Erazer Major 15 X1 ilk izlenimler

Erazer Major 15 X1 İlk İzlenimim
Kutu İçeriği:

Kutudan laptopun kendisi, şarj adaptörü ve sürücülerin bulunduğu 32 GB'lık bir flash bellek çıkıyor.

Kasa:
Kasanın ince ve sağlam olması muadillerine göre daha ucuza satılıp bu kadar kaliteli olması beni şaşırttı. Monitörün dış çerçevesi hariç her yeri alüminyum malzeme ile dizayn edilmiş. Clevo veya Tongfang gibi hissettirmiyor. (Zaten hiçbir kaynakta bu modelin Clevo veya Tongfang olduğu yazmıyor.) Ayrıca tasarımsal olarak ASUS ROG STRIX'lere çok benziyor.

Kurulum:
Bu kısmı kısa geçeceğim fakat hoşuma giden bir konu oldu; Windows yüklemek için taktığım USB'yi görüp direkt boot etti ve kurulum ekranına geldi. Kurulum hızlı gerçekleşti. Fakat Windows kurmak için internet bağlantısı istiyor, bunun için ise o ekranda bulunan sürücü yükle butonu ile Wi-Fi sürücüsü kurulması lazım. Bilgisayardan az çok anlayan kişiler rahatlıkla halleder.

(Fiyat/)Performans:
Bu laptopu tercih etme sebebim AutoCAD, 3DS Max gibi ağır programları kasma donma olmadan kullanacak olmam. Şimdilik o programları indirmedim. (Zaten laptop dün teslim edildi :)) Kısaca özelliklerinden bahsetmek istersek; i9 14900HX İşlemci, 4070 8 GB 140W Ekran Kartı, 32 GB RAM ve 2TB SSD ile birlikte geliyor. Adettendir ufak bir oyun testi yapayım dedim. Valorant'ta en yüksek ayarlarda 2K çözünürlükte 450-500 FPS verdi. Böylesine bir performans vermesine şaşırdım. Ayrıca ekranın 240Hz olması gerçekten keyif verici. Panel tipi ise IPS. Bu özellikte muadillerine göre gerçekten bu fiyata böyle bir bilgisayarın satılması şaşırtıcı. Bu fiyata bu bilgisayarı alabilmenin haklı gururunu yaşıyorum diyebilirim :). Portlardan bahsedecek olursak 3 X USB 3.2 Gen 1 Tip A, 1 X USB 3.2 Gen 1 Tip C, 1 X Thunderbolt™ 4 Bağlantı Noktası Tip C, 1 X HDMI 2.1 ve tam boy SD kart okuyucusuna sahip. Gayet yeterli ve teknoloji olarak güncel port envanterine sahip. Klavye tek bölge RGB aydınlatmalı. Klavye tarafında en çok hoşuma giden konu: Bazı laptoplar 16", 17" olduğu halde NumPad'e yer ayırmaması fakat 15, 3"lik bu bilgisayarın NumPad'i sığdırabilmesi. Çoğu zaman es geçilen bir konu olsa da benim gibi makro tuş atayanlar için çok önemli. Ayrıca klavyenin tam kasanın sonunda bitmesi de tasarımsal olarak gerçekten şık duruyor. Laptop dediğim gibi 15, 3"lik bir boyuta ve 2 kilogramlık bir ağırlığa sahip. Bu kadar teknolojiyi yine bir o kadar küçük bir kasaya toplamaları gerçekten hayret verici. Isı ve fan sesi kaygısı olanlar için şunları söyleyebilirim: Isı anlamında 80-85⁰Cleri gördüm ve fan sesi olarak ise rahatsız etmeyecek şekilde çalışıyor. Üründe 4 hava kanalı var, ısıyı olabilecek en iyi şekilde dışarıya atıyor. Hoparlör gayet yeterli.

Özetleyecek olursam, bu fiyata böyle bir performans kaçmaz derim. Umarım Erazer markası pazarda hakettiği paya sahip olur. Soracağınız bir nokta olursa belirtin. İyi Sosyaller.

Son düzenleme:
Bende bu sabah aldım 1000TL kupon ile 73999'a. Cihazın incelemelerde iç tasarımını falan çok beğendim ama söylenildiği gibi pek fazla bilgi ve kaynak yok. Bu akşam teslim edilecek buraya yazacağım ürünle ilgili fikirlerimi.

Bende bu sabah aldım 1000TL kupon ile 73999'a. Cihazın incelemelerde iç tasarımını falan çok beğendim ama söylenildiği gibi pek fazla bilgi ve kaynak yok. Bu akşam teslim edilecek buraya yazacağım ürünle ilgili fikirlerimi.
En büyük problemi bu, gerçekten cihaz hakkında kaynak çok az. Ben bir şeyler bulana kadar baya uğraştım.

Evet arkadaşlar cihaz geldi, gece kurulumunu yaptım, ekran kalitesi gerçekten harika çok begendım parlaklık renkler akıcılık mükemmel, kutu icerisinden cıkan flash bellek ile sürücü kurumlumlarını yaptım, kasa kalitesi herşey iyi, geleyim asıl takıldıgım konuya diğer arkadasları bilmem ama benım için EN BÜYÜK PROBLEMİ gelişmiş bios ayarlarına girme yolu yok, bu yüzdende undervolt yapılamıyor, öncesinde kullandıgım lenovo loq 12450hx işlemcimi gelişmiş bios ayarlarında -120mv undervolt yapmıstım 12 13 dereceye yakın ısı düşüşü olmuştu 15watt kadarda enerji tasarrufu oluyordu, bunda maalesef bu durum yok forumlarda herkes bu durumdan şikayetci ve bu olayın belli bir tuş kombiniyle olması gerektiğini konuşuyor ve istiyor. yani HX İşlemcili bir sistem alıp hiç birşey yapamamak hakikatten kötü bir durum, uzun lafın kısası evet ürün güzel fiyatıda bence bu işlemcili bir sisteme göre gayet yerinde. ama ISINIYORRR ISINIYOR Forza Horizon 5 2560x1600 Ultra ayarlarda işlemci kullanımı %15 iken sıcaklık 80 85 anlık 90 bile görüyor ne alaka şimdi, evde normal oda sıcaklıgı 22 derece, bu durum canımı cok sıktı iade bile etmeyi düşünüyorum şu 14 gün süre zarfında undervolt icin bir çözüm yolu bulamazsam ben bunu iade ederim :) malum kış ayındayız yazın falan bu varya hiç kullanılmaz, bu şekilde calısmayada gereksiz ömür törpüsü olur, şimdilik söyleyecekelrım bu ürünü balkona cıkarıp full fanda bir test yaptım anladıgım kadarıyla işlemci 140w ile sınırlı dışarısı 5 derecede CineBench R23 BU şekilde, özelliklerinide paylaştım cpu z üzerinden merak eden arkadaşlar için

Dosya Ekleri

• MAJOR 15 X1 Sıcaklık.png
    MAJOR 15 X1 Sıcaklık.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 80
  • MAJOR 15 X1.png
    MAJOR 15 X1.png
    715,3 KB · Görüntüleme: 71
Evet arkadaşlar cihaz geldi, gece kurulumunu yaptım, ekran kalitesi gerçekten harika çok begendım parlaklık renkler akıcılık mükemmel, kutu icerisinden cıkan flash bellek ile sürücü kurumlumlarını yaptım, kasa kalitesi her şey iyi, geleyim asıl takıldıgım konuya diğer arkadasları bilmem ama benım için EN BÜYÜK PROBLEMİ gelişmiş BIOS ayarlarına girme yolu yok, bu yüzdende undervolt yapılamıyor, öncesinde kullandıgım Lenovo LOQ 12450HX işlemcimi gelişmiş BIOS ayarlarında -120mv undervolt yapmıstım 12 13 dereceye yakın ısı düşüşü olmuştu 15watt kadar da enerji tasarrufu oluyordu, bunda maalesef bu durum yok forumlarda herkes bu durumdan şikayetci ve bu olayın belli bir tuş kombiniyle olması gerektiğini konuşuyor ve istiyor. Yani HX İşlemcili bir sistem alıp hiçbir şey yapamamak hakikatten kötü bir durum, uzun lafın kısası evet ürün güzel fiyatı da bence bu işlemcili bir sisteme göre gayet yerinde. Ama ISINIYORRR ISINIYOR Forza Horizon 5 2560x1600 Ultra ayarlarda işlemci kullanımı %15 iken sıcaklık 80 85 anlık 90 bile görüyor ne alaka şimdi, evde normal oda sıcaklıgı 22 derece, bu durum canımı cok sıktı iade bile etmeyi düşünüyorum şu 14 gün süre zarfında undervolt icin bir çözüm yolu bulamazsam ben bunu iade ederim :) malum kış ayındayız yazın falan bu var ya hiç kullanılmaz, bu şekilde calısmayada gereksiz ömür törpüsü olur, şimdilik söyleyecekelrım bu ürünü balkona çıkarıp full fanda bir test yaptım anladıgım kadarıyla işlemci 140W ile sınırlı dışarısı 5 derecede Cinebench R23 BU şekilde, özelliklerini de paylaştım CPU Z üzerinden merak eden arkadaşlar için

Öncelikle benim yerime test sonuçlarını attığın için teşekkür ederim. Birkaç gün laptopa erişimim olmadı. Bugün sabah yaklaşık 10.00'dan beri laptopun başındayım ve benim de bu ısınma sorunu gitgide dikkatimi çekmeye başladı.

Öncelikle benim yerime test sonuçlarını attığın için teşekkür ederim. Birkaç gün laptopa erişimim olmadı. Bugün sabah yaklaşık 10.00'dan beri laptopun başındayım ve benim de bu ısınma sorunu gitgide dikkatimi çekmeye başladı.
Açıkcası ben biraz paldır küldür aldım indirim kuponu falan olunca dedım alayım battı balık yan gider. bu parayada 14900hx zaten yok diyerekten daldım olaya direk. hali hazırda Lenovo Loq 15IAX9 Kullanıyorum 12450HX Undervolt yaparak mis gibi calışıyor, konumuza gelecek olursak makina gercekten harika evet işlemcide cok cekirdekli enerji istegi baya fazla bir işlemci, firma undervolt seçenegini kullanıcılara açarsa tadından hakikatten yenmez öyle güzel bir cihaz. kendi uygulamarında erazer control center performance custom profil bölümünde undervolt -100mv secenegi mevcut ama calısmıyor yani ayarlanıyor ama düşüş olmuyor voltajda, belkide programda bir hata var cihaz yeni cünkü belki bios uopdate ile düzelecek yada programdaki bir hatadan, uzun lafın kısası kendi programları üzerinden bile -100mv undervolt olsa süper olacak

Evet arkadaşlar cihaz geldi, gece kurulumunu yaptım, ekran kalitesi gerçekten harika çok begendım parlaklık renkler akıcılık mükemmel, kutu icerisinden cıkan flash bellek ile sürücü kurumlumlarını yaptım, kasa kalitesi herşey iyi, geleyim asıl takıldıgım konuya diğer arkadasları bilmem ama benım için EN BÜYÜK PROBLEMİ gelişmiş bios ayarlarına girme yolu yok, bu yüzdende undervolt yapılamıyor, öncesinde kullandıgım lenovo loq 12450hx işlemcimi gelişmiş bios ayarlarında -120mv undervolt yapmıstım 12 13 dereceye yakın ısı düşüşü olmuştu 15watt kadarda enerji tasarrufu oluyordu, bunda maalesef bu durum yok forumlarda herkes bu durumdan şikayetci ve bu olayın belli bir tuş kombiniyle olması gerektiğini konuşuyor ve istiyor. yani HX İşlemcili bir sistem alıp hiç birşey yapamamak hakikatten kötü bir durum, uzun lafın kısası evet ürün güzel fiyatıda bence bu işlemcili bir sisteme göre gayet yerinde. ama ISINIYORRR ISINIYOR Forza Horizon 5 2560x1600 Ultra ayarlarda işlemci kullanımı %15 iken sıcaklık 80 85 anlık 90 bile görüyor ne alaka şimdi, evde normal oda sıcaklıgı 22 derece, bu durum canımı cok sıktı iade bile etmeyi düşünüyorum şu 14 gün süre zarfında undervolt icin bir çözüm yolu bulamazsam ben bunu iade ederim :) malum kış ayındayız yazın falan bu varya hiç kullanılmaz, bu şekilde calısmayada gereksiz ömür törpüsü olur, şimdilik söyleyecekelrım bu ürünü balkona cıkarıp full fanda bir test yaptım anladıgım kadarıyla işlemci 140w ile sınırlı dışarısı 5 derecede CineBench R23 BU şekilde, özelliklerinide paylaştım cpu z üzerinden merak eden arkadaşlar için
"Erazer Control Center" üzerinden Undervolt yapabiliyorsun. "Custom profile" oluştur ve cihazı yeniden başlat ardından Erazer Control Center'ı açıp "Custom Profile" kısmına girip "Core Voltage Offset" kısmından undervolt yapman mümkün.
Erazer control center.png

Açıkcası ben biraz paldır küldür aldım indirim kuponu falan olunca dedım alayım battı balık yan gider. bu parayada 14900hx zaten yok diyerekten daldım olaya direk. hali hazırda Lenovo Loq 15IAX9 Kullanıyorum 12450HX Undervolt yaparak mis gibi calışıyor, konumuza gelecek olursak makina gercekten harika evet işlemcide cok cekirdekli enerji istegi baya fazla bir işlemci, firma undervolt seçenegini kullanıcılara açarsa tadından hakikatten yenmez öyle güzel bir cihaz. kendi uygulamarında erazer control center performance custom profil bölümünde undervolt -100mv secenegi mevcut ama calısmıyor yani ayarlanıyor ama düşüş olmuyor voltajda, belkide programda bir hata var cihaz yeni cünkü belki bios uopdate ile düzelecek yada programdaki bir hatadan, uzun lafın kısası kendi programları üzerinden bile -100mv undervolt olsa süper olacak
Bu mesajı şimdi okudum, denemişsin ama işe yaramamış istersen Erazer Türkiye ile iletişime geç yardımcı olurlar.

ISINIYORRR ISINIYOR Forza Horizon 5 2560x1600 Ultra ayarlarda işlemci kullanımı %15 iken sıcaklık 80 85 anlık 90 bile görüyor
Cyberpunk 2077’de 2K çözünürlükte ve ışın izleme (ray tracing) açıkken, Overdrive modunda yaptığım test sırasında sistem hem işlemciyi hem de ekran kartını yüzde yüz kullanım oranında çalıştırdı. Test esnasında CPU sıcaklığı 85°C’ye kadar yükseldi ve GPU sıcaklığı ise 74°C’de dengelendi. Performans ayarları için Erazer Control Center üzerinden “Gaming” modunu kullandım. Ayrıca, NVIDIA uygulamasından NVIDIA'nın seçtiği ayarlar ile +70 MHz’lik bir overclockta uygulamıştım. Render ve Stres testi dışında cihazım şu ana kadar 90°C'yi görmedi.

Son düzenleme:
Merhaba öncelikle deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Undervolt işlemi hakkında çok detaylı bilgi sahibi değilim ama bu bilgisayarı msi afterburner ile undervolt yapmak mümkün mü? Ve çok ısındığını söylemişsiniz bunun sebebi sadece undervolt yapamamış olmanız mı? Yoksa soğutma sistemi mi yetersiz kalıyor?

"Erazer Control Center" üzerinden Undervolt yapabiliyorsun. "Custom profile" oluştur ve cihazı yeniden başlat ardından Erazer Control Center'ı açıp "Custom Profile" kısmına girip "Core Voltage Offset" kısmından undervolt yapman mümkün. Eki Görüntüle 2432901

Bu mesajı şimdi okudum, denemişsin ama işe yaramamış istersen Erazer Türkiye ile iletişime geç yardımcı olurlar.

Cyberpunk 2077’de 2K çözünürlükte ve ışın izleme (ray tracing) açıkken, Overdrive modunda yaptığım test sırasında sistem hem işlemciyi hem de ekran kartını yüzde yüz kullanım oranında çalıştırdı. Test esnasında CPU sıcaklığı 85°C’ye kadar yükseldi ve GPU sıcaklığı ise 74°C’de dengelendi. Performans ayarları için Erazer Control Center üzerinden “Gaming” modunu kullandım. Ayrıca, NVIDIA uygulamasından NVIDIA'nın seçtiği ayarlar ile +70 MHz’lik bir overclockta uygulamıştım. Render ve Stres testi dışında cihazım şu ana kadar 90°C'yi görmedi.
Hocam siz sanırım daha uzun süredir kullanıyorsunuz bu bilgisayarı. Tavsiye eder misiniz? Soğutma performansı nasıl? Diğer arkadaşın dediği gibi ısınma sorunu yaşadınız mı? Satın alırsam beni üzecek bir model mi?

Hocam siz sanırım daha uzun süredir kullanıyorsunuz bu bilgisayarı. Tavsiye eder misiniz? Soğutma performansı nasıl? Diğer arkadaşın dediği gibi ısınma sorunu yaşadınız mı? Satın alırsam beni üzecek bir model mi?
Hocam valla ben yaklaşık 18 gündür kullanıyorum ve tavsiye ederim ben iş için kullanıyorum (arada oyunda oynuyorum lakin render alarak yeterince yoruyorum sistemi) ve öyle aman aman sıcaklık sorunları yaşamadım ancak sistem ısınan bir sistem lakin Control Center üzerinden bu sorunu çözmek mümkün elbette.

"Enable Tempature Limit" seçeneğini aktif hale getirip limit sıcaklık değeri belirlerseniz CPU'nun ve GPU'nun maksimum ulaşacağı sıcaklığa göre otomatik ayarı yaptırabilirsiniz.

erazer gpu test.png

Burada CPU ve GPU'yu 80 derece limite sahipledim ve 20 dakikalık stres testi sonucunda durum bundan ibaret, ortalama 80 Dereceye ulaşmadı bile.
keyshot sentetik test.png

Keyshot üzerinden sahne açıp sentetik testte yapmak istedim değerler görmüş olduğun gibi.

Maalesef hic bir sonuc alamadım, dünden beri ugrastım, kendi bios dosyasını modladım gereken herşeyi aktif ettim bu seferde bios modlandıgı için modlu biosu yazamadım, çok fazla kaynakta olmadığı için yani olur da bios uçarsa nasıl geri yükleyeceğiz falan tuş kombinasyonları ile ilgili falan hiçbir bilgi yok bu marka ile ilgili. çok da böyle şansımı zorlamak istemiyorum ondan sonra bir de servis mervis uğraşılmaz, diğer kullandığım cihaz Lenovo gelişmiş ayarlarda değişiklik yapıp görüntü gelmese de iki tuşa basıp USB'den tekrar BIOS yükleyebiliyorum erazer türkiyede bu durumla ilgili bilgi yok, BDH bilişim diye bir yerin telefonunu verdiler ordada teknik servise ulasamadım, yabancı forumları da baktım herkes bu durumdan sıkıntılı kendi forumlarına da yazdım ama bir sonuç yok, ben gene eski usul lenovodan devam edecegim, iade talebini başlattım, artık hayırlısı olsun, bu arada hocam siz görseller paylaşmışsınız teşekkür ederim zaten onların hepsini denemiştim sizin de zaten cihazdaki ısınmamasının sebeplerinden biri işlemciyi sınırlandırıyor olmanız. tabii herkesin kişisel görüşü farklı, işlemciyi sınırlandırıp kullanmak da o işlemcinin tam anlamıyla performansını ortadan kaldırıyor Bu yüzden benim kafama yatmıyor bu olay, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle hayırlı günler

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı