Ergen Bıyığı

• Konuyu başlatan Yuny
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 25.357
Şu jiletin kötü etkisi tek benim üstümde olmadı sanırım :D

8. sınıfta bıyığıma ve sakalların çıkacağı bölgelere tamamen vurdum. Biraz kalınlaştı tabii ama hiç uzamasını hızlandırmadı ya da bana öyle geldi. 12. sınıfta şu an ki halime yakın bir sakal bıyık oluşmuştu.

Hatta şey, bacağımdaki kılları kesmeden 1-2 hafta önce jilet ve makine ayrımını test etmek için ufak yerlere jilet vurmuştum. Daha sonra makine ile kestiğim yerler 1 ayda uzarken jilet kullandığım yerler 2-3 ayda uzamıştı, hatta kaç sene geçmesine rağmen bazı yerlerde kıl bile çıkmadı.

Bi'de, ben çocukken bir bisiklet kazası geçirdim ve sol kaşımda bir yarık oluştu. Saçımı o zamanlar sola yatırdığım için kaşımın yarılan tarafı gözükmüyordu.
Lise döneminde saç stilimi değiştirecektim, değiştireceğim saç stilinde de saçlarımı yukarı kaldırmam gerekti. Kaş tabi sırıtıyor, berbere, tanıdık abilere vs. sordum jilet kullan dediler. Ben de direk eve gider gitmez köpüksüz jilet kullandım :D . Hem üstünde kaş çıkmaya başladı, hem de diğer kaşıma benzer bir görüntü oluştu. Kısacası deneyin :)

Ben şunu belirtmek istiyorum, Jilet vurmak orada daha fazla bıyık çıkmasına sebep olmaz. Jilet, sadece vurduğun yerde olan kılların daha sert çıkmasını sağlar.

Makine en iyisi sanırım. Para biriktir, makine al. Jilet bir yerden sonra sıkıyor. Makine ile 2 dk da almak daha cool geliyor.

Kes gitsin. Bak 17 yaşındakilere çoğu sakallı oluyor. 3 Yıl için o çirkin bıyıklarla durma.

Dostum açıkça söylemem gerekirse ergenlik tüyleri çıkınca "2-3 günde bir tıraş olmak zorunda kalırsın" lafı bence külliyen yalan. Zaten asıl sakal normal çıkmaya başladığı zaman bile tıraş oldukça 2-3 günde kendini gösterme başlıyor. Lise hayatım boyunca ben ergenlik tüylerimi (sakal bıyık yerine koymuyorum onları) sürekli jiletle kestim ve milletin dediği olmadı hatta sakallarım şu an bile yeni yeni gürleşti. Sana şunu söyleyeyim ortaokuldayken bir arkadaşım vardı yüzü normal adam gibi sakallanmıştı ve şunu da söyleyeyim üniversitedeki arkadaşlarımdan biri sırf gür çıksın diye hep jiletle tıraş olmuş ama hala yüzünde tek tüy bile yoktu. 👌 Bence bu erkenden gürleşmesi ve sonradan yıllar geçse bile tek tüy bile çıkmaması genetiktir. Ben olsam keserim işime bakarım. Az çıkması veya zayıf çıkması yerine hiç çıkmasın daha iyi. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Dostum açıkça söylemem gerekirse ergenlik tüyleri çıkınca "2-3 günde bir tıraş olmak zorunda kalırsın" lafı bence külliyen yalan. Zaten asıl sakal normal çıkmaya başladığı zaman bile tıraş oldukça 2-3 günde kendini gösterme başlıyor. Lise hayatım boyunca ben ergenlik tüylerimi (sakal bıyık yerine koymuyorum onları) sürekli jiletle kestim ve milletin dediği olmadı hatta sakallarım şu an bile yeni yeni gürleşti. Sana şunu söyleyeyim ortaokuldayken bir arkadaşım vardı yüzü normal adam gibi sakallanmıştı ve şunu da söyleyeyim üniversitedeki arkadaşlarımdan biri sırf gür çıksın diye hep jiletle tıraş olmuş ama hala yüzünde tek tüy bile yoktu. 👌 Bence bu erkenden gürleşmesi ve sonradan yıllar geçse bile tek tüy bile çıkmaması genetiktir. Ben olsam keserim işime bakarım. Az çıkması veya zayıf çıkması yerine hiç çıkmasın daha iyi. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Sonunda normal bir insan bulabildim. :D

Arkadaşlar, kılların uzunluğuna, kısalığına, kalınlığına dışarıdan müdehaleler ile karışamazsınız. Deri altındaki canlı kıl köklerine etki eden hormonlar ve diğer faktörlerle ilgilidir. Sen jiletle de kessen makineyle de kessen, cımbızla da çeksen bir şey değişmeyecek.

Uzun lafı kısası kesince daha gür çıkmayacak ama tahriş etmesinden de korunmak lazım elbette. Çok küçükse şimdilik kalabilir bence ama kötü görünüyorsa kes derim.

Ben 16 yaşındayım ve her pazar günü makine ile kesiyorum bıyık, sakalları (veya siz ne diyorsanız). Bazı arkadaşlarım jilet ile kesiyor ve kestikleri yerlerde sivilce gözüküyor.

Ben 16 yaşındayım ve her pazar günü makine ile kesiyorum bıyık, sakalları (veya siz ne diyorsanız). Bazı arkadaşlarım jilet ile kesiyor ve kestikleri yerlerde sivilce gözüküyor.
Jilet biraz daha tahriş ediyor, sivilce çıkması o sebepten ötürü olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı