Erazer Major 15 X1 ilk izlenimler

Erazer Major 15 X1 cihazının gerçekten en büyük sıkıntısı bu, BİOS ve Control Center'ın yetersiz, karmaşık ve özensiz oluşu (bi de bataryanın zayıflığı var elbette) Yazılımsal bir konu olduğundan ötürü update ile gelecekte bu soruna çözüm bulacaklarından eminim. İşlemciyi sınırlandırarak şuanda çözüm yarattım ben, ilerde Control Center ve BİOS update edildiği vakit bu sorun çözülecektir (Acer'dan hatırlıyorum ilk aldığım sene Control Center berbattı ardından bir güncelleme getirdiler Control Center mükemmel bir hale geldi)

Şahsen benim için bir iade gerekçesi değil bu durum ancak sizi anlıyorum, hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. İnşallah yeni alacağınız cihazınızdan memnun kalırsınız

Hocam ben iadeyi baslattım ama bios mod ile ugrasıyorum suan biosu açtım, gerekli düzeltmeleride yaptım ama tekrar yazmak istedigimde imza ile alakalı bir hata alıyorum, bunuda çözersem bu gün çok iyi olacak

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    338,5 KB · Görüntüleme: 99
Hocam ben iadeyi baslattım ama BIOS mod ile ugrasıyorum şu an BIOS'u açtım, gerekli düzeltmeleride yaptım ama tekrar yazmak istedigimde imza ile alakalı bir hata alıyorum, bunu da çözersem bugün çok iyi olacak

Eğer halledebilirsen bizimle paylaşırsan çok müteşekkir oluruz .

Eğer halledebilirsen bizimle paylaşırsan çok müteşekkir oluruz .
HOCAM ARTIK ÖZGÜRÜZ 2 GÜN SONUNDA HALLETTİM Detayları bir bir paylaşacagım öğlenden beri yemek yemedim birşey yiyip geliyorum

Dosya Ekleri

• MAJOR MOD.png
    392,2 KB · Görüntüleme: 92
HOCAM ARTIK ÖZGÜRÜZ 2 GÜN SONUNDA HALLETTİM Detayları bir bir paylaşacagım öğlenden beri yemek yemedim bir şey yiyip geliyorum

Hocam elinize kolunuza sağlık çok teşekkür ederiz . Heyecanla bekliyoruz .

BIOS'u aşırı basıt geldi bana.

nasip olursa birkaç güne almanyadan satın alacagım tüm yorumları okudum sadece bazı endişelerim var ısınma problemi 100 dereceye yaklaştıgını söyleyenler var laptoplarda normal midir ve forumda bahsedilen BİOS ile control center tam olarak nedir benim için nasıl bir problem olur bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz bilgisayarı yazılım bölümü ve oyunlar için alıyorum

Hocam 100 dereceye ulaşmadı bende hiç, BİOS ve Control Center yazılımı yetersiz sadece o da güncelleme ile çözülür diye umuyoruz.

Daha detaylı incelememi yazımda okuyabilirsin.

Bu fiyat bandından bu özelliklere sahip başka laptop tavsiyeniz var mı Almanya'dan alacagım 1500 euro burada.

Gamer makinalarda zaten yüksek ısı hep mevcut, egerki işlemcinin watt tüketimini sınırlandırmazsanız default şeklide 90 95 leri anlık görüyor, eğerki güç sınırlaması yaparsanız, 70 80 arasında oluyor, ekran kalitesi cok iyi renkler ve keskinlik çok iyi, tabi sizin kullanım amacınız nedir tam olarak bu işlemci oyun icin cokta anlamlı degil, eger amac sadece oyun ise bence 4080 modelli i5 yada i7 almanız daha makul olur, kendi programı undervolt yapmıyor. zaten normal şartlarda yapmasıda imkansız cünkü işlemcide undervolt protection mevcut, bu ayarı bios üzerinden kapatmazsanız kim olursa olsun hangi program olursa olsun o voltaj aşşaya düşmez. bilindik markalarda gelişmiş bios özellikleri mevcut belli başlı tuş kombinasyonlarıyla gelişmiş biosa girip undervolt protection disable yapılabiliyor bu cihazda malesef bu olay yok, bende kendi imkanlarımla biosunu masa üstüne indirip acıp belli programlar ile undervolt protection ve overclock lock ayarlarını kapatıp tekrardan yükledim ve sorun kalıcı olarak çözüldü. ben şuan -100mv undervolt ile kullanıyorum hem daha sessiz hem daha serin hem daha performanslı oldu. cinebnech r23 29000 civarlarında alırken undervolt sonrası 32896 gördü cok iyi bir değer.

Bios ayarlarını yapmak icin video cektım ve gerekli dosyaların linkini paylaştım.

MEDION ERAZER MAJOR X1 BIOS MOD

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MEDION ERAZER MAJOR X1 14900HX -100mv UnderVolt CineBench R24 ( Windows Power Mod: Ultimate

Dosya Ekleri

• MAJOR X1 R24.png
    441,3 KB · Görüntüleme: 48
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…