Ergenlik sivilceleri nasıl geçer?

m1stx

Hectopat
Daha fazla  
Ergenlik dönemindeyim. Elimi ve yüzümü sık sık yıkıyorum ancak yüzüm sivilce dolu. Yaşıtlarımın ki çok daha pürüzsüz ne yapabilirim?

Ergenlik dönemindeyim. Elimi ve yüzümü sık sık yıkıyorum ancak yüzüm sivilce dolu. Yaşıtlarımın ki çok daha pürüzsüz ne yapabilirim?

Boş verin gitsin. Şimdi güzel olsun diye ileride daha çok uğraşırsınız. Normal genetik bir şey ayrıca. Sadece fastfood ve abur cubur yemeyin.

Genetiğe baya bağlı fakat birkaç önerim var, kendimde çok işe yaradı. Yastık yüzünü maksimum 3 günde 1 değiştir. Sütlü ürünleri ve şekeri az tüketmeye çalış. Paketli gıdalardan özellikle uzak dur, bisküvi, cips, çikolata gibi. Son olarak bol bol su iç. Ben bunları uyguluyorum %50 oranında azaldı.

Hocam ben lise zamanlarında roaccutane kullandım. 6-7 ay boyunca. Yüzüm baya kötüydü. Tedavi sonrası yüzüm cam gibi pas parlak eskisinden güzel oldu. Ancak ilaç ağır bir ilaç ve doktor kontrolü olmadan alınmıyor.

Hocam ben lise zamanlarında roaccutane kullandım. 6-7 ay boyunca. Yüzüm baya kötüydü. Tedavi sonrası yüzüm cam gibi pas parlak eskisinden güzel oldu. Ancak ilaç ağır bir ilaç ve doktor kontrolü olmadan alınmıyor.
Önermem.

Bende ergenlik dönemindeyim de pek sivilce yok. Tüyleri saymazsak pürüzsüz bir yüzüm var. Fazla fast food, cips, kola vs. şeyler yiyorsanız/içiyorsanız azaltın. Onlar ergenlik döneminde yenmemesi/içilmemesi gereken şeylerdir. Onun dışında pek birşey yapmayın. Özellikle hiç ellemeyin o sivilceleri. Patlatmaya çalışmayın. İz kalır. Ergenlik bitince hepsi gider.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı