ne yazık ki 90 Wh bir batarya bu cihaza çok yakışırdı kompaktlığı ve sade tasarımı tam bir iş bilgisayarı buna ek olarak batarya ömrü uzun olsaydı. Fiyat/Performans Macbook katili olabilirdi.

Cevaplarınız için teşekkürler hocam. Yaz aylarında laptop almayı planlıyorum sizce hala bu fiyatlarda olursa almalı mıyım? Yoksa 5070ti veya 5070 model laptoplar çıkarsa onlara mı yöneleyim? Şuan piyasada uçuk rakamlarda hp ve asusun var ancak ilerleyen zamanda diğer markalarında çıkarmasıyla birlikte biraz daha ulaşılabilir diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı