Erazer Major 15 X1 ilk izlenimler

Her laptop ısınırı önemli olan ısınınca performans kaybı yaşamaması ben major 15 X1 aldım ısınınca performans kaybı falan olmadı

Isı problemi yok bilgisayarın malzeme kaliteside çok iyi tek eksi özelliği benim için şarja taktığında anlık 1 saniye görüntünün gidip gelmesi

Son düzenleme:

Büyük ihtimal şarjdan çıkardığında batarya süresi artsın diye 60hze alıyor ekran kendini tekrar takınca geri yüksek hzsine dönünce ekran gitmesi normaldir

Kullanım amacım sadece oyun oynamak değil daha öncelikli olarak yazılım ve kodlama için alıyorum kolay taşınabilir olması en çeke taraflardan biri oldu kasayı küçültüp ekranı büyük tutmaları klavye düzenini neredeyse 0A 0 bitirmeleri çok ilgimi çekti Almanya'da şu an 15 euroya satın almayı düşünüyorum fakat 1TB SSD ve 16 GB RAM olarak satılıyor burada MAJOR15x1 geriye kalan tüm özellikler birebir aynı size TL olarak 60bine almış olacagım bu özellikleri farklı olacak şekilde sizce değer mi parasına biraz daha düşmesini beklemeli miyim?

Günün sonunda kullanan arkadaşlar mühendislik programları ve özellikle oyun için önerir misiniz Türkiyede yeni bir marka olması biraz düşündürdü alıp da 2 senede bir değiştirebileceğimiz cihazlar değil sonuçta minimum 5 yıl götürmesi lazım. Uzun vadede nasıl olur sizce? Msi, Asus, Lenovo gibi daha bilindik markalara mı yönelmek lazım? Bir de batarya konuşunda diğer laptoplara göre az olduğu bariz ama diğer gaming laptoplarla o kadar fark ediyor mu? Ofis modunda ortalama kaç saat gidiyor?

Daha mühendislik programlarında deneyimlemedim fakat şarj konusu bir tık sıkıntı bu modelde. Ofis modunda maksimum 1.5 saat götürür. Şuan 75k bandında "Donanım" bazında alınabilecek en mantıklı laptop bu. İçindeki işlemci ve ekran kartnın 4-5 yıl götüreceğini düşünüyorum.

Ben iş için kullanıyorum. Rhinoceros, Zbrush, Blender, Keyshot ve benzeri programlar ile çalışıyorum. Şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım gayet performanslı bir şekilde çalışıyorum.

Tek sorun bahsettiğim gibi: Şarj problemi. Buna yapacak bir şey yok ne yazık ki 90 Wh bir batarya bu cihaza çok yakışırdı kompaktlığı ve sade tasarımı tam bir iş bilgisayarı buna ek olarak batarya ömrü uzun olsaydı. Fiyat/Performans Macbook katili olabilirdi.

Cevaplarınız için teşekkürler hocam. Yaz aylarında laptop almayı planlıyorum sizce hala bu fiyatlarda olursa almalı mıyım? Yoksa 5070ti veya 5070 model laptoplar çıkarsa onlara mı yöneleyim? Şuan piyasada uçuk rakamlarda hp ve asusun var ancak ilerleyen zamanda diğer markalarında çıkarmasıyla birlikte biraz daha ulaşılabilir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…